Latifi bol s autom veľmi spokojný: Mal som viac sebadôvery | F1online.sk

DomovSprávyVýsledkyPilotiTímyKalendárPartneriLive

redakcia@f1online.skRSSZásady ochrany údajov© 2020 F1online.sk

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/7849/latifi-bol-s-autom-velmi-spokojny-mal-som-viac-sebadovery

Je dobře, že nabral nějaké sebevědomí a v rámci možností si závod trochu i užil. Asi bychom neměli úplně přehlížet piloty v slabých vozech a Latifi si zaslouží nějakou pozornost už jen proto, že je to debutant.

1 lajk

Súhlasím. Vo Williamse ťažko posúdiť, aké kvality má jazdec, ale už postup do Q2 v Maďarsku ukázal že Latifi nie je slabý jazdec. Na Russella zatiaľ nestačí, ale čoskoro sa možno dostane do takej formy, v ktorej bude na jeho úrovni.

1 lajk

na russella sice nestaci rychlostne, ale kedze russell ma dar od boha vzdy nieco dojebat v prvom kole pretekov tak nakoniec skoncia tesne za sebou :slight_smile:

aj v tychto pretekoch to vypadalo tak,ze williams by mal na to byt pred haasom a alfou ale ked russell klasicky dojebe start a ostane zaseknuty za niektoym haasom alebo alfou tak dobra kvalifikacia vyjde na zmar, lebo ten rychlostny rozdiel medzi haasom, alfou a williamsom je maly takze u tychto timov rozhoduje kvalifikacia a dobre prve kolo

Russell několik vroubků má, to je pravda, na druhé straně bych nebyl tak přísný. V kvalifikacích vyždímá z toho auta maximum, víc snad není v lidských silách. A pokud jde o závody, podle analýz pátečních tréninků z nich Williams prakticky vždycky vychází jako nejpomalejší v závodním režimu, i když ztráta na Alfu nebo Haasy, jak píšeš, není taková. Russell se chce předvést, vidí své vrstevníky, kteří zaparkovali v RB, Ferrari a McLarenu a chce ukázat, že na tom není o nic hůře. Což s Williamsem znamená jít na hranu, případně riskovat určitou křeč, protože s tímto autem se prakticky nic jiného než kroužit nedá. Nebudu slepě hájit všechno, ale vzal bych v potaz i toto a stále si ho dovolil považovat za závodníka s vysokým potenciálem. Osobně mu přeji lepší tým, potom uvidíme, jestli je to primárně v něm nebo spíše v okolnostech. Pokud jde o Latifiho, je v době hájení.

nekolik? prakticky kazdy dobry kvalifikacny vysledok si odfajci hned v prvom kole a potom aj ked ma rychlejsie(mierne) auto ako konkurencia tak ma smolu lebo je za nou zaseknuty a az o tolko rychlejsie to auto nieje aby ho dokazal predbehnut
keby ale start nepokazi, ale aspon udrzi poziciu alebo este lepsie nejake 2-3 miesta ziska tak by mohol celkom pravidelne koncit pred alfou a haasom a mozno by teraz mohol aj chvilu jazdit tesne za vettelom a tob by uz bola celkom dobra reklama pre williams, suboj s ferrari :slight_smile: lenze toto sa nestane zvhladom na to, ze russell so zeleznou pravidelnostou pokazi start

v prvych pretekoch v silverstone mal urcite lepsiu rychlost ako haasy a alfy, ale co z toho ked bol cely cas za niekym z nich zaseknuty

ak sa chce predviest tak nech sa nauci startovat, lebo toto nieje o aute ale o jazdeckych schopnostiach. odlepit sa z miesta a najst spravne miesto v prvych 2 zakrutach nema absolutne nic spolocne s kvalitou auta. dobry jazdec aj v zlom aute vie na starte zo stredu alebo konca pola ziskat vela miest k dobru. ina vec je ci to dokaze udrzat, ale vzdy sa lahsie jazdi s tym, ze si na 12-13 mieste a mas cerstvy vzduch lebo vsetci pred tebou su rychlejsi ako ked sa mas predierat z uplneho konca cez auta ktore su ±rovnako rychle ako mas ty

som presvedceny, ze to co u neho ja kritizujem zohralo podstatnu ulohu preco je v mercedese aj buducu sezonu bottas a nie russell
mercedes si nemoze dovolit jazdca ktory pravidelne pokazi start. darmo by dokazal jazdit v kvalifikacii na urovni aj lujza ked po starte by bol mozno na 5-6 mieste

Dobrá, máš velmi kritický a nějak zdůvodněný úhel pohledu. Respektuji to.