Obzvlášť novým fanúšikom Formuly 1 je niekedy ťažké vysvetliť náhle výkyvy formy v rámci jedného tímu. Kým vlani bol George Russell jasným lídrom Mercedesu, v tomto roku má pri adaptácii na novú techniku značné problémy. Britský pretekár sa to novinárom pokúsil vysvetliť.
Těžko říct, jestli se tohle dá natrénovat. Spíš si vzpomínám, že když pilotovi auto nesedlo, tak tam prostě těch pár desetin/setin nedostal. Tím spíš, když kolegovi to naopak sedí a zjevně s autem “srostl”.
No většinou asi ano, ale čas od času to ti piloti vyřešili. V 23 to také vypadalo, že Checovi auto sedlo lépe, než Maxovi. Pamatuji se, že to řekl i Helmut a po tomhle prohlášení okolo něho Max po nějakém tréninku prošel jak kdyby tam Helmut nebyl Helmut se jen otočil a usmál se tomu.
No a pak přišlo Miami.
Když George říká, že to tak má OK. Já tedy v jeho případě spíš souhlasím s tebou, protože to trvá už dlouho. A o Melbourne bych na Georgově místě moc nemluvil. On byl po startu druhej, Kimi sedmej a na konci je dělily tuším 3 sekundy.
Je zvláštní, že zrovna v tomhle bodu budu oponovat já Tobě a ne obráceně, ale stávají se takové věci . Podle mě to prohlášení Helmuta Marka bylo čistě politické, aby celá sezóna nepůsobila od začátku tak jednoznačně, ale opravdu vážně nikdy nemohlo být řeči o tom, že by Checovi auto sedělo líp a byl Maxovi vážným soupeřem. Povedlo se mu pár závodů, to je všechno. Rozdíl mezi nimi byl na konci roku 290 bodů, což je úplně šílené. No ale když myslíš .
Co bude letos se uvidí. George samozřejmě nemůže říkat nic jiného, to je jasné.
To je v pohodě. On to asi Helmut cílil jak říkáš. Ale po 4 závodech měli s Checkem každý dvě vítězství. Takže úplně bych netvrdil, že na začátku to bylo o tolik lepší pro Maxe.