Ja nemam rad spinavosti typu umyslneho nabourani soupere. Senna, Hamilton, Schumacher. Max urcite vyvazi ( vytlacuje) soupere ven. Za me to je taktika naprosto bezna, Max rad napozicuje svoji formuli tak, aby souper nemohl jet optimalni stopu, nebo musel zpomalit. Zase za me naprosto bezne.
Max dela veci jako vetsina ostatnich, jen je zene vic do krajnosti a na vetsi riziko. Ma proste vetsi cit pro jizdu nez vetsina a svym skillem je vic na dostrel i souperi s lepsim autem. Max umylsne neboura, za tim si stojim.
Pokud by kdokoliv z nas celil, jakemukoliv pilotovi F1 v nejakem zavode, jsem si jisty, ze by kazdemu z nas prislo, ze jezdi spinave a na strasne riziko. Ze nas neustale vytlacuji, nebo blokuji.
Jel jsem jednou na firme motokary a byl tam kluk co je driv zavodne jezdil. Temer vzdy, kdyz mi dal kolo, mi prislo, ze me bud blokuje, nebo vytlacuje
Kdyz se podivane na minuly vikend. Start. Nejlepsi start mel Max, hrne se do mezery. Pokud by se tam dostal, pravdepodobne by predjel oba McLareny. Lando mu prostor spravne uzavira. Zavira ho vcas a Max ma moznost reagovat a objizdi Landa zleva a ten ho vytlacuje na kraj a Max musi brzdit.
Pokud by Lando zavahal a reagoval o neco pozdeji, Max by se bud na vnitrku, nebo vnejsku dosta na uroven Landa, poslal by to tam a hrozila by kolize. A bylo by zle.
No a to je v kostce Maxova jizda. Udelej to spravne a nedej mi sanci te predjet a ja te nepredjedu. Zavahej, pootevri vratka a me staci mnohem mensi skulina nez komukoliv jinemu.
Pokud jsou ridicske dovednosti Maxe na vyssi urovni nez jeho souperu ( a ja tvrdim ze jsou), pak jeho jizda logicky musi byt pro ostatni agresivni. Ale samozrejme i Max dela chyby. Viz.start AD 24 a kolize s Oscarem. Ale zde se omluvil.
Za me je Max nemilosrdnej zavodnik, kterej neodpousti zadnou chybu. Neni na draze milej, ani hodnej. A tak to ma byt.