Leclerc je „relatívne spokojný“ s výsledkom, ale s nápravou problémov to nevidí ružovo | Magazín F1 - F1online.sk

Ferrari v Maďarsku porazilo Red Bull. Pred niekoľkými týždňami by toto hodnotenie vyvolalo u fanúšikov Scuderie veľkú radosť, ale v tejto chvíli nemajú v Maranelle dôvod na oslavu. Áno, výsledok v Maďarsku nie je ďalším zlyhaním, ale aj pilot stajne Charles Leclerc schladil akékoľvek optimistické hodnotenia.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/164740/leclerc-je-relativne-spokojny-s-vysledkom-ale-s-napravou-problemov-to-nevidi-ruzovo

strategia nebola najlepsia… najskor isli priskoro do 1. boxu a potom po 2. boxe stracal na Verstapena snad 2sec na kolo. Keby Maxo nebol dnes mimo a nenabural do Hamiltona, tak Lec neskonci 4. Velmi to vyzeralo aj na to, ze ho dobehne Sainz… Proste dnes zas nieje co chvalit, druhy box mal dostat biele ako LH a bojovat snim… nie sa vozit a nechat sa predbehnut Maxom. Nastastie Sainz mal este horsi den, takze aspon toho porazil :confused:

moc nemas prehlad, ze? vsimam, ze do ferrari tu ides pravidelne bomby

Hardy si mohli max vycarovat ked im neostali ziadne

Sainz mal tyre deg jak repa takze ho moc nedobiehal

chapem ze chces Ferrari vidiet vyhravat, ale este neni ich cas

Do Boxu pri skoro? Však Leclerc preťahoval stint. Po Druhom boxe bo za Hamom a Max ich musel dobiehať a Sainz mal o 8 kôl lepšie pneu a ku koncu doplatil na svoju deg a strácal znova na LEC. Však SAI neobehol ani poškodeného Verstappena.
image

image

Leclerc sám presne pomenoval čo mali urobiť a čo dnes mohli dosiahnuť. @Nordotor @Hedgehog vy si tu idete celý čas svoju defenzívu, že nemal hardy a prispôsoboval sa dianiu na trati a neviem čo ale stačilo ten stint natiahnuť tak ako prvý ( rovnako ako to urobil Max ) a v konečnom dôsledku by obehol Lewisa, na rýchlejších a čerstvejších mediumkách. Za predpokladu, že by sa tí dvaja aj tak zrazili by z toho dnes bolo pódium na čo minimálne v druhom stinte mal tempo dokým ho nezabili stupídnou stratégiou. 30 kôl dávať na mediumkach po 15 kolovom stinte na hardoch to fakt vymyslí len blbec

1 Like

image

obaja vieme, že mám pravdu, dík :wink:

ja viem od zaciatku o co ti ide, ano mas, si borec, ze si si to vsimol :+1:

Áno, opäť mu to ■■■■■■■■■ Klasické talianské motto: “Keď už sa nejak zázračne objavíš v boji o pódium po štarte zo 6. miesta, tak ti to musíme ■■■■■■■ nejak” .
Tam je skrátka všetko zle. Tá ich ■■■■■■■ lenivosť je hora, ktorú len tak niekto neprekoná a v spojení s absolútnou nekvalifikovanosťou tych “ingeniros” je to smrteľná kombinácia. Elkann tam bude kvákať o tom aký je hrdý na zamestnancov a podobné howna. To nemôže myslieť vážne toto. 17 rokov bez vysledkov a dookola sa opakujúci trend - neschopní vývoja. Aká hrdosť, veď to je banda tupcov. Neustále problémy s pneu - zavesenie z doby dinosaurov a oni ho prinesú aj v roku 2024 :joy::joy::joy: to už fakt nemá obdobu toto.

Za tie roky si uz mohol zvyknut,pokial sa nestane nejaky zazrak, titul nebude, ale tak aj objektivne je potrebne povedat, ze na titul to nema, pokial nebude mat dominantne auto.

Dneska od leclerca perfektny vykon si myslim, fantasticky manazoval gumy prvy stint, druhy stint bol vdaka tomu najrychlejsi na trati, a mali smolu, ze hamilton zastavil presne vtedy inak verim tomu ze by dal 3 flek, mozno mohli skusit natiahnut aj druhy stint, ale tak track position bola asi v madarsku moc silna

1 Like

Konecne nejaky triezvy pohlad na ferrari :+1: