Leclerc: Ľudia môžu pod vedením Freda ľahšie podávať stopercentné výkony | Magazín F1 - F1online.sk

Keď Mattiu Binotta nahradil na poste šéfa Ferrari Frédéric Vasseur, fanúšikov veľmi zaujímalo, či sa mu podarí zmeniť kultúru v tíme. Ako krajan Jeana Todta mal pred sebou veľké očakávania a treba povedať, že druhá polovica sezóny 2023 vyzerala pre Ferrari veľmi dobre. V polovici tohto ročníka prišli prvé veľké problémy, ale tie podľa slov Charlesa Leclerca neotriasli dôverou k šéfovi Ferrari.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/167618/leclerc-ludia-mozu-pod-vedenim-freda-lahsie-podavat-stopercentne-vykony

Leclerc ma pracu snov.Ferrari nema roky na titul a Leclerc sa vozi a je dobre plateny,bez toho,aby na neho bol tlak,aby ziskal titul,comu bolo vzdy,ked niekto jazdil za Ferrari(okrem niekolkych rokoch,napr,v casoch Bergera a Alesiho,ktori,tiez jazdili za velke peniaze a nemuseli ziskat titul).

Tuto som prestal citat

1 Like

ved ma pravdu. Auto je slabe, na titul nemaju tak aky tlak na nom je? ved aj jeho fans obhajuju jeho chyby tym, ze momentalne o nic nejde.

Už len to, že sedí vo Ferrari a každý vraví aký je jasný adept na MS.

1 Like

tlak (na zisk titulu) je na pilotoch s autom na titul nie na pilotoch stvrteho timu, asi tak to zorko myslel a je to tak

Zase je pod tlakem, aby mu zbytečně neutíkala nejlepší léta bez opravdové šance. Leclerc nemůže mít menší cíl než titul, proto do Ferrari přišel, a to v době, kdy měli o titul bojovat. A ono je to už šest let a kde nic tu nic, to musí být psychicky dost náročné.

3 Likes

Leclerc je pod obrovským tlakom, že sa musia zlepšiť ale to je celý tím. Aj HAM bude pod tlakom. Jedine čo na tlaku LEC uberá, že je miláčik tifosi. A pokiaľ by tento rok Ferko vyhralo aj Monzu, môžu tento rok považovať za úspech pre nich. Monza, Baku a Singapur sú silné okruhy, tam môžu doručiť najlepšie výsledky. Nedivil by som sa keby min v BAKU a Singapure išli o výhru. Trakcia PPč a žiadne extra fast corners, takže nebudú skákať. Monza tiež teoreticky je vynikajúca top speed ale pokiaľ budú skákať tak Lesmo 1 a Lesmo 2 ich zabije + parabolica a ešte aj ascari tam ukáže slabiny

Leclerc pod tlakom sa zlepsit/ziskat momentalne titul nie je. Vsade ho ospevuju ako top pilota, buduci sampion atd. Sam si dokazom tym glorofikovanim. Naopak je este lutovany a ospravedlnovany slabym autom.
no hate just facts

No a slabé auto nie je? Je. Povedz mi dobré autá. SF-90 a F1-75 možno prvú polovičku sezóny, keď odmyslíme spolahlivosť. Iba Bahrain 2019 a môže začať vymenovať výhry o ktorého ho pripravilo niečo mimo jeho kompetencie.

ved ja nehovorim, ze nema slabe auto. Ma slabe a prave preto na nom nie je tlak. Pod tlakom bude ked bude mat vitazne auto, tak ako v prvej polovici 2022. Zatial ma dlhodobu zmluvu, dobry plat a v time je hickany. Ma povest velmi rychleho lojalneho jazdca k Ferrari, takze talianska idylka.