Lawson ocenil prístup Verstappena: Veľmi ma podporoval | Magazín F1 - F1online.sk

Liam Lawson je už dlhé roky členom rodiny Red Bullu. Novozélandský mladík patrí medzi regrútov Helmuta Marka, ktorého akadémia vychovávala a vychováva talenty s cieľom pripraviť ich na pôsobenie vo Formule 1 a v hlavnom tíme rakúskej spoločnosti. Liam je súčasťou Red Bullu už od roku 2019 a hoci v hlavnom tíme pôsobil len veľmi krátko, jeho reálie pozná veľmi dobre.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/237003/lawson-ocenil-pristup-verstappena-velmi-ma-podporoval

Law tato sezona zatim vychazi. Osobne vsak doufam, ze ukaze jeste vic. Jsem rad, ze na to jak ho nekteri odepisovali a rikali jak ho Lin zajezdi tak se drzi a je blize bodove k Had ( krasne 10 misto ) nez Lin je k nemu . Za me spolu s tymovym novackem vytvari docela slibne a prijemne kombo ktere se doplnuje a dokaze posouvat RBR dale..

Obou klukum drzim palce at na konci sezony vyzvou Alpine a ziskaji 5 misto v PK.

1 lajk

je ľahké podporovať o triedu horšieho pilota,ktorý vás nijak neohrozuje…keď ho Perez pár krát porazil,hneď starý Verstappen nerváčil a Max nebol ani trochu spokojný…

No dle tve logiky byl Per nejlepsi jezdec ze vsech. Protoze tady se pise ze podporoval nejen Law …

Co se tyka Per tam to bylo slozitejsi nez se na prvni pohled zdalo. To co my vidime jako divaci je jen spicka ledovce podle ktere je tezke delat zavery. Co ja vim tak si Per na Maxe nikdy neztezoval. Vycital RB dvoji pristup ale Maxovi to za vinu nedaval , naopak jestli si pamatujes tak se Max Per zastaval a rikal ze to je autem a jeho nastavenim a ne Per ze jezdi tak spatne.

I kdyz verim, ze existuji i taci kteri i pod clankem o tom jak je Law vdecny za podporu od Maxe to dokazou prevratit jako negaci na Maxe :wink:

Mně trochu fascinuje samotná dlouhodobá práce Racing Bulls s autem. Ať je to ohledně spolupráce s áčkem jak chce, oni snad vždycky přivezou takové solidní “blbuvzdorné” auto. Vlastně přesně to, co pro tyhle kluky potřebují. Někdy je to výsledkově lepší, někdy horší, ale snad si nepamatuju, že by měli někdy nějaké výrazné problémy (nebo už mám vzpomínkový optimismus :smile: ). Co by za tohle jiné týmy daly.

1 lajk

Vypada to , ze o setrvani Lin nikdo nespekuluje … zajimave .
jesti to je pravda tak ma Law tuto sezonu na to , aby se predvedl a ziskal potencionalni moznost pro setrvani v F1 v treba jinych tymech .

Jinak dana informace je jen spekulace od SoyMotor kterou ani RB and RCB nepotvrdil , zaroven si Tsolov musi udrzet formu v F2 aby ziskal body potrebne k superlicenci … uvidme

Tak Tsolov vypadá nadějně, byla by chyba ho nechat čekat v F2. Lawson je tam “dlouho”, tam vidím jedině možnost jít do Haasu místo Ocona, jinak těch míst moc není. Cadillac by chtěl nasadit Hertu od příštího roku, i když teda v F2 zatím nic moc

1 lajk

Ja porad cekam co poradneho predvede Had. Vim, ze ma spoustu oblibencu, me ale nejak porad moc neuchvatil. Prijde mi neco jako Tsu atd. Snad se pletu. Ten Haas docela dava smysl..

2 lajkov

No asi teď vyzním hodně kriticky, ale přijde mi, že z nové mladé generace (nepočítám tam Norrise, Piastriho nebo Bearmana), je těch opravdu top materiálu hodně málo. Těžko říct co za tím je, ale když kouknu na F2, tak jen Camara a Tsolov mi příjdou vhodný na F1, jinak zbytak tam jezdí silnej průměr a to někteřý jsou tam už 3 sezonu a déle

2 lajkov

Otázka asi je, co od Hadjara čekáš. Je to pořád jedenadvacetiletý kluk, který jezdí druhým rokem a hned na asi nejsledovanější sedačce proti násobnému šampiónovi s vagónem zkušeností, který je nadto v optimálním věku a pořád ve formě. Zatím si vede slušně, například za poslední tři závody dovezl celkově víc bodů než dovezli Russell, Leclerc, Norris, Piastri i Max. Samozřejmě teď neřeším štěstí, smůlu a výpadky techniky, jenom to, že to určitě není propadák. Myslím, že v RB zatím nemají důvod být nespokojení.

K Lawsonovi - pořád jsou to spekulace, klidně si ho můžou nechat. Možná ovšem v jeho neprospěch trochu hraje i to, že se vloni proti Hadjarovi přes větší zkušenosti nijak neprosadil. To je sice smutné, že byl rozhozený ze zkušenosti v áčku, ale to je asi přesně to, co týmy moc nepotřebují. Potřebují jezdce, který dostane ránu, co nejrychleji se zvedne a funguje. Je to nemilosrdné, ale je to tak. Ale opravdu jenom spekulujeme a do konce sezóny se ještě může stát věcí.

Rozumim ti, .. co se tyka me tak mi nejak na Had nesedi tak jeho povaha na TOP jezdce . Je to ( a to je prosim muj osobni nazor!! ) takova mlada "drama " queen , moc emoci ktere nema pod kontrolou. Vic se mi libi Bear ci Bort .. ale to je jeste jednou prosim muj osobni nazor .. kazdopadne bude zajimave pozorovat jeho progress do konce sezony .. pak vydam svuj “posledni soud” :grin:

1 lajk

To víš, já mám k těmhle mladým klukům shovívavější postoj, to je asi logické :smile: . Nicméně třeba zrovna Isack v tomhle myslím trochu klame tělem. On je opravdu navenek hodně emocionální, ale přitom docela slušně funguje. Hned vloni v prvním závodu ani nedojel na start a málem si vybrečel oči, ale už v dalším závodě přijel těsně za body 11. a ve třetím už první body přivezl. Jasně, během závodu nadává a inženýr ho musí krotit, ale co, dokud mu to nebrání ve slušném výkonu, aspoň je na co koukat :smile: . Ale každému sedí něco jiného a jestli z něj bude TOP jezdec těžko říct. Možná stačí, aby byl slušný standard.

1 lajk

Mas pravdu .. ja jen nerad fandim slusnemu standardu :grin: ( tech mame ted v F1 nekolik) rad bych v nem videl to co jeho ultra fans , ti kteri stale veri, ze to je vychazejici hvezda .
Az nam odejdou mohykani jako Max, Hul, Alo, Ham atd .. tak potrebujeme novou generaci nejakych “super talentu” kteri zaujmou . Kteri me donuti si pustit v Nedeli televizi a venovat jim hodiny sveho soukromeho casu .. nechci se jen koukat na krouzici standard :smirking_face:.

Ufff.. uz aby bylo to Rakousko .. nemuzu se dockat slibovanych vylepseni :wink:

1 lajk

Hadjar, Antonelli, Bortoleto, teraz Lawson. Ten Max je taký zlý šikanátor celého gridu, až patrí k všeobecne najobľúbenejším pilotom, každému je ochotný poradiť a podporiť ho v ťažkých chvíľach. :slight_smile:

Rovnako podporil aj Norrisa po prehratom titule v 2024 a v 2025 zajazdil Abu Dhabi a zagartuloval Landovi takým štýlom, že všetci len kukali. :slight_smile:

Jestli není problém v nás, prostě stárneme a chtěli bychom si udržet to “naše, lepší :smile: “. Jestli se ti současní mladí piloti líbí mladým fandům, tak je nejspíš všechno v pořádku :woman_shrugging: . Ale na Rakousko se těším taky a hodně. Jenom mě štve, že tam nejsem :sob: .

Mi povidej .. mel jsem tam jet a i do Barcelony … a nakonec tudle nudle. :sob:

Treba vyjde Madarsko :wink:

1 lajk

Môžem ti cez víkend dať vedieť ako sa tam pečiem na tribúne (zlatý General Admission a dáždniky). :joy:

Ale pozerám, že v nedeľu je nejaká šanca na dážď, tak snáď budú premenlivé preteky.

1 lajk

Určitě dej. Závistí se úplně rozložím na prvočinitele a bude ode mě pokoj :smile: .

2 lajkov