Leclerc sa nevyhol trestu za nadávanie na tlačovke, no FIA bola milosrdnejšia | Magazín F1 - F1online.sk

Komisári celý týždeň dumali nad tým, či si po kauze neslušného vyjadrovania Maxa Verstappena predvolajú aj Charlesa Leclerca. Keď sa však obhajca titulu vo štvrtok ohradil, že pravidlá zrejme platia len preňho, FIA už musela v záujme zachovania konzistentnosti reagovať. Aj tak sa jej to však celkom nepodarilo. Monačan dostal miernejší trest.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/177769/leclerc-sa-nevyhol-trestu-za-nadavanie-na-tlacovke-no-fia-bola-milosrdnejsia

Toto už je naozaj groteska, čo riešia.

2 Likes

toto už mi príde ako na základnej škole… FIA ma tolko x vecí, čo by mala riešiť… a oni riešia toto… :laughing: :laughing:

2 Likes

By som tych komisarov / zastupcov FIA posadil do monopostu a doprial by som im zazit niektoru z hranicnych situacii, ze aky slovnik by pouzili bezprostredne po tom, ako dostanu smyk v 300 km rychlosti. Som fanda McL a Maxa vazne nemusim, ale v tomto pripade som na jeho strane a v principe odmietam trestanie za nadavky. Je to chore, motorsport tak ako mnohe dalsie su podfarbene emociami a adrenalinom a tak to ma zostat. Ak ktokolvek zanadava, nie je to na urovni krcmy, kde sa nadava z principu, tu to vychadza z napatia a situacie.

Oni si chodia po inšpiráciu do svk parlamentu mám taký dojem. Tu sa tiež nadhadzajú nezmysli vyvolávajúce vášne a v úzadí sa prehliada podstata

Suhlasim, ze zakazovat nadavky v autach, akoby to rad chcel Sulajem, je hlupost. Akurat ze aj Max aj Charles dostali tresty za nadavanie na tlacovkach, nie v aute… V autach jazdci stale mozu nadavat bez nejakeho postihu od FIA.

4 Likes

Radši ne.

1 Like

… asi vítr :smiley:

nie je to nahodou uz druhy krat tuto sezonu co Leclerc zanadaval na tlacovke a preslo mu to?

Barva Renaultu se sice trochu velbloudovi podobá, ale přece jen má trochu jiné opratě, než ťava. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Jasne OK Charles je urcite slusnejsi nez Max, ale zduvodnit to :

Kdyz rekne slovo “prdel” Max Verstappen je tak je to smradlavy exkrement a musime to trestat. Kdyz to rekne Charles Leclerc, tak je to exkrement a potrestame to mene. No a kdyby to rekl sir Lewis Carl Davidson Larbalastier Hamilton, tak to voni po fialkach a dame mu za odmenu plysaka. :joy:

1 Like