Komisári potrestali Lewisa Hamiltona za blokovanie Maxa Verstappena | Magazín F1 - F1online.sk

Milan Kubaladnes 19:15

Lewis Hamilton si síce v kvalifikácii vybojoval štvrtú priečku, ale štartovať z nej nebude. Komisári po preskúmaní jeho incidentu s Maxom Verstappenom a vypočutí oboch jazdcov rozhodli, že za toto blokovanie v zákrute Massenet si sedemnásobný šampión zaslúži stratu troch pozícií na štarte nedeľných pretekov.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/201224/komisari-potrestali-lewisa-hamiltona-za-blokovanie-maxa-verstappena

Lewis zvyknutý na nemeckú precíznosť s tými babrákmi vo Ferrari dlho nevydrží. A to hovorím ako fanúšik Ferrari. :smiley:

1 Like

Vsak toto kolo aj tak nic neriesilo, ci? Takto sa Verstapen aspon pekne posunul :slight_smile:

Ako fanusik ferrari slovo babrak nemozes napisat !
Ja fandim ferrari od 1989 (Mansell) a nejaky stupen úcty predsa musi byt.
Zvladnut ten taliansky chaos to nie je len tak.
To dokazu len ti najsilnejsi :slight_smile:

1 Like

Je to škoda, lebo posun v pretekoch bude náročný …

Keď Max nemôže FIA pomôže

1 Like

Ha ha ha.

“Vydělá” na tom i Alonso (a Hadjar). Uvozovky používám proto, že právě za tento problém už byla ztrátou tří míst na startu potrestaná slušná řádka pilotů včetně těch nejlepších, takže řeči o manipulaci by tu snad zaznívat nemusely.

3 Likes

Opentlením dostala FIA Emila těsně k pozici Piastriho.
Oba jsou paličáci a proto se můžeme hned v první zatáčce dočkat pestrého jiskření. Snad, protože závod v Monaku bývá většinou hodně nudný.

Pozeral som video a bol síce v stope ale podľa mňa ho tak neohrozil navyše to bolo v Q2 v kole kde o nič nešlo ale nevadí treba trošku pomôcť Maxovi a Hamiltonovi pokaziť závod keď ma Ferrari konečne rýchlosť

Práve že ako fanúšik si ich môžem dovoliť kritizovať. :smiley:
Kvôli babráctvu ľudí vo Ferrari ušiel titul Massovi aj Alonsovi a posledných 15 rokov je Ferrari vnímané skôr ako cintorín talentov. Schumacher ten taliansky chaos zvládol len preto, že si tam priniesol polovicu svojich ľudí - nie Talianov. Dúfal som, že Leclerc s Vasseurom dosiahnu niečo podobné a držím im palce, ale zatiaľ sa im veľmi nedarí.

Zrovna Massa mal v roku 2008 naozaj vela prilezitosti ziskat titul aj napriek chybam Ferrari a navyse si dostaval aj vydatnu pomoc od komisarov.

Úplne seriózne, kam sa mal Hamilton vypariť? V tomto posratom Monaku…
Na druhej strane, Hamilton v závere P3 havaroval presne kvôli tomuto istému problému iných pilotov a nikoho netresrali…

Mám pocit, že fet, drogy ale hlavne lobing a doláre vládnu F1, inak si tieto primitívne rozhodnutia FIA neviem vysvetliť…

Tak Hermann je hlavne bonzak, to patri do jeho jezdeckeho rejstriku, minule nabonzoval Norrise na startu kdyz se pohl mozna o 1mm.

To je proste sorta lidi kterou nemuzes mit rad, jeste mu Lewis prijel domu pochovat mimino…

lewis_baby

Keby to bolo opačne, Max by nebol potrestaný.