Lawson háji svoju tvrdú obranu pred Alonsom: Dostal som iba šesť veľkých cien | Magazín F1 - F1online.sk

Liam Lawson predviedol jeden z najprudších kariérnych posunov vo Formule 1. Odjazdil iba jedenásť veľkých cien, ale už je pilotom majstrovského tímu. Aj keď za to môže ďakovať skôr nedostatku alternatív Red Bullu, história sa na to nebude pýtať. Novozélanďan presvedčil, aj keď cestou obetoval niekoľko medziľudských vzťahov.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/185178/lawson-haji-svoju-tvrdu-obranu-pred-alonsom-dostal-som-iba-sest-velkych-cien

Preco by nieco taketo mal vobec hajit. Takato obrana by mala byt standardna u vsetkych pilotov. To je to, co chceme vidiet a to je to ako by sa malo bojovat v F1.

V poslednych rokoch sa z tvrdeho motorsportu stalo len kruzenie, pustanie rychlejsich monopostov pred seba, cakanie na DRS a na pitstop a neustale vyplakavanie a spoliehanie sa na komisarov, ze kazdy najmensi incident budu skumat a udelovat tresty.

Nech si niekto pusti highlighty z VC spred 10-20 rokov, ze ako vyzerali suboje. Za prve piloti este vedeli, ze po vonkajsku sa predbieha len na istotu a necakali, ze poslem to tam a potom vyplacem trest pre braniaceho sa, lebo ma vytlacil, hoci mal pravo vyberu stopy. A za druhe sa piloti branili zubami nechtami aj o menej vyznamnu poziciu.

Keby sa VC Abu Dhabi 2010 odohraval dnes, tak Alonso je majster, lebo by ho Petrov, Kubica aj Rosberg doslova pustili pred seba. Taka je dnesna F1 bohuzial.

3 Likes

Pokud se v Lawsonovi nevzedmou v Red Bullu saze proc se vubec o nejakou F1 snazil, to nebue hezky pokoukani, ale kazdeho vec.