Lando Norris varuje pred Red Bullom: Súperi sa dotiahli | Magazín F1 - F1online.sk

To neresim, kazdej at si pise co chce.

Ale co se tyce McLarenu tak podle me je to jeste vetsi majstrstih nez u RBR. RBR byl 2022 sice v druhe pulce nejlepsi, ale v prvni bylo lepsi Ferrari a jen jejich chyby a chyby Charlese je vyradili z boje o titul. No a samozrejme i direktiva v druhe pulce a bezchybny Maxuv vykon podporeny skvelymi boxy RedBullu.

2023 urcite dominantni, i kdyz jen v rukou Maxe. Druha pulka uz naznacovala v rukach Chceca, ze to auto problemy ma, byt se to hazelo na Checa, protoze se neverilo ze by Max mohl byt az tak dobrej.

2024 se po cca 5tem zavodu z niceho nic zjevil McLaren a jen psychycka a jezdecka nevyrovnanost Landa (ktera zda se pokracuje i letos) jim neumoznila brat titul, zase ovlinena vynikajicim vykonem Maxe, byt uz ne tak precizne pracujicim RBR.

Ale letos? I srovnani teoreticke Race pace ukazuje ze i tam kde Max vyhraje je McLaren fakticky na stejne urovni, nebo dokonce lepsi a tam kde vitezi, jsou o parnik od ostatnich.

A uprime, ac jsem se tomu dost branil, zacinam mit dost znacne pochybnosti o vykonnosti nejen Landa, ale i Oscara.

Takze za me. Ani jeden z pilotu McLarenu nepodava letos vykony srovnatelne s Michaelem, Lewisem, nebo Maxem v jejich “dominantnich” erach. A pokud takhle vedou, tak mozna ze soucasna era McLarenu je nejdominantnejsi v historii motorsportu.

Preci jen vedou piloti (jak jsi napsal, kazdy z nich vede PK), kteri zatim uplne neoslnili. Nejsou samozrejme spatni, ale zda se ze ten tlak nezvladaji jak by asi meli.

4 Likes

Za normálních okolností ne, ale RBR bude stejně druhou silou

No uvidíme, oni stále pro Maxe vyvíjejí, to byla podlaha, teď i přední křídlo, kdo ví kam je to posunulo :thinking:

Kdo ví proč investují tolik vyvojového času na letošní monopostu na úkor 2026 :thinking: každopádně nevěřím, že tyto díly odstranili slabší vykonnost RBR v pomalých zatáčkách a mechanický grip

1 Like

Kde si prišiel k informácií, že ja mám MBA titul? :sweat_smile:

Podpisujem asi každé jedno slovo, čo si napísal. :+1:

Aj keď tu by som mierne oponoval Mercedesom 2014-2016, to auto malo ešte väčší náskok (ale aj lepších pilotov na druhú stranu). A k McLarenu z éry Prost - Senna sa vyjadriť neviem nakoľko som ju nezažil.

2 Likes

Ja ji zazil a par zavodu jsem i videl. Jenze tam byli dva nej piloti sve ery. McLaren byl urcite nejlepsi auto, ale …

vratme se k roku 2021. Dnes se tu spousta lidi dohaduje, zda byl lepsi Mercedes, nebo RBR. Tak a ted si dosad nadevsi pochybnost dva nejpiloty toho roku a posad je do Mercedesu.

Lewis a Max v Mercedesu a Waltteri a Checo v RBR. Mercedes by bral v te sezone vsechna vitezstvi. O tom jsem presvedcen. Nebylo by Baku, Max s Lewisem by Checa vyautovali jako nic, Madarsko? Max by pravdepodobne nedostal ranu a jeden z nich by vyhral. Konec smitec. Ted bychom se bavili o nejdominantnejsi ere vsech dob a necem neprekonatelnem.

Je mozne ze Oscar bude jednou vladnou F1 jako Max ted, ale ted to tak neni ani nahodou. Lando? Mozna ze letos vyhraje, ale nejlepsi? A bude se jeste zlepsovat? Asi ne.

Kdepak, muj nazor je, ze tohle auto je ted nejdominantnejsi. A ze ma v nekterych zavodech mensi prevahu? Tak at si tam sedne Max a jsem presvedcen ze bychom videli jiny pribeh.

Co by Lando s Oscarem rikali v RBR?

Je mozne ze v McLarenu by titul s velikou pravdepodobnosti hranicici s jistotou, ziskal nejen Max, ale Charles, mozna i Lewis, mozna Fernando, mozna George, ale v RBR? Nebo v Mercedesu tento rok? Nebo ve Ferrari? Pochybuji, ze kdokoliv. Maxe nevyjimaje (mozna v Mercedesu, ale i ten ma velike vypadky, takze spis ne).

1 Like

Mercedes byl daleko vic dominantnejsi. Chodili na okruhy s tim, jak moc maji ponizit vykon na motoru. :smiley: Je teda skoda, ze se nikdy neukazal plnej potencial toho auta celou sezonu…

2 Likes