Lawson podpichol Cunodu: Čakal som, že budú rýchlejší | Magazín F1 - F1online.sk

Liam Lawson si v najdôležitejšom období svojej kariéry pripísal dôležitý výsledok. Ak je pravda, že v tejto chvíli bojuje s Júkim Cunodom o posledné miesto v Racing Bulls – v Red Bulle majú byť Verstappen a Hadjar, jedno miesto v Racing Bulls je vraj rezervované Arvidovi Lindbladovi –, tak obaja v Baku zamotali hlavu vedeniu výrobcu energetických nápojov.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/214521/lawson-podpichol-cunodu-cakal-som-ze-budu-rychlejsi

Cunoda uplne zamerne nepredbehol Lawsona,aby Norris sa nedostal vyssie,bolo to uplne evidentne…Red Bull ma vyhodu v tom,ze ma az 2 timy a tie mozu takto spolupracovat.Podla mna ziaden majitel by nemal mat 2 tymi v F1,kedze uz to nie je ferove.

Co teprve druhej pilot ve stejnym teamu? Z fleku me napada Bottas, co to v 2021 vyslal v Madarsku jako bowlingovou kouli. V Rusku schvalne dostal dalsi motor, aby brzdil Verstappena, ale on ho ani nebranil a nechal ho kolem sebe proletet. :smiley:

Beckovej team RB mel tolik sanci, kdy mohl zasahnout do sampionatu. A to se nebavime jenom o tomhle roce ale o vsech sezonach, kdy to bylo daleko vic vyrovnany.

4 Likes

Však taky zasáhl. V Brazilii 2012 obě STR pouštěli Vettela

Je to bezne aj pri inych timoch. Casto nema zmysel pre pomalsich pilotov branit, aby nestracali sami cas. Radsej sa nechaju predbehnut a chvilku sa potiahnu za rychlejsim a este tym sami ziskaju.

Hamiltona takto v ere Mercedesu pustali pravidelne skoro vsetci, ked startoval nahodou vzadu.

1 Like

Je tedy ale celkem vtipné, jak Lawsonovi rychle otrnulo… Vypadal na odpis, ale jakmile se mu pár závodů vcelku podařilo a teď ty poslední vyloženě dobře, tak je okamžitě zpět jeho vcelku arogantní vystupování. Přitom Juki dost možná takto jel zcela záměrně a se zdržením Norrise také uspěl…

3 Likes

A pritom nebyt extremneho stastia s cervenou vlajkou v kvalifikacii, Lawson bys tartovla niekde z 8 miesta a skoncil by 11-12. Takze vlastne nic nepredviedol, len sa dokazal ubranit pred jazdcom, ktori si nemohol havariu dovolot za nijakych okolnosti…

A ano, zjavne Tsunoda predbiehat Lawsona ani nemal dovolene…

1 Like