Keď ste blízko ku katastrofe. Verstappen je po incidente v boxoch rád, že sa nikto nezranil | Magazín F1 - F1online.sk

Incidenty, ktoré naozaj neradi vidíme. Keď prestane pršať a trať začne osychať, nasleduje hromadné prezúvanie a v týchto chvíľach musia byť mechanici obzvlášť uvedomelí. Bohužiaľ, v Red Bulle to opäť nezvládli a aj keď ich to pripravilo o preteky, Max Verstappen bol po skončení šprintu v prvom rade rád, že sa nikomu nič nestalo.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/197622/ked-ste-blizko-ku-katastrofe-verstappen-je-po-incidente-v-boxoch-rad-ze-sa-nikto-nezranil

Ďaľší skvelý záblesk Kimiho a jeho reakcie :+1:
Byť to nejaký pretekár ktorý má rád tenis mohol byť strike :bowling: z mechanikov

https://youtube.com/shorts/9sBtVJ2plVg?si=gBXz4BmB1mAceqOX

2 Likes

10sec je za takyto incident malo. Team mal nieco dostat… a treba vratit spet chlapika so stopkou na dlhej nasade, lebo tieto semafory su nap*dlacku. Zobral by som Maxovi tolko bodov, na ktorom mieste bol Kimi2 a dal ich Kimimu2 :slight_smile:

Tým by si ale poškodil ostatných. Či čo by si im prehodil umelo pozície ? Tiež nie fér.

Kimi je skvelý mladý muž, aj pilot.

Vidieť,že rodičia sa venovali rovnako ľudskej stránke ako výchove šampióna a vychovali v 1 rade slušného človeka ( ale nie príliš, aby nebol mäkký aj na trati). Vždy je úctivý, slušný, milý k ľuďom okolo. Ale odviedli dobrú robotu aj pri výchove pretekára.

Podľa mňa na ten hype čo okolo neho celý život bol je to veľmi pri zemi a veľmi pokorný chalan, sebavedomie ukazuje len na asfalte kde to patrí.

Sam Toto povedal, že veľkú úlohu prečo áno u neho zohralo aký bol ľudsky.

A jazdecké reakcie mal vždy takže to video nie je šokujúce nijak.

1 Like

Tak pri vsetkej ucte, este dobre ze nie si komisar, rozhodca alebo tvorca pravidiel v sporte. Bol by to chaos

Toto bol od Redbull fail roku.

Ide to s nimi dole vodou… este o rok slaby motor…
‘’ Verstappen in Secret Talks with Aston Martin After Red Bull Meltdown Newey Speaks Out’’

Pekne, že si uznala, že oproti Russellovi je jazdecky aj ľudsky inde :ok_hand:

Kde konkrétne ?

Kimi je celkom iná osobnosť aj iný pretekár.

Čo je lepšie ? Ani jedno. Lebo to je na ľuďoch pekne, že sme každý iný

A ako vidíš ja mám rada aj 2 takého protiklady úplne rovnako.
Ja mám rada Georga a jeho povahu, aj Kimiho. A aj spôsob ako pristupuje k pretekaniu GR aj Kimi, hoci každý má svoju cestu.

Ja mám rada analytickost GR, ale aj Kimiho jazdeckú impulzivnost.

Ja milujem suchý humor ( a aj mu rozumiem) a britskú povahu GR aj emozioni a taliansky “chaos” Kimiho úplne rovnako…lebo to k nim patrí.

Jeden je rezervovaný, druhý emotívny.

A to vidíš aj na Tom ako obaja pôsobia v Paddocku k ľuďom, ktorých majú radi, ako inak to prejavujú. George bude vždy ten controlled a Kimi vždy ten affectionate dokonca aj v tomto. To proste vyplýva z inej kultúry.

George vždy aj rodičom, či Carmen prejavoval emócie menej ako Kimi k rodine či Eliške. Ale defacto sú obaja presne stereotyp toho odkiaľ sú.

Môžem takto mať best of both worlds.

Jasné že sú iní…jeden je prototyp Taliana a druhý Brita a o Tom aký to je rozdiel kolujú vtipy, príbehy, točia sa filmy a píšu sa knihy storočia :rofl:

To sú úplne iné temperamenty, iná kultúra iné preferencie, iné osobnosti, ina výchova. Iné veci sú kultúrne normálne pre oboch.

Inak Lewis povedal v rozhovore že sa mu stalo presne to iste čo charlesovi v zavadzacom kole a auto bolo úplne mimo jeho kontroly a že nechápe ako ale nejako zatočilo tesne pred stenou, to len pre tých expertov čo už to hádzali ■■■■■ na charlesa

Když tým špatně dotáhne kolo, tak i v tréninku dostává pentli 5 000 Dolsů plus. Za špatné vypuštění se taky rozdávají finanční pentle i v trenálech i když se nic nestane, ale když to Emilek napere do jiného vozu v závodě, tak se nestane nic jakoby o trestech rozhodoval samotný Masi. :-1:

1 Like

Skandální rozhodnutí. :-1:

1 Like

Velmi slaby trest, mohlo se stat velky nestesti.

Vzhľadom na to, čo sa stalo sa mi zdá, že je trest veľmi mierny. Vedel by som si predstaviť oveľa prísnejší trest. Ale Verstappen spravodlivo posledný, takže je asi zbytočné sa v tom hrabať.

Chápu, že narození dítěte je velká životní chvíle a jisté přimhouření oka by nejspíše tolerovali všichni, jenže dát Emilovi i celému týmu imunitu je nehoráznost.
Přesněji Emil byl potrestán chybou týmu nejvíce, ale tým měl být potrestaný taky a dost výrazně.

Kdyby se stejná situace udála opačně, tak si dokážu živě představit Hornera jak by běhal od jedné kamery ke druhé a tam se dvěma autíčkama v ruce všem předváděl jaká křivda se jeho týmu udála.

Divím se, že Toto nepodal proti rozhodování FIA protest.

Ale co, volby nového prezidenta i ortel se blíží.

1 Like

A prečo by mal ?

1 Like

Protože přišel o body v PK i v PJ.

1 Like

Klukům od plechovek se nějak moc nadržuje. :slight_smile:
Lawson dostal za odpálení Alonsa 5s a 1 trestný bod.
Tohle je fakt komedie.

Albon dostal 5s za porušení časů za SC, takže padá z 4 místa.
Warwick to tam tento víkend hezky kreje.

4 Likes

unsafe release vzdy bolo 10s.

1 Like