Leclerc si sype popol na hlavu: V priebehu štyroch zákrut som zahodil veľmi kvalitné preteky | Magazín F1 - F1online.sk

Charles Leclerc mal vynikajúco našliapnuté k ďalšiemu výsledku, o ktorom by sme mohli povedať, že prekročil skutočný potenciál monopostu. Až druhá polovica pretekov skutočne ukázala, akú veľkú výkonnostnú stratu malo Ferrari v Miami. Tretie miesto bolo doslova pár kilometrov ďaleko, ale ešte bližšie bola ďalšia chyba z prílišnej snahy.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/232679/leclerc-si-sype-popol-na-hlavu-v-priebehu-styroch-zakrut-som-zahodil-velmi-kvalitne-preteky

zbytocne stratene body… sice zrejme nie vela, ale aj tak zamrzia

1 lajk

Hlavně Leclerc si v předposledním kole na té dlouhé rovince neotevřel aktivní aero, a tím se před něho dostal lehce Piastri, pak to chtěl napravit a další chyba.
resp. otevřel a v půlce si ho zavřel.

začátek

prostředek

Tak mohol sa celé preteky len voziť, ako jeho kolega a nič by nestratil, ani nezískal…

Leclerc ale taký neni, vždy ide hranu, akoby chcel kompenzovať ten slabý výkon monopostu a potom sa stanú aj takéto veci. V podstate na tom ale až tak moc nezáleží, lebo ani tento rok nemajú víťazné auto a v PK skončia na konci roku najlepšie tretí…

5 lajky

Ale hneď na to, ho otvoril. Mohol to byť bug?

No jel docela dlouho se zavřeným. Otevřel ho pak, když ho Piastri předjel na posledních pár metrů. Nevím jak to funguje, jestli to funguje na tlačítko na brzdu. Mohl si ťuknout do něčeho.

Mne to prišlo, akoby si myslel, že ho ma otvorené a na konci rovinky ho chcel zatvoriť ale práve ho otvoril.

1 lajk

dalsie 2-3 trate ukazu, ci mame nejaku sancu…

v sampionate vela bodov nestracame, kedze Mercedes si ich uz deli s McLarenom.

Jedina sanca je povolenie ADUO, a jemne dufat, ze Miami je specificky okruh.

1 lajk

Pekné hodiny. Myslím, že sa tej stene mohol vyhnúť. Vyrovnal auto, vyrovnal volant, ale bol tesne vedľa steny a pustil volant. Keby ešte trochy vytočil, stene by sa vyhol. No a v tom poslednom kole si to dobre skracoval…
Inak nečakal by som také poškodenie po takom ťukanci. Rasmussen po tvrdšom náraze stále išiel na víťazstvo. https://x.com/IndyCarOnFOX/status/2030402279254507906

Dříve jsem si myslel, že Leclerc dělá tolik chyb kvůli maximálnímu nasazení proti Sainzovi, ale dnes mě přesvedčil, že je stejný labil jako byl Montoya, který byl pekelně rychlý, ale dokázal bourat i na rovince i když nebyl nikým obtěžován.

Daj si zuby do pohára dedku, tabletky na noc a šup do pelechu…

to robil naschval lebo piastri bol blizko, a chcel ho pustit pred seba. aby mal overtake na posledne kolo, ale urobil zbytocnu chybu

2 lajkov

Bohužiaľ,Ferda má pravdu,Charles je náchylný na chyby pod tlakom,čo veľakrát dokázal.Montoyovi sa v kiksoch síce nevyrovná ale zbytočne zahodil už dosť pretekov a aj táto posledná,úplne zbytočná chyba to len dokazuje.

1 lajk

Titulok “Leclerc si sype popol na hlavu” vidime asi po kazdych tretich pretekoch. Leclerc je rychly ale robi velmi casto chyby, hlavne pod tlakom.