Klamal by som, keby som povedal, že nemám obavy, hovorí Cunoda o svojej budúcnosti | Magazín F1 - F1online.sk

Japonský pretekár Júki Cunoda balansuje na hrane svojho ďalšieho osudu. Pilot Red Bullu pozbieral v tejto sezóne len hŕstku bodov a aj keď si za posledné roky získal veľký rešpekt pre svoju rýchlosť, faktom je, že pri súčasných výkonoch – a hlavne výsledkoch – ho čaká boj o holý formulový život. Jeho budúcnosť v tejto chvíli nie je známa.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/209471/klamal-by-som-keby-som-povedal-ze-nemam-obavy-hovori-cunoda-o-svojej-buducnosti

Nemá to lehké klučina. Od příštího roku mu už Honda krýt záda v RB nebude, proto bude bezpečnější hledat místo v jiném týmu. Je totiž velký předpoklad, že se RB zahledí do Arvida.

Pri pohľade na jeho minulú ale aj súčasnú výkonnosť sa dá povedať, že už tak dobré 3 sezóny presluhuje.

2 Likes

Ja to pre Jukiho nevidim tak tragicky. Nekompromisny Horner je prec a Mekies nie je zvyknuty vsetko tahat na jedneho pilota aj ked je urcite v obraze ako to v RB chodi.

Myslim, ze po letnej pauze to v RB uz zabalia ohladom nejakych sanci na titul a pravdepodobne uz nasmeruju vsetko na vyvoj 2026. To by boli dobre spravy pre Cunodu pretoze Max by mohol dostat rovnaky pristup ako mal doteraz Cunoda - dojazdit 2025 s minimalnymi nakladmi aby sa maximalizovali sance na 2026.

Ak sa teda Juki chopi naskytnutej sance a dostane sa Verstappenovi na dostrel moze prezit dalsiu sezonu. Tam sa moze stat vselico. Pre Cunodu by bolo zaujimave keby MV ohlasil odchod.

Tak podle nejnovější vlny spekulací asi MV zůstane. Spíš bych viděl možnou naději pro Cunodu v příchodu Mekiese. Už to, že mu zařídil novou podlahu svědčí o pozitivním přístupu. Navíc on všechny tři zná moc dobře z béčka, tak může velice dobře porovnávat. No nakonec, uvidíme po zbytek sezóny. Tam je ještě ta výhoda, že oni nemusí na smlouvy nijak spěchat.

RB určitě bude chtít ve svém týmu Arvida, tak někdo bude muset z kola ven. Bez Hondy od příštího roku se dá celkem lehce spočítat který jezdec půjde z kola ven.