Kimimu to do seba zapadlo, mne nie, vysvetľuje Russell svoje problémy | Magazín F1 - F1online.sk

Obzvlášť novým fanúšikom Formuly 1 je niekedy ťažké vysvetliť náhle výkyvy formy v rámci jedného tímu. Kým vlani bol George Russell jasným lídrom Mercedesu, v tomto roku má pri adaptácii na novú techniku značné problémy. Britský pretekár sa to novinárom pokúsil vysvetliť.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/237014/kimimu-to-do-seba-zapadlo-mne-nie-vysvetluje-russell-svoje-problemy

Tolik slov a vlastně chtěl jen říct, že mu to na rozdíl od Kimiho nejde a že musí zamakat. No jo no, jenže to všichni vidíme.

Takže Georgi, nečekej a makej. Chci vidět souboj nejlepších a byl bych rád, kdyby se konečně začal odehrávat i na čele.

1 lajk

Těžko říct, jestli se tohle dá natrénovat. Spíš si vzpomínám, že když pilotovi auto nesedlo, tak tam prostě těch pár desetin/setin nedostal. Tím spíš, když kolegovi to naopak sedí a zjevně s autem “srostl”.

1 lajk

No většinou asi ano, ale čas od času to ti piloti vyřešili. V 23 to také vypadalo, že Checovi auto sedlo lépe, než Maxovi. Pamatuji se, že to řekl i Helmut a po tomhle prohlášení okolo něho Max po nějakém tréninku prošel jak kdyby tam Helmut nebyl :joy: Helmut se jen otočil a usmál se tomu.

No a pak přišlo Miami.

Když George říká, že to tak má OK. Já tedy v jeho případě spíš souhlasím s tebou, protože to trvá už dlouho. A o Melbourne bych na Georgově místě moc nemluvil. On byl po startu druhej, Kimi sedmej a na konci je dělily tuším 3 sekundy.

1 lajk

Je zvláštní, že zrovna v tomhle bodu budu oponovat já Tobě a ne obráceně, ale stávají se takové věci :smile: . Podle mě to prohlášení Helmuta Marka bylo čistě politické, aby celá sezóna nepůsobila od začátku tak jednoznačně, ale opravdu vážně nikdy nemohlo být řeči o tom, že by Checovi auto sedělo líp a byl Maxovi vážným soupeřem. Povedlo se mu pár závodů, to je všechno. Rozdíl mezi nimi byl na konci roku 290 bodů, což je úplně šílené. No ale když myslíš :smile: .

Co bude letos se uvidí. George samozřejmě nemůže říkat nic jiného, to je jasné.

1 lajk

To je v pohodě. On to asi Helmut cílil jak říkáš. Ale po 4 závodech měli s Checkem každý dvě vítězství. Takže úplně bych netvrdil, že na začátku to bylo o tolik lepší pro Maxe.

Grand Prix Date Winner Team Laps Time
Bahrain 05 Mar Max Verstappen Red Bull Racing Honda RBPT 57 1:33:56.736
Saudi Arabia 19 Mar Sergio Perez Red Bull Racing Honda RBPT 50 1:21:14.894
Australia 02 Apr Max Verstappen Red Bull Racing Honda RBPT 58 2:32:38.371
Azerbaijan 30 Apr Sergio Perez Red Bull Racing Honda RBPT 51 1:32:42.436

To ne, ale může mlčet. :joy:

1 lajk

Auto bylo na míru Maxovi, jen to nedokázal využít no, co naděláš

1 lajk