Lawson to takto ďaleko nedotiahne, upozornil ho Pérez: Treba byť pokornejší | Magazín F1 - F1online.sk

Liam Lawson v Mexiku ukázal, že sa nezľakne, ani keď sa mu v spätných zrkadlách objaví monopost s lakovaním Red Bullu. So Sergiom Pérezom zabojoval ako so svojím najväčším rivalom, čo domáceho jazdca nahnevalo. Predpovedá, že ak bude Lawson takto pokračovať, čoskoro napíše záverečnú bodku za svojím príbehom vo Formule 1.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/177025/lawson-to-takto-daleko-nedotiahne-upozornil-ho-perez-treba-byt-pokornejsi

Povozil Pereza po vsetkych vybehovych zonach ako to Redbully bezne robia. Aspon vidime co ucia v akademii

1 Like

Je smutné sledovat tak ostříleného jezdce jak ho vyučuje nováček, který vstoupil do části letošní sezóny jako náhradník.
Bravo Liame.

2 Likes

Podla Perezovych citatov sa zda ze Redbull nasiel perfektnu dvojicku k Maxovi.

1 Like

Ano, mozno ten fucker bolo cez z pohladu novacika, ale mne sa paci. Takto sa bojuje o sedacku v hlavnom time.

Neviem co Perez vytahuje jeho suboj s Alonsom, tam Lawson nespravil nic zle a ani tu. Najskor Perez isiel moc optimisticky na vnutrajsok a Lawson mu to potom len vratil. Tvrde ferove pretekanie.

Tie komplikovane pravidla robia z pilotov pussies.

3 Likes

Tohle je staré jako F1 sama, takhle si stěžovali jezdci na Sennu, potom on sám na Schumiho… Problém je v tom, že Pérez není ani Senna ani Schumacher.

1 Like

Jenže v tomto případě se nejedná pouze o drzost mladého jezdce, ale hlavně o ukázku krásného zavodění.
Naopak Péro je ten, kdo by se měl stydět a hlavně se zamyslet nad svým dalším působením v F1.
Ono by se taky mohlo stát, že Slim ještě rád přesune své peníze k jinému jezdci.

2 Likes

Ode mě asi nepřekvapí, že pro tyhle bezradné matadory nemám pochopení a tohle je jenom další v řadě po Ricciardovi (ten už to má “za sebou”), Bottasovi (doufám, že mít brzy bude) a určitě bych si vzpomněla na další. Jezdci ve věku, ve kterém se s vrcholovým sportem běžně končí, s velmi dobrým kariérním maximem (2., resp. 3. místo v MS), kteří jsou ochotni se motat na konci pole s naprostou absencí osobní hrdosti a čekat nikdo neví na co. Míst je málo, mladých nadaných kluků jak se ukazuje hodně a místo toho se máme koukat na podobné nedůstojné příběhy.

Bottas má mizerný vůz, ale i tak se zdá být trochu nevýrazný. Stále je ale mnohem lepší než Zhou, takže svou práci stále plní.
Ricci je velké klamání, ale i tak se mi jevil jako lepší jezdec než Péro, kterého včera vůbec neměli posadit do vozu.

1 Like

Hlavně co tam takový Bottas hledá, jakou má motivaci kromě samotného svezení v F1? Vítěz 10 závodů a dvojnásobný vicemistr světa. Pak se nemají kde vyjezdit mladí kluci, pro které by to byl kýžený posun místo pomalého odumírání na konci pole.

To Sergio myslí tie Liamove prvé dve veľké ceny v 2023? Alebo ani nepostrehol, že minulý rok Liam jazdil.

Sergio vyviezol Liama von z trate. Ale našťastie zabránil tej obrovskej nehode, ktorá tam hrozila. Ťukanec v najpomalšej zátačke na okruhu.
Sergio dobrý výkon skončiť posledný.

Těžko rozsoudit.
Pro každého mladíka je lepší začít v týmu kde se můžou ukázat. Jezdit poslední není moc účelné i když i v takovém voze nějaké zkušenosti získají.
Jen si připomeňme Mika v Haasu.

,Zabudol vol, ze telatom bol,

1 Like

To je sice pravda, ale určitě je zase lepší jezdit ve špatném voze než nejezdit vůbec. Myslíš, že by třeba Drugovich nebral i letošní Sauber všema deseti?

Myslím, že žádný jezdec by se nebránil vyhnání z boxové zídky do závodního vozu.
I takový záskok, ale musí být vydařený je skvělou reklamní příležitosti.

hlavne ked to hovorí Perez, čo bol pol metra mimo svojej pozicie na štarte a ešte sa dušoval že určite stál dobre :smiley: nebyť penazi od Slima tak by nejazdil už 5 rokov v F1 lebo výkonovo je podobne na tom jak Mazepin

2 Likes

Sergio už okolo sebe pouze kope. Ve skutečnosti vedle Maxe letos jezdí tak špatně, že Albon i Gasly v srovnání s ním přímo zářili, otevřeně se o něm mluví jako o jezdci na odstřel, i Ricciardo do svého odchodu podával v rámci svého týmu lepší výkony než podává Checo. Je čas skončit.

Lawson do toho aspoň dává duši, i když ještě nevyježděnou. Piloti, kteří už v F1 jen dojiždějí kariéru, by si na něm svou frustraci neměli vylívat. Pokud chtějí ukázat svou klasu, můžou prozradit, jak by to na jeho místě zařídili oni - a tím opravdu nemyslím: pokorně bychom jezdili za “x” a nic nezkusili.

1 Like

S tým prostredníkom pôsobí Liam ako drzý fracek a mojim favoritom možno nebude, ale podstatné je niečo iné.

Ako sa presvedčil ako Alonso, tak včera aj Peréz, Liam v krízovke necukne. Robí si rešpekt, za ktorý včera Peréz zaplatil bočnicou a ofrézovanou podlahou. Je to rozdiel oproti napríklad Landovi, ktorý sa len veľmi pomaly učí necuknúť s Maxom.

Nemyslím si, že má správny prístup pre Formulu 1. Musí byť o čosi pokornejší.

V tomto sa podľa mňa Peréz veľmi mýli. Ak dokáže Liam doručovať výsledky, tak v tom prípade je jeho drzosť bonusom.

1 Like

Liam Lawson se omluvil Sergiu Perezovi za to, že mu ukázal prostředníček během jejich bitvy. “Půlku kola mě blokoval a snažil se mi zničit závod, takže jsem byl naštvaný,” řekl. “Ale to není omluva. Neměl jsem to dělat a omlouvám se za to.”

2 Likes

Snad Liam nebude muset jít vykonávat veřejně prospěšné práce ke Slimovi. :grin: