Koľko si Max Verstappen zarobí vďaka novej zmluve? | Magazín F1 - F1online.sk

To bude tím, že jakékoliv Maxovy chyby si házel na motor, monopost, soupeře nebo samotný Red Bull.

Tak teda daj tvoje kriticke hodnotenie. Aky dobry je podla teba Max a aku zmluvu by si zasluzil?

Ja som inak ani na moment nespochybnil, ze nehoda v Holandsku bola Maxova chyba. Co sa mi snazis podhodit?

Proč bych tu házel něco s platem? Podle mě se jen ukázalo, že ty vaše narativy, jak o něj všichni stojí byly zase nesmysly a ještě to kopání do jiných pilotů se vám teď vrátilo. Ono stačí se podívat na to, jak to bylo historicky v F1 a přechodem jezdců.

Já se ti nesnažím nic podstrčit, stačí ty tvoje boje, jak Maxovy spiny byly důsledkem techniky nebo soupeřů. Nemluvě o jeho letošních startech.

Neodpovedal si na moju otazku. Urobme to konecne fer a otvorene. Pod kazdym clankom o Maxovi prichadzaju tvoje pasivne utoky a naznaky toho, aky je vlastne v skutocnosti neschopny. Davam ti otvorene moznost, napisat, nakolko je pre teba Max kvalitny jazdec.

Ja za seba nemam problem byt v tomto otvoreny - podla mna je momentalne najlepsim jazdcom v poli. Ukazal to tym, ze za posledne roky dominantnym sposobom pozbieral tituly a vitazstva a aj minuly rok, kde mal Mclaren lepsie auto, sa dokazal zapojit do boja o titul. Tym netvrdim, ze je Max perfektny a bezchybny. Samozrejme, aj on spravi chybu a niekedy aj hl.upu. Zandvoort bol toho prikladom. Na jeho kvalitach to podla mna nic nemeni, zhadzovat jazdca s portfoliom ake ma Max na zaklade jednej chyby, je kratkozrake. Ostatne, kto chyby nerobi, vsakze?

Co sa tyka tvojich tvrdeni ohladne tych spinov a startov - uz sme o tom dlho diskutovali a v tych debatach si nepreukazal, ze by to boli Maxove chyby. Ja sa o tom nejdem nanovo hadat, nech si kazdy to vlakno dohlada, ale ak sa teraz snazis navdit dojem, ako si mal pravdu, tak je to trapne.

Co sa tyka dalsieho rebricku jazdcov - podla mna po Maxovi je druhym najlepsim jazdcom Norris, po stranke cistej rychlosti uz podla mna Maxovi sliape na paty a tento rok, napriek tomu, ze sa Mclaren trapi, dokaze doviezt pekne vysledky. Antonelli ukazuje naznaky velkeho talentu, ale este ma nepresvedcil, ci je schopny vytazit maximum aj vtedy, ked nema dominantne auto. Leclerc ma podla mna tiez potencial Maxa zdolat, ale nie je dostatocne konzistentny. To je podla mna sucasna spi.cka. Alonsa medzi nu urcite neradim, nakolko sa potaca na chvoste pola a nie je v boji o vitazstva a podia, tak sa jeho sucasna vykonnost hodnoti tazko. Slabe auto zakryva silne stranky, ale rovnako zakryva aj slabiny a jazdecke nedostatky.

Teraz ides ty - vystup z tiena pasivity a daj tvoje hodnotenie. A mozeme sa bavit otvorene a nie cez trapne detinske utoky, ktore mi uz lezu na nervy.

1 lajk

Však já to dělám férově celou dobu, píšu co si myslím a neschovávám se za nic, narozdíl od vaší skupinky.

Ale to není vůbec pravda, já jen reaguji na ty vaše nesmyslné příběhy co tu o něm vytváříte. Když naopak někdo napsal, že Peréz neměl stejnou techniku jako Max, tak jste tu nalítli s gombíkama, abyste to shodili. Když se to pak potvrdilo, tak to najednou bylo “a na koho měl RBR vyvijet”. Tohle není nic jiného, než pokrytecké sráčství.

Ano, jakmile nemáš ty nebo někdo z fans pravdu o Maxovi, tak je to trapné. To je přesně ten férový styl diskuze.

Já tu dávám hodnocení běžně, ale dobře no. Jak jsem tu psal opakovaně, Max je velmi dobrý a kvalitní pilot, no na pohádce o nejlepším pilotovi současnosti a historie nejedu. Tím neshauzuju jeho kvality nebo výkony, ale ukazuju na tu absurditu co tu jeho fans vytvářejí. Max když má techniku, tak ji většinou dokáže využít, no letos po dlouhé době má techniku, která není vždy mezi top 2 a najednou ty výkony nejsou takové jako byly v posledních letech s dominantní nebo nejrychlejší technikou. To podle mě samo o sobě mluví za Maxe.

Co se týče současné elity F1, tak je to zbytečná diskuze, když ta technika je tak rozdílná (daleko více, než v minulosti). Každopádně s tebou souhlasím, že právě ta technika zakrývá hodně a ať v dobrým tak i špatným směru.

1 lajk

Hura, konecne normalna diskusia. Je sranda, ze ked to napises takto otvorene a bez zbytocnych provokacii, tak sa z tebou v zasadnych bodoch v podstate zhodnem.

Na reci o najlepsom pilotovi historie a sucasnosti nemusis dat, suhlasim, ze to ani nie je moc zmysluplne kriterium, najma preto, ze tam vzdy bude aj subjektivny element a najst tam zhodu je v podstate nemozne. O to viac, ze, ako si spravne poznamenal, vykony vyrazne ovplyvnuje aj technika a tym padom je tazke, posudzovat cisto iba vykon jazdca. V tomto smere nemam potrebu ta presviedcat, ze Max je najlepsi pilot galaxie, tvoje hodnotenie povazujem za ferove a suhlasim s nim. V tom kontexte nechapem tie obcasne zbytocne narazky typu “Max je neschopak, lebo kazi starty” a podobne. Ja za seba uznam, ze som tu mal podobne narazky do opacneho smeru, typu “Max by vyhral aj s autom F2”, ale hadam bolo kazdemu jasne, ze som to myslel ako hyperbolu.

Nesuhlasil by som uplne len z tvojim hodnotenim tohto roku. Podla mna Max ide dobre. Myslim si, ze minuly rok isiel lepsie a aj sa vyhol zbytocnym chybam, ale ja tohtorocne auto Red Bullu povazujem za problemove. Je tazko ovladatelne, nepredvidatelne a do toho ma kopu technickych problemov. To Maxovi komplikuje situaciu a neumoznuje mu to, optimalizovat svoju vykonnost. Mas pravdu v tom, ze urcite nemaximalizoval vysledok v kazdych pretekoch, v tom bol minule roky lepsi (samozrejme, nie 100%ny), ale celkovo by som tuto sezonu oznacil za dobru. Nie vynimocnu ani fantasticku, ale dobru. Urcite Max nejazdi vyslovene zle.

Samozrejme mas pravdu v tom, ze ked je auto horsie a nie dominantne, tak sa konzistentne dobre vykony dovazaju tazsie a v dosledku toho sa prideje aj nejaka ta chyba.

2 lajkov

ako ze nechceli vsak ho vzali do Astonu.

Když vezmeme v úvahu inflaci peněz, inflaci výkonností současného vozu a samozřejmě musíme vzít v úvahu i značnou inflaci výkonů samotného Verstappena, který jistě dostával značné bonusy za pořadí v jednotlivých závodech, tak Emil vlastně oproti minulé smlouvě těžce prodělává.

Vzhladom na vykony ostatnych pilotov, Max zdaleka nema vykon na urovni 100mil €. To len RedBull sa tak tvari… Preplatil ho 3nasobne.

Akonahle nema dobre auto, je priemerny pilot rovnako ako dalsi ex-majstri sveta v rade.

Možná vás zase trochu zklamu, ale ta vaše závist ohledně platů těch nejlepších nemá absolutně opodstatnění, páč po započtení inflace je to velmi podobné s dávnými platy Mansella, Senny, Raikkonena, nebo Schumachera.

Krásně se tím odhaluje ten hrůzný postup měnové eroze, který vůbec nevnímáme.

Max - 100mil
Hamilton - 70 mil
Leclerc - 26mil

±.

Teraz daj dobu, ked jazdili ti piloti ktorych spominas, a napis platy dalsich dvoch pilotov v danom roku. Urob rebricek, a porovnajme to, ci to pomerovo sedi.-… sedi :slight_smile:

myslim typu: prvy pilot 100% platu, druhy 70%, a treti ani nie 26% platu toho prveho.. :slight_smile:

Lebo tu vobec nejde o inflaciu, ale o to, ze Max ma 100mil, a treti pilot nema ani tretinu :slight_smile:
Tak ked tu das tych spominanych pilotov, a das aj druheho tretieho, hned budeme vediet, o kolko % RBR prestrelil s Maxovym platom. Ktory vychcane aj s manazerom zatlacili na vedenie RBR ze on odide a bla bla bla, a zrazu je tu take cislo. Velmi dobre vedel preco to robi… :slight_smile:

Hele, já jsem ten post nenapsal proto, abychom se tady začali hádat o tom jestli je Max přeplácený, nebo není. Napsal jsem to proto, abychom pochopili, že je to pořád stejné už desítky let a pohled na to nám pouze zkresluje inflace.

Navíc Maxovo přínos Redbullu je asi neporovnatelný s třeba Raikkonenovo přínosem Ferrari, byť za podobné peníze…

Teď hodně zjednodušeně, Maxovo titul v 2021 zabezpečil příliv investic, které umožnily Redbullu postavit RBPT a stát se o pět let později bájným výrobcem motorů F1, který na první pokus vyrobil lepší motor než Ferrari a Mercedes. To už nikdo nikdy nezopakuje, tak proč ten úspěch Maxovi odepřít, když na něm má významný podíl? Myslím, že je v tomto případě všechno v naprostém pořádku, pomineme-li fakt, že je to v celém tom ekosystému jen bezvýznamný nájemní řidič.

1 lajk

Asi nemám potřebný náhled, ale jde o soukromou firmu a vyhodnotili situaci tak, že Max pro ně má odpovídající přínos. Určitě to posuzují chytřejší lidi, než jsme my všichni tady. Kdyby ho nechtěli a chtěli místo něj vsadit na mladé nebo ho vyměnit třeba za Oscara, tak to udělali a nikdo by jim v tom nemohl zabránit, dokonce by mu mohli i znepříjemnit pobyt v týmu. V tomhle je to normální zaměstnavatel. Nepochybně mají obě strany určité nátlakové možnosti, ale pokud je na konci dohoda, tak v čem je problém? No vypadá to jako hodně peněz, ale třeba mně i odměny dalších pilotů připadají jako hodně peněz :smile: .

Asi sa im to oplati ked mu tolko daju.
:person_shrugging:

Ten poměr bude asi v pořádku. Lewis bere zřejmě adekvátně tomu, že je násobný mistr světa, ale přece jenom už určitého věku a samotný přestup do Ferrari byl od jeho týmu majstrštyk asi v poslední okamžik. V určité chvíli zájem o bývalé mistry světa ze strany předních týmů klesá. Charles bere asi adekvátně tomu, že veřejně trvale avizuje, že ve Ferrari zůstane nastálo a nikdy nepřestoupí. Proč by mu měli dávat víc? Pokud tedy nebere další větší peníze třeba od sponzorů, na které není úplně vidět a v přehledu nejsou, ale vycházím z toho, co uvádíš.

…Massi. :shushing_face:

Nechápu proč nebere on 100 mega. :melting_face:

2 lajkov

Jak tu Jiřina vždy naběhne s tím, jak jsou ostatní idioti co nic neví a jen závidí. Používá pojmy, o kterých očividně neví ani co znamenají, ale hlavně, že to půjde posurážet uživatele. A napíše k tomu blbost s inflací, ještě by si mohl zjistit co to vůbec je a na jaké úrovni se měří.

2 lajkov

Co taky čekáš od prodavače hrnců?

2 lajkov

Nevím no, někdo kdo v Plzni kope studny a u toho si tu zakládá druhej účet, aby tu vypisoval jak tu někteří mají exekuce (lež) a pak prodával vymyšlený exekuční výpisy za 300kč nečekám nic. Jen nechápu, že se k němu někdo reálně dokáýe hlásit, k takovýmu ldiskýmu odpadu.

2 lajkov