Leclerc a Hamilton reagujú na ostrý Elkannov odkaz | Magazín F1 - F1online.sk

John Elkann v pondelok vyrazil dych fanúšikom Scuderie a azda aj niektorým členom talianskej stajne. Nečakane ostrým vyjadrením skritizoval pilotov, ktorí vraj majú “menej rečniť” a zároveň naznačil, že nedosahujú úroveň potrebnú pre legendárnu značku. Leclerc s Hamiltonom neskoro večer reagovali.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/219190/leclerc-a-hamilton-reaguju-na-ostry-elkannov-odkaz

Vypadá to že je Elkann srovnal do latě :+1: :smiley:

1 Like

Tak asi nikto sa nebude čudovať ked Luiho poslu do riti.

No Elkann nie je nejaký hej ty poď sem. Hamilton robí veľa chýb a Leclerc. Neviem, ale niečo mi na ňom chýba. A pritom je to suverénne najlepšie platená dvojica v F1. Takže kritika je oprávnená.

1 Like

Hamilton robi dost chyb v subojoch v strede pola, pokial jazdi na cele, tak je v podstate bezchybny (sprint Cina). Leclerc presne opacne. Dobry v subojoch ale ked “hrozi ze nieco vyhra” tak to uz neraz oprel o barieru. To mi pride ako jeho najvacsia slabina v pripadnom boji o titul. Staci si ho v tomto porovnat s Verstappenom, Hamiltonom a v poslednych par pretekoch aj s Norrisom. K Norrisovi som bol viac krat kriticky ale v posledej dobe ide ako stroj.

Kezdy ide jak atroj ked ma pod sebou spickovy bezchybny stroj

Leclerc casto bural, teraz ked nieco dokafre tak to VACSINOU je kvoli tlaceniu toho srotu na limit

Pozri na Verstappena ked to tlaci na limit ako napriklad poslednych niekolko pretekov 2021. Videl si ho pri tom niekedy burat? Ano napriklad v kvalifikacii Saudska Arabia to v poslednom pokuse dal cez limit, iny pripad mi nenapada. A to Leclerc pod takymto tlakom nikdy nejazdil.

Súhlasím. Ale Hamilton je skoro by som povedal prepadák. Uhne zo súboja, vypadne svojou vinou tuším už druhý krát tento rok. Niečo tam nie je dobre. Hamilton mával slabšie sezóny a ja som ani nečakal, že porazí Leclerca ako tu niektorí, ale ten bodový rozdiel je značný. Ak prehral s Russellom, tak tesne tu je to skoro o parník. Žeby vek?

1 Like

2022 sezonu ferrari si pozri

To radši 2018 a nejlíp od Německa

Kolko pretekov odjazdil Leclerc za Ferrari v 2018?

4 Likes

tak elkan si zanadaval a vsetko je vyriesene, super.

ak hamiltona vyhodia tak su stajna bez vizie.

ved lec isiel na takmer iste podium v brazilii, keby z neho nebol colateral damage.

Můžeš zkusit hádat, ale nepoužívej wikipedii

Russell už v prvý rok v Mercedese jazdil minimálne to isté a často lepšie ako Hamilton… hoci tím stál tak 50x menej ako 7-násobný…

V ich druhej spoločnej sezóne Russell robil zbytočné chyby (Singapur), ale odvtedy a najmä túto sezónu zaradil úplne iný stupeň a myslím si že Hamilton je rád, že vo Ferrari sa aspoň môže vyhovoriť, že s týmovým kolegom prehráva kvôli novému autu. Russell by si ho extrémne natrel na chlebík.

No na druhej strane Russell už druhú VC po sebe dostal na zadok od nováčika v tíme Antonelliho, ktorý má tiež možno 50x menej ako 0-násobný…Či?

1 Like

Ja bez hadania a Wikipedie poviem, ze 0. Vtedy sa tam zosypal Vettel, pod viacerymi faktormi. Hlavnym bol asi tlak, ktory na sebe v RBR nemal a asi citil, ze by ten titul mohol dat. Ferrari bolo vnutorne rozvratene, zomrel Marchione, mocenske boje Arrivabeneho a Binotta. Dalsia vec, ich motor vtedy nebol 100% v sulade s pravidlami, ktovie ake protesty by prisli ak by to nahodou vyhrali, ale to je iny pribeh a Vettel s tym nemal nic. Tazko povedat ako by pod takym tlakom fungoval Hamilton, ale aj on mal dost biednu sezonu plnu havarii a kolizii v 2011.

2 Likes

no ide o to ci sa Russell nevedel najst, alebo sa Antonellimu podarila idealna kombinacia nastavenia a jazdeckeho stylu. Podla logiky, ktoru tu prezentujes mal Russell bojovat o vitazstvo.

Vettel neusiesol hanbu z nemecka. Taka vec sa moze stat a zrejme sa aj stala kazdemu, ale jemu sa to stalo v najnevhodnejsi mozny cas. Po nemecku to uz nebol nikdy ten nekompromisny Vettel.

1 Like

Nie. Russell nemal výhodu výmeny nového motorta a úpravu nastavení v parc-fermé ako Verstappen. Chápeš?

Podobny kiks uz Vettel mal v 2017, kde to rozbil v Mexiku. Na to sa dost zabuda, lebo uz nebol moc v boji o titul a nebolo to z P1, ale myslim, ze uz tam sa to s nim zacalo. A ano Nemecko, kde mohol poriadne zveladit naskok na cele ho dost zmenilo.