Keď prestali tiecť peniaze, na sponzora zabudol. Wihuriho sklamal Bottasov prístup | Magazín F1 - F1online.sk

Bez silnej finančnej podpory sa do Formuly 1 dostanete len s obrovským talentom a veľkým šťastím. Valtteri Bottas sa na ceste do efjednotky spoliehal aj na podporu fínskeho miliardára Anttiho Aarnio-Wihuriho, ktorý podľa vlastných slov pomohol krajanovi nielen do F1, ale aj do Mercedesu. Čo však nasledovalo potom, keď ho prestal financovať, ho vraj poriadne sklamalo.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/185859/ked-prestali-tiect-peniaze-na-sponzora-zabudol-wihuriho-sklamal-bottasov-pristup

Bottas bol pre mercedes zachrana na poslednu chvilu, ked im po zisku titulu znicoho-nic odisiel Rosberg. K tomu vsetkemu sa musel vratit Massa, ktory sa uz emotivne rozlucil na domacom okruhu… takze nechce sa mi az tak velmi verit, ze Valteriho posobenie v M je iba zasluhou sponzora…

Popri Lewisovi Hamiltonovi bol najmä nosičom vody, no Wihuri tvrdí, že aj vtedy Bottasovi pomáhal a v Mercedese sa snažil presadiť, aby mal rovnaké šance ako Hamilton.
Tak toto mi nejak nesedi . Ved predsa Wolf vzdy tvrdil , ze maju rovnake sance , ravnake zaobchadzanie a rovnaky material .

2 Likes

samozrejme, ze to nieje zasluhou wihuriho
bottasov manazer bol akysi toto wolff a chlap rovnakeho mena bol aj sefom mercedesu. nahoda? mozno :slight_smile:

Asi si Bottas myslel,ze bude dostavat od sponzora stale,tak sa citi urazeny…Je to ale az smiesne,moze ruky bozkavat tomu miliardarovi,ze mu financoval karieru a dostal ho do Mercedesu.Nechapal som,prevo Mercedes zobral Bottasa,teraz to uz chapem,nechal si zaplatit miliony dolarov od miliardara!

on ho nedostal do mercedesu
do mercedesu ho dostal jeho manazer toto wolff, ktory bol zaroven sef mercedesu
wihuri sa na tom podielal tak, ze spolu s bottasom prisiel ako sponzor k mercedesu ktoreho sa stal oficialnym partnerom a teda islo o bezny sponzorsky vztah

Bez tých sponzorských peňazí by ho do Mercedesu nedostal ani Ježiš Kristus. To voľné miesto bolo najlukratívnejšie z celého štartového poľa. V tom čase by mnohí upísali aj dušu diablovi, aby sa tam dostali.

Ja sa niekedy čudujem koľko odborníkov máme na týchto fórach… Aj napriek tomu že človek ktorý do toho videl a bol pritom sa tu nájde vždy niekto kto videl a vie viac :rofl:

Nie Toto vždy vravel že na začiatku sezóny majú obaja piloti rovnaké šance a po niekoľkých závodoch dostane šancu ten jazdec ktorý je lepší… Bottas mával dobré začiatky sezóny ale po 10 závodoch sa na Hamiltona nechytal

https://www.gptoday.com/full_story/view/592717/Toto_Wolff_leaves_role_as_Bottas_driver_manager/

Hmm, trocha nevyvazene, chyba vyjadrenie Bottasa, ale je divne, ze sa nevyjadril.

wihuri nebol jedinym sponzorom bottasa a rozhodne neplatil celych 15mil. co musel mercedes zaplatit za bottasa williamsu
a zas tie peniaze ktore daval “bottasovi” nedaval ako filantrom, daval ich ako biznismen na reklamne aktivity

keby to daval ako filantrop tak by jeho logo nebolo na aute, jazdcovi a bottas by mu to nevracal vo forme propagacie jeho firmy
bol to biznis vztah, nie kamaratsky, alebo filantropicky
mozno po ludskej stranke bottasovi wihuri nesadol a tak ked skoncila ich biznis spolupraca tak nemal dalej dovod sa s nim kontaktovat. co je na tom? pocas kariery mal mnozstvo takych biznis vztahov, mozno s niektorymi je v kontakte aj po skonceni spoluprace a s niektorymi nie.

a to dokazuje akoze co? jedine to co som napisal ja :slight_smile:
v case ked bottas prisiel do mercedesu bol jeho manazerom toto wolff :slight_smile:
skoncil az potom co uz bol jazdcom mercedesu

… as Wolff had no direct involvement with the Finn’s career… :wink:

1 Like

Od 2013-2016 kedy jazdil Lewis s Nicom s tym nebol ziaden problem.

Problem od 2017 bola kvalita jazdca. Teda rozhodli sa aj z dovodu toho ako neskoro bol oznameny Nicov odchod pre slabsieho, po ruke(toto wolff manazer) a aj vdaka tomu vytvorili dynastiu.

V istej casti sezony proste taktiku prisposobis logicky pre vyhru v oboch sampionatoch. Ano a zaciatku sezony mali rovnake sance. Ku konci sezony - ak si daleko - uz len testujes komponenty pre nasledujucu sezonu

ak nim nebol, ako nim mohol prestat byt? :slight_smile:

1 Like

…ak je to pravda tak Bottas je obyčajný hlupák,:thinking::racing_car: