Ako je pravda, že sú piloti typu Peréz, Bottas, Webber, Massa, Montoya alebo Coulthard, ktorí patrili/patria ku kvalitným pilotom, ale k absolútnej smotánke im vždy čosi chýbalo. Damon Hill patrí tiež do tejto kategórie, ale on mal dominantné auto a tak ten titul ešte dokázal získať. Rosberg je v tomto celkom iný prípad, keďže dokázal poraziť v internom súboji svojho tímového kolegu a získať na úkor neho titul majstra sveta. Aj keď treba jedným dychom dodať, že aj tam mu pomohlo celkom šťastie, keď Hamiltonovi v Malajzii vybuchol motor. Ale súhlasím s tým, že mu bol vždy vyrovnaným oponentom a už vo Williamse ukazoval silný potenciál.
Na druhú stranu súhlasím s tým, čo som napísal. Že Hulkenberg nie je v porovnaní s Rosbergom o toľko horší pilot, aby mali až tak rozdielne kariéry. Dovolím si tvrdiť, že Hulk mal minimálne potenciál dosiahnúť úspechy Ricciarda. Len mu v kľúčových momentoch nešlo šťastie naproti.
Z dnešného gridu (budem počítať ten z roku 2024) majú na titul podľa mňa títo piloti (okrem tých, ktorí to už dokázali - VER. ALO, HAM)
-
Leclerc, Russell - dokázali by podľa mňa urvať titul aj pri zložitejších podmienkách, nepotrebujú dominantné auto
-
Norris/Piastri - pre mňa sú títo dvaja veľký otáznik. Ďalšia sezóna odhalí viac. Lando zatiaľ nepreukázal psychickú odolnosť. U Piastriho ukáže viac budúca sezóna, kedy už nebude mať priestor na výhovorky. Zatiaľ nebol veľmi konzistentný, aj keď mentalitu má správnu. Obaja sú ale za mňa overrated (zatiaľ).
A potom tí, ktorí by už určite potrebovali trochu jednoduchšie podmienky - Sainz, Bottas, Hulk,
. Možno aj Gasly. V RB vybuchol, ale predsa len to bolo moc skoro. Odkedy však jazdí v strede poľa, tak mu to ide veľmi pekne.
A neviem, kam zaradiť Ricciarda z rokov v RB. Určite majstrovský materiál, len je otázne, že v akom aute a tiež , že aj v akom období.