Leclerc neverí svojmu autu: Máme riešenie, ale nechcel som ho skúšať tu | Magazín F1 - F1online.sk

Monacký víkend mal patriť Ferrari a predovšetkým Charlesovi Leclercovi. V kvalifikácii sa však domácemu hrdinovi ušla len štvrtá priečka, keď ho v bitke o pole position porazili Kimi Antonelli, Max Verstappen aj Lewis Hamilton. Leclerc priblížil, že hlavným problémom je nevyspytateľné auto a jeho nekonzistentné správanie pri brzdení.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/235107/leclerc-neveri-svojmu-autu-mame-riesenie-ale-nechcel-som-ho-skusat-tu

Možná by si mohl vyzkoušet jízdu v Astonu.

Neviem, aj by som povedal, ze porazka od dochodcu Hamiltona je pre Leclercovu reputaciu celkom problem, ale v podstate je to aj jedno. Tak ci tak sa uz do konca kariery priputal k Ferrari a ina alternativa ako stred pola sa mu uz pravdepodobne nenaskytne. A s Ferrari uz titul neziska, takze moze vyuzit svoje zvysne roky na fnukanie nad autom a rozmyslanim, co by bolo keby… A mozno nejake obcasne vitazstvo v Monaku samozrejme.

Trochu podobna situacia ako s Fernandom v rokoch 2010-2014, s tym zasadnym rozdielom, ze ten uz mal v case prestupu do Ferrari dva tituly. Z prehier vo Ferrari sa ale tiez uz karierne nespamatal a skoncil v strede pola.

Ferrari urcite najvacsie sklamanie Q, naopak Mercedes ma dost prekvapil, uprimne som čakal ze im to tu nebude sediet, z Leclerca by som tragediu nerobil, my čo ho sledujeme vo ferrari dlhodobo vieme, že mal obdobia kedy sa trapil s autom, ale u nho to neznamena nikdy ze dostava naklad, skor max 1 - 2 desatinky za kolegom, a nikdy mu to netrva dlhsie nez 3-4 preteky nez to vyriesi, o nho obavu nemam, skor ma trapi to, že papierovo Ferrari malo lietat tu, zrejme to šasi nie je zas tak uzasne, ako je prezentovane, alebo neviem, respektive takto, ak by bol Leclerc v top kondicii, tak si myslim ze s tymto autom ide na pole v monaku, momentalne vsak jazdi pod standard

2 lajkov

Cital si clanok? Jasne tam popisuje problem, ktory ale nesuvisi s jeho top kondiciou. On je nadalej v top kondicii,zial to sa o aute neda povedat. Aj s autom,ktoremu nemoze doverovat na brzdach,prehral s kolegom len o 72 tisicin. Nerad,ale suhlasim s FAlonsom, ze bola chyba do F1 zaviest sk.rvene hybridy aj s roznymi formami rekuperacie. Do.ebalo sa vsetko.

Nechapem, na co sa tu pisu clanky,ked mnohi diskutujuci ich ani necitaju. Doporucujem adminovi pisat len nadpisy a diskusia by vyzerala rovnako.

2 lajkov

No ja som to z tohoto pochopil tak, že to bude niečo s nastavením auta, ktoré Leclerc s inžiniermi zvolili, čo mu nesedí, a v dôsledku toho nemá na brzdáach sebadôveru, a tým pádom mu chyba rychlost, ide na hranu a je nachylnejsi na chyby… nepride mi to tak, že by bol problem v aute ako takom, skôr v spôsobe, akym ho leclerc a jeho inziniersky tim nastavuju, ale tym, že Monako je velmi specificke, a bariery su blizko, tak nechceli robiť do nastavenia velke zasahy…čiže preto pisem, že neni v top kondicii, neni v sulade s autom tak ako momentalne kimi, ktory jazdi komfortne a sam to aj hovori, to ja povazujem za top kondiciu jazdca, akonahle sa jazdec trapi a neciti sa v aute komfortne, a nedokaze jazdit svoj standard, tak neni v top kondicii v mojich ociach… neviem preco hned musis utocit ved to je normalna diskusia a ja som asi posledny na tomto fore co bude na leclerca kydat, ale momentalne ma rovnake auto ako hamilton a nedokaze ho naplno vyuzivat, snad sa to od barcelony zmeni

1 lajk

a ano, suhlasim s tym, ze sa z toho robi obrovska drama a realne bol v kanade a aj tu do 1 desatiny za lewisom, napriek tomu, ze momentalne sa v aute neciti komfortne, a ako som aj pisal vyssie, som presvedceny ze toto leclerc vyriesi velmi rychlo, tak ako doteraz vzdy vyriesil vo svojej kariere ked sa trapil, to ze neni v top kondicii pisem preto, že ja som presvedceny ze keby bol naozaj na 100 percent zladeny s autom tak ako standardne, tak dneska ide na pole position