Komisári potrestali Maxa Verstappena. Z pole position bude štartovať George Russell | Magazín F1 - F1online.sk

Milan Kubaladnes 23:12

Takýto verdikt komisárov čakal azda len málokto: Max Verstappen príde o svoju katarskú pole position po tom, čo v kvalifikácii nedodržal pokyny riaditeľa pretekov a zablokoval Georgea Russella. Na pole position sa posunie práve pilot Mercedesu. FIA bola však zhovievavejšia a Verstappenovi udelila trest straty len jednej pozície, ktorý sa vo Formule 1 doposiaľ neobjavil.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/181568/komisari-potrestali-maxa-verstappena-z-pole-position-bude-startovat-george-russell

… a tak to má být, ne?

Neodolam, che che che cheee :rofl:

Presne tak, taketo random tresty, to chceme! Nabuduce to bude strata miesta v lietadle domov… Alebo co este dokazu vymysliet komisari. Bud to bolo proti pravidlam a mal dostat +3, alebo nebolo a nemaju saskovat.

1 Like

Rozkaz znel jasne, muz s kozenou brasnou nesmi projit. :joy:
Ale tak pokud se bude od ted trestat i prekazeni pilotu i v pripravnem kole, padne komu padni, tak OK. Jen nevim jak se to presne bude delat.

8 Likes

Taky si myslim ze mel dostat +3, proc dostal jen jedno misto.

Otázka je proč je 1 místo penalta… :grin::grin::grin:
Masiquez?

1 Like

On to nedostal primárně za překážení, ale za porušení delty, tj. mimořádně pomalou jízdu, ne? I když souhlasím, že se to trestá málokdy, snad si ani nepamatuju. Určitě ta kolizní situace sehrála roli.

2 Likes

Gasly za to dostal trestné body.

1 Like

Bu. bu. bu… Maxik uz ma titul, takze sa mozeme tvarit, ze mu nenadrziavame…

V pohode, rozhodli ze ma dostat trest a dostal ho. Je to uz druhy "zvlastni " trest pro Maxe.

Ale podle me nedostal pentli za nedodrzeni “delty”, ale za kombinaci nekolika veci. Notabene uz v tom okamziku jel za Landem a Nandem a pokud vim tak provoz na trati byl do teto chvile pomerne “legitimni” duvod nedodrzet deltu.

Ale tak ma ji ma. Je ctyrnasobny mistr sveta tak co uz. Stejne bych na jeho miste pustil do kokpitu Hadjara. Ty by cumeli, kdyby jim do AD neprijel. :grin:

Edit: A aspon bude cas na sledovani souboje mezi Ferrari, McLarenem a Mercedesem. :grin: Me zajima Lando a Charles.

3 Likes

Ono to může být mezi ním a Georgem zajímavé taky, hlavně po startu. Lando by to už mohl udržet, pokud se nesemele něco nečekaného. Vůbec má McLaren pořád nabito docela slušně, hlavně tím, že se oba jezdci udrželi před Ferrari. Russell jezdí ovšem ve výborné formě, i když je to jemu i Mercedesu už celkem na houby.

1 Like

Souhlas, ale ma ted uplne komfortni pozici. Pockam si az bude pod tlakem, pak budu soudit.

Lando byl pod obrovskym tlakem nedavno, Charles se pod ten tlak dostava. Windsor na to poukazuje jako na jeden z rozhodujicich faktoru pri souboji o titul. Ja totiz chci videt primy souboj mezi nima. Charles si to s Hamiltonem uz rozdal. A nic moc pro Lewise. Takze Charles je na vlne, ale Lando vypada v pohode.

Zitra bude paradni zavod.

1 Like

Tady nazor na celou situaci:

1 Like

Dalsie chore rozhodnutie komisarov.:-1:
V pripravnom kole moze Gboy zrychlovat, ako sa mu chce, ale Max nemoze spomalovat, ako sa mu chce. Jeden nemusi brat ohlad na ostatnych, ale druhy musi, lebo ked nie, tak ho potrestaju.Toto uz nie je ani len srandovna Fia, ale absolutne nekompetentna. Grc na n-tu.:face_vomiting:

7 Likes

Uz si nekdy zazil penalizaci +3 za prekazeni v pripravnem kole ? Kolikrat jsme byli svedky, ze nekdo jede extra pomalu a chladi a nekdo nahani cas a predjizdi v pripravnem kole … Nikdy si nepamatuji, ze by to bylo za penalizaci . V tomto pripade dostal +1 za pomalou jizdu v delta v priprave, ktera zpusobila potencialni problem pro Rus. Za me zbytecne, ale budiz . Tesim se na zavod.

2 Likes

Tech +3 by bylo jeste malo, dal bych DSQ ze zavodu, moc dobre vedel kdo to je a v jakem aute sedi, bohuzel Slimak se ciste zavodit nikdy nenauci, je to odpad a vubec me nezajima ze ho tak nekdo naucil, 30tilete prerostle decko musi vedet co a jak, sledovat ho co opakovane dela je fakt zazitek.

Videls souboj LEC vs HAM, to jsou piloti na urovni.

To je taký trest, ako keď Masi dal vypratať jazdcov o kolo späť len medzi Lewisom a Maxom…

17 jezdcu porusilo deltu. Trest dostal Max. No jsem zvedav co z toho bude a jestli se tohle bude nekdy opakovat.

7 Likes

Jenže ty si pleteš deltu po dojezdu kola a deltu v přípravě na kolo. Deltu v přípravě na kolo porušil Max, který tím omezil Russella, proto ten trest.
Porušení delty po dojezdech hot laps se netrestalo nikdy

1 Like