Komacu o nehode: Colapinto nemôže za rozdiel v rýchlostiach. Aj bez boostu bol značný | Magazín F1 - F1online.sk

Podľa Carlosa Sainza bolo len otázkou času, kedy dôjde k takej nehode, akú sme videli v Suzuke. Aj šéf Haasu Ajao Komacu ju vysvetľuje predovšetkým rozdielom v rýchlostiach Ollieho Bearmana a Franca Colapinta, no určite z neho neobviňuje argentínskeho jazdca. Alpine sa rovnako ako ostatní snaží získať čo najviac v rámci platných pravidiel.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/231154/komacu-o-nehode-colapinto-nemoze-za-rozdiel-v-rychlostiach-aj-bez-boostu-bol-znacny

Moment, sak Colapinto ma nelegalny 18:1 motor a o 25K viac ako Bearman.

Nemôže za rozdiel v rýchlostiach, ale rozhodne môže za ten pohyb doľava, ktorý spravil Bearmanovi pred nosom.

1 lajk

Lenze ten pohyb dolava by bol uplne v poriadku, keby rozdiel v rychlostiach nebol tak velky. Bola by to normalna defenziva.

pohyb bol prilis neskory, taketo pohyby boli nebezpecne aj v minulosti na normalnej rovinke pri DRS predbiehani

Ale tak predpokladam, ze tvorcovia pravidiel v nedelu vecer zaspali uplne v klude a pokoji s pocitom dobre vykonanej práce. Tak to ma byť, poradek musí byť.

je to sice na styl Po vojne general, ale keby tam nebola trava ale asfaltovy 5m pruh, tak by to krasne ustal.

Ano, bol neskory, ale len preto, ze Bearman tam isiel o 70km/h ci kolko rychlejsie.

Keby nemame tieto elektro sra.cky, tak by bol rozdiel v rychlosti mozno 10-15km/h a ked sa Colapinto pozrel do zrkadla a reagoval na to, tak ten pohyb by vobec nebol taky neskory, lebo Bearman by bol ovela dalej od neho.

Lenze pilot ocividne nerata s tym, ze na takomto mieste moze mat niekto az taku rychlostnu vyhodu a logicky si mysli, ze ked sa pozrie do zrkadla, tak ten za nim je este dost daleko, aby stihol zareagovat na takuto defenzivu.

Hadam nechceme, aby sa pilot uplne vzdaval pozicie bez akejkolvek defenzivy alebo vyslovene uhybal zo stopy len preto, ze mu dojde baterka. Toto je tragedia pre F1.

ze ked sa pozrie do zrkadla tak si mysli, ze je este daleko :smiley: :smiley: On sa ma pozriet, uvidiet a podla toho reagovat. Nie tam kluckovat a potom povedat, ze ho ani nevidel. Prehnana obrana alebo nezvladnutie jazdy, pretoze to miestami vyzera, ze sa mu vysmykol volant z ruk…

On sa pozrel, uvidel a reagoval. Lenze ked je rozdiel v rychlostiach 50km/h (predtym som sa sekol), tak sa Bearman priblizi ovela rychlejsie ako si Colapinto mysli.

A to je cely problem.

Preto ani sef Haasu to nedava za vinu Colapintovi, ale tomu rozdielu v rychlostiach, ktory je nezmyselny a sposobeny pravidlami.

No, dalo by sa o tom polemizovať, či to bolo úplne v poriadku. Za mňa mu to tam hodil na prasaka Colapinto.