Kimi Antonelli mal tesne pred štartom novej sezóny nepríjemnú skúsenosť. Taliansky mladík cez víkend havaroval na verejnej ceste a rozbil svoj vzácny „služobný“ Mercedes-AMG GT 63 PRO 4MATIC+ z limitovanej edície. Našťastie sa mu nič nestalo.
uplne najcastejsia veta pred nehodou: ved ukaz co to da.
jedna z veci, ktore mi na profesionalnych jazdcoch fakt vadia, je ako jazdia v beznej premavke. raikonen bezne jazdi ako ■■■■ (jeho kniha je toho plna), schumi jazdil ako ■■■■ (mnozstvo historiek kedy bral volant miestnym taxikarom, ktori zazili jazdu ako z toho filmu Taxi), montoya pred svojim prvym vitazstvom havaroval na kruhaci, ked clovek pred nim zabrzdil, ale on bol v tom, ze by to stihli nejak. spomienku venujeme aj sirovi frankovi, ktory z testovania v paul ricarde tiez isiel tak, ze mohol byt rad, ze vobec prezil. newey vo svojej knihe spomina ze mansel, fitipaldi ci on sam jazdia ako ■■■■■■■ a niekolko krat rozbili auta z pozicovni. tak a pridava sa aj mlady kimi.
pricom si nemyslim, ze prave tito jazdci sa nemaju kde vyburit jazdecky. stale su na motokarach ci nejakych zavodoch, okruhy by sa trhali, ak by si tam dosli zajazdit. maju nepomerne viac takychto moznosti nez bezny ■■■■■ co to da na obchvate dvestovkou.
Na jednu stranu áno súhlasim že netreba predbiehať, na druhú si ale netreba o tom robiť nejaké romantické ilúzie - na 90% je to klasika ako u každého iného tínedžera, ktorý príde do kontaktu s výkonnejším vozidlom
Neviem no, ja som tiez predpokladal, ze ked mlady a nerozvazny clovek dostane do ruk vykonnu masinu, tak to skonci zasadnym prekrocenim povolenej rychlosti. Ale potom som si zaobstaral na Playstation letecky simulator a na mojom Boeingu 737 som si nastavil vzletove rychlosti na take pomale, ze som sa ani neodlepil od zeme. Nie som sice v tinedzerskom veku, ale mlady a nerozvazny urcite. Takze to pokojne moze ist do oboch smerov. Mozno Antonelli praveze isiel tak pomaly a opatrne, ze na sportovom aute stavanom na vysoke rychlosti stratil grip.
smutné je že práve F1 jazdci by mali ist príkladom ludom a hlavne mladým divákom a hla… mladučký kimi, čo pri svojom debute v tréningu to hned rozbil, ide robiť frajera do premávky… toto nikdy nepochopím… nechcem ho obvinovať a hádzať všetku špinu nanho, ani presne nevieme okolnosti… ale už to nevrhá dobré svetlo, že mladý a výkonné vozidlo… tak čo by sa asi mohlo pokaziť
všetci Kimiho chvália a hlavne Eisele ho neskutočne pretláča do megatalentu, ale pre mna ten chlapec zatial moc toho nedokázal… a mám pocit že sa dostal do F1 príliž skoro…
vykoneauto z pohonom, zadnej napravy ma zničenu zadnu časť vozidla a žiadne ine vozidlo pri tom nebolo tak ked nahodov si tu cestu nesplietol sparkovyskom tak tipujem že to skratka chodil do zatačky drift a nedopadlo to dobre
99% som presvečeny že chel skusiť drift San Marino je pomerne dobra oblasť kde take to veci sa daju robiť dokonca aj to poškodenie na to pekne ukazuje najme keby sme mali fotku z druhej strany tak by to bolo jasne chlapec to skratka poslal a neodhadnul jak moc ho to vynesie z skratka škrtol zvodidla nebo beton vela ciest v San Marine maju po kraji beton