Koľko stojí titul v F1? Mercedes minul stovky miliónov | F1online.sk

Vyplýva to z čísel za rok 2019, ktoré stajňa zverejnila. Celkové výdavky tak v porovnaní s prechádzajúcimi sezónami opäť narástli. Kým v roku 2017 Mercedes zaplatil na výdavkoch “len” 348 miliónov eur a o rok neskôr takmer 350 miliónov, sezóna 2019 bola ešte drahšia. Na druhej strane ale stúpol aj zisk, a to v porovnaní so sezónou 2018 o 2 milióny eur na sumu 16,5 milióna.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/9943/kolko-stoji-titul-v-f1-mercedes-minul-stovky-milionov

Utratí stovky miliónů, jsou v zisku a k tomu ještě marketing v hodnotě několika miliard. Tomu se říká perfektní projekt.

ta marketingova hodnota je podstatne ale podstatne mensia ako 4.5mld.
oni tu “marketingovu hodnotu” pocitaju stylom, 30 sekundovy reklamny spot stoji XY tisic dolarov, no tak 30min. vramci f1 co je ten tim na obrazovke pocas jednych pretekov, potom musi generovat marketingovu hodnotu 60 x XY :):slight_smile: lenze takto to vobec nefunguje a ze to tak nefunguje dokazuje to, ze f1 ma problem so sponzormi aj taky mercedes ktory vygeneroval uzasnu marketingovu hodnotu za 4.5mld. dolarov ziskal od sponzorov mozno tak 200mil. :):slight_smile:

aj ten najslabsi tim takymto stylom generuje marketingovu hodnotu radovo v stovkach milionov dolarov a pritom ma problem ziskat sponzorov dokopy za 50mil.

Podstatne viac by ma zaujímali čísla Ferrari. Že koľko to asi tak stojí postaviť takú s**čku…

Som presvedceny, ze by boli podobne ako vydavky Mercedesu.

Presne toto by zaujímalo aj mňa, Mercedes síce minie veľa peňazí ale aspon vyhrá, ale čo ostatné tými, možno by bolo zaujímavé porovnanie výdavkov prýmov od FIA a umiestnenia v pohári konštruktérov

priblizne rovnako
len s tym rozdielom, ze ferrari ma z toho vacsi zisk, kedze ma viac od sponzorov a aj od liberty :slight_smile:

a aby som nezabudol, z marketingoveho hladiska im to ani nejak neublizuje, ze nevyhravaju lebo predaje aut a suvenirov(toto je mozno ziskovejsie ako samotny predaj aut a mam taky pocit, ze to tvori az okolo 30% obratu ferrari) nijak nekoreluju s tym ci sa ferrari dari vyhravat, alebo nie

Funguje to tak, ze sportove televizie po celom svete ukazuju kazdy vikend 3 hodinovy dokazovy material, ze Mercedes je najlepsie auto na planete. Sleduje to zhruba miliarda ludi. Vyhladaj si kolko youtube uctuje za click-through alebo za pozretie reklamneho spotu. Firmy platia za dorucenenie reklamneho materialu k potencialnemu zakaznikovi od par dolarov po par desiatok dolarov. Nezalezi len na kvantite, ale aj na kvalite. Preto ta hodnota co z toho vyzmyka Mercedes je radovo vacsia ako z toho ma hocijaky sponzor na kapote. Mozes si sam spravit maly test a vymenuj sponzorov kazdej stajne.
Za mna je to pri mercedese Ineos a petronas. Dalej som skoncil. musel by som sa pozriet na fotku.

ale oni to pocitaju tak ako som pisal, zoberu cenu 30s reklamneho spotu a to vynasobia casom pocas ktoreho boli na obrazovke, lenze 1h vkuse na obrazovke nema marketingovu hodnotu 120 nasobku klasickeho reklamneho spotu, to je proste kravina
ani mercedes z toho nema marketingovu hodnotu 4mld.

samozrejme pre mercedes sa to oplati, ale netreba zabudat, ze to o com sa vclanku pisalo su naklady na prevadzku timu ale bez zohladnenia nakladov na vyvoj motora a bohvie kolko nakladov maju s tymto programom materska automobilka, to uz nepovie nikto

Nemyslim, ze si presne uvedomujes, ze to nie je o tej jednej hodine vkuse. Velmi pochybujem, ze marketingovu hodnotu ucasti v F1 pocitaju takym primitivnym sposobom ako naznacujes. Mozno nejaky diletant novinar, ale ked raz Wolff spomenul, ze im to prinasa hodnotu vyse 2.5 mld na rok, tak urcite nevychadzal z toho co tu ty prezentujes.

Tazko dat cenovku na taketo nieco, ale znacka predava.

pocitaju to naozaj takymto primitivnym sposobom
pred par rokmi o tom bol clanok a zrazu aj mercedes zacal pouzivat takmer rovnake cisla marketingovej hodnoty ako v tom clanku a tam to bolo spocitane presne takto primitivne cena za X sekundovy spot a len to vynasobili casom kolko bol mercedes na obrazovke a bum mali marketingovu hodnotu

Peter Melko vie iste najlepsie ako Daimler pocita vydavky na marketing…

kto hovoril o vydavkoch na marketing? nesplietaj dve rozne veci dokopy

a helmutko vie ako mercedes pocita marketingovy prinos z f1? lebo o tomto je clanom a nasledna diskusia a nie o vydavkoch na marketing

asi tomu nechapes, ale kazda firma vie kolko mina na marketing, tak ucite vedia povedat kolko usetrili tym, ze su sucastou F1 a este k tomu na prvych miestach

ale ja nepisem o tom ci vedia alebo nevedia kolko minaju na marketing, skus si to lepsie precitat
ja pisom o tom, ze ta suma 4.5mld. ktoru udajne ucast mercedesu v f1 marketingovo generuje je proste blud vypocitany podla zlej metodiky

nemozes proste napisat, ze 2h preteky pocas ktorych je 30min. mercedes na obrazovke generuje taku marketingovu hodnotu ako keby si mercedes kupi 60 30sekundovych reklamnych spotov v tych televiziach, to je proste hlupost a presne takto je ta “marketingova hodnota” vypocitana

a co cakas ze tu v clanku bude zozpisany 20 stranovy referat a teoria co kde ako suvisi?
v clanku su rozpisane len niektore zajumave fakty a kompletnu metodiku tam vidis len ty a nesuhlasis s nou. si ako zena ktora sa sama naserie a potom sa nakrici na manzela, ktory ani nevie co urobil.

o tom ako sa ta marketingova hodnota pocita si pamatam z inych clankov
to, ze si to nepamatas ty, alebo si tie clanky necital to je uz tvoj problem, nie moj