Keď urobíte všetko perfektne a skončíte štvrtý, je to sklamanie, hovorí Leclerc | Magazín F1 - F1online.sk

Charles Leclerc v Suzuke opäť ukázal, že dokáže zo svojho monopostu vyťažiť plný potenciál – a možno aj o niečo viac. Monacký pretekár obsadil štvrté miesto pred oboma Mercedesmi, ktoré pravdepodobne majú lepšie tempo než jeho Ferrari. Zdá sa, že tím už zistil, aký je potenciál jeho monopostu. Teraz je na inžinieroch, aby ho zlepšili.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/193809/ked-urobite-vsetko-perfektne-a-skoncite-stvrty-je-to-sklamanie-hovori-leclerc

Přiznám se, že od Ferrari jsem očekával mnohem více.

3 Likes

“Ferrari nebudou diskvalifikovat v kazdym zavode” - No vsak ani neni potreba, ty rozklade :smiley:

Ferrari je zatial velke sklamanie. Na zaver minuleho roka sa tam crtal naozaj slubny progres, no vobec na to nedokazali nadviazat a na ziadnej trati zatial neboli v boji o podium. Su jasne za Mercedesom, v Cine sa ukazalo, ze v dobre dni vedia bojovat aspon s Verstappenom, no nestaci to ani na boj o podium.

Namiesto uplne zbytocneho saskovania so sedemnasobnym sa mali viac sustredit na postavenie konkurencieschopneho auta.

6 Likes

Ja uz som pisal pred VC, ze uvod sezony je Ferrari stvrta sila, nie RB.
To len Cina (aj to len sprint) nas oklamala, ale dovody preco tam boli rychlejsi uz vieme…
Dnesna VC to potvrdila a je to zial sklamanie.
Ze nie su uplne na cele este OK, ale ze budu az za Mercedesom asi na konci minulej sezony moc ocakavane nebolo :slight_smile:

1 Like

Tažko povedať či zbytočného.

Vzhľadom na úspechy Ferrari za posledné roky, je otázne či sa ich smerovanie v F1 nezmenilo na úroveň HAASu = pojazdná reklama.

V takom prípade majú vcelku úspešnú sezónu

1 Like

Vsimnte si,ze Ferrari stale je omnoho menej flexibilne ako Red Bull,Mclaren a Mercedes.Som z toho sokovany,ked vidim v zaberoch ako sa predne aj zadne kridlo Ferrari takmer vobec neprehyba.Ferrari su uplne mimo reality,kedze vobec nemaju flexibilny monopost!Nechapem,ze to uz vyse roka nevidia a nic s tym nerobia.Flexibilita monopustu je pre prisucasnych pravidlach rozhodujuca a Ferrari ju vobec nemaju…

Ferrari prinesie veľký upgrade do Bahrainu a bude to make or brake. Inak mechanici Ferrari 10/10

3 závody po sebe FP

Tak snad jim upgrade opravdu pomůže. Jestliže oba jezdci mají dohromady 35 bodů (20+15) a samotný Max 61, tak je to průšvih, tohle by se jim nemělo stát.

Tak ono Charles maximalizuje čo ide

Lebo všetko perfektne urobíte, len keď o nič nebojujete…

To je presne problém Ferrari.

Nedokážu sa na boxovom múriku adaptovať akonáhle je to potrebné, na to čo sa deje na trati. Pilot môže robiť čokoľvek, bez pomoci z boxov. Lenže oni sú absolútne neflexibilní.

Jo, psal jsem před sezonou že mám tušení že na tom budou v boji o titul hodně dobře a favorizoval jsem je. Tohle je velké zklamání a bída :man_facepalming:

2 Likes

na druhu stranu, doteraz ferrari prve zavody bolo silne, potom upadalo … mozno teraz idu opacne

Ty si masochista dobrovolně? :smiley:

co ine mi ostava :smiley: sme na tom podobne

2 Likes

Hamilton a Leclerc slabe vykony cely vikend. Az na 1 lepsie kolo v Q3 co dal Leclerc boli na rovnakej slabej urovni. Ten monopost urcite nie je dokonaly ale ani ich vykony.

Expert na F1 sa ozval

1 Like

Kludne prispej svojim pohladom ale ak je toto maximum co od Ferrri a ich jazdcov cakas, tak 18 rokov cakania na titul je este len zaciatok :smiley:

Povedz mi čo mal urobiť Leclerc viac? Tie časy boli všetky konzistentné. To mal z toho auta vytiahnuť čo tam není? Alebo rovno postaviť upgrade za noc v garáži?

V Bahraine nás čaká krásne horúce počasie, ak tam Ferrari nebude bojovať o prvý rad tak je vymaľované a žiadna výhovorka nepomôže.

Všetky tímy od zimnej prestávky jasne zrýchlili okrem červeného tímu s budúcim majstrom sveta a budúcim 8-násobným majstrom sveta.

2 Likes