Kravitz o Neweym: Možno je Taliansko na jeho vek priďaleko | Magazín F1 - F1online.sk

Ztrátu pod nohama máš, když je změna pravidel mezi sezonama, ne během sezóny. Jn, škoda, že to Lando zahazuje, pak to musí zachraňovat Piastri

Škoda, že vlastní tým musí Piastrimu zvedat ego tím, že berou body Norrisovi.
Mají dvě jedničky no, akorát ta druhá jednička je o třídu horší.

kludne. McLaren mal dobre auto od zaciatku, ale nevedeli to vyuzit na jedno kolo a casto startovali z druheho ci tretieho radu. V druhej polovici pretekov tempo uz bolo podobne RB. K tomu Norris casto chyboval na starte. Cinu si si vybral, pretoze tam to vyzeralo extremne dobre pre RB a extremne zle pre McLaren. V ostatnych GP (pred Miami) ten rozdiel bol mensi.
Takisto vytrvalo ignorujes progress McLarenu voci Ferrari, Astonu a dalsich. Kludne mohol McLaren prvych par GP jazdit 2-3 desatiny pod svojim potencialom. K tomu priratam 2-3 desatiny vdaka vylepseniam v prvej polovici a pol sekundy je tam ako nic.
Tych prikladov, ze sa niekto zlepsi ci zhorsi o pol sekundy v priebehu sezony mas kopec. Nemus ani chodit daleko a mozes ostat rovno doma pri zelenych.

2 Likes

mohol by to @Triper ukazat mechanikom, ked uz s nimi cez vikend kali.

Jj, to bylo vidět hned ve SPA

Já to neignoruju, ty si tu napsal, jak by Ferrari muselo převzít žezlo. Ferrari ma špatný vývoj během sezóny, už od 2010. Jenže se podívej na ty data, Ferrari i přes špatný vyvoj během sezóny paradoxně snížilo ztrátu na RBR, čím to? Taky náhodně ne?
Já se nebavím o tom, že McL nemá progres, já se bavím o tom, že RBR ztratil výhodu oproti zbyku pole, ne jen top 4.
Ale já nechci vidět klidně, ukaž mi na datech, kde se tomu tak stalo? I McL to trvalo vyhoupnout se ze špatnýho základu a nestačil jeden uprgade

A AM to ztratil po jednom uprgade jo? Že jsem si nevšiml. Ale to ty děláš u RBR vždycky s tim bagarelitováním

Z prvních 5 závodů by měli být vyloučeni. Né-li z celého ročníku. Jak WDC, tak WCC.

a co budete hovorit, ked najblizsie zavody vyhra Verstappen dominantym sposobom?

To měl vyhrát ve SPA, nějak mu to tam nešlo

Jak by řekl Oto Šlus: “Vždycky se něco najde.” :smiley:

Samozřejmě by tohle FIA měla prověřit a při potvrzení vyloučit z obou šampionátů, zároveň redukovat vývojovou alokaci na minimum

otazka znela inak

To je odpověď na tvoji otázku, já to čekával ve SPA, nestalo se to. Takže se to pravděpodobně nestane ani v dalším závodě. Pokud ano a bude to na suchu, bez dalších výrazných faktorů, tak FIA zase odvádí práci na houno

lebo niekto povedal, ze podvadzaju?

1 Like

Ne, lebo tým neztratí během půl sekundy v závodním režimu ze závodu na závod, to se nepovedlo ani AM

preco si myslis, ze doteraz nic nepreverili?

Protože FIA. V Barceloně tvrdili, že flexi prvky na front wings jsou ok. Od Belgie jsou nasazeny kamery na čumácích, aby to mohli checkovat

Len hovorim, ze ta trapna skica co tu koluje nie je nic ine len spekulacia, ktora vznikla na zaklade zmeny znenia pravidiel. Samozrejme, ze stajne v tejto oblasti zacali experimentovat a preto zrejme prislo k uprave pravidiel. Ale vzhladom, ze ta zmena sa stretla so 100% suhlasom stajni myslim si, ze to bolo v rovine experimentov a otazok ohladom legality. Ale nech - kludne to uz mohlo mat na aute viac stajni. Napr. aj Ferrari alebo Aston.
Zatial mi nikto z vas nepodlozil nic konkretne okrem domnienok ale uz by si tu hned vylucoval.

4 Likes

No vidíš, pro tebe je to trapná skica, pro mě je trapný bagatelizovat takovou ztrátu z jednoho závodu na další. Btw já jsem se tu o brzdach a vychtávce nebavil, ale o tom, že RBR přišel o svůj naskok. Ty si mi nebyl schopnej ukázat data, kde se tým zlepšil z jednoho závodu na druhej v race pace o 0.4s a víc, bavím se o dvou zavodech, ne průběhu sezóny.
Zatím si ukazoval na sezónní vývoj, což je dost zavádějící. A ne, tohle není pravidlo odsouhlasené všemi, pokud vím, tak se jedna o TD, která dovysvětluje stávající pravidla a týmy o tom nehlasovali