Keď 60 km/h je 60,1 km/h alebo prečo toľko jazdcov prekročilo maximálku v boxoch? | Magazín F1 - F1online.sk

Pro všechny.
Někdo je za chybné měření, případně za chybu ve formulaci pravidel zodpovědný a právě ten by měl být potrestaný. Měření v boxech se v Monaku provádí dlouhé roky a nikdy takový problém nenastal. Skoro by se dalo říci, že letos udělala FIA jinak záměrně, aby v Monaku nebyla nuda.

pokial nedokazes, ze sa meralo chybnym metrom

ku.va @matus.pavlik @Milan.Kubala robte uz do p.ce nieco s touto strankou, ved sa to neda normalne pouzivat. kazdu chvilu vyskakuju nejake chyby, prispevky sa odosielaju az po niekolkom pokuse a pod.

1 lajk

Ferdo stejně si jezdci hrajou s delta časy pod VSC, tady si na to chtělo dát pozor. Prostě neřídí se to tachometrem, využívá se to ke svému prospěchu, tady si chtělo dát majzla.

2 lajkov

Ano a když je v pořádku využívat celou šířku tratě za SC, tak proč se to nesmí v nájezdu do boxů?

Zalezi ako je formulovane pravidlo o prekracovani rychlosti v boxoch. Ak je tam, ze pilot v ziadnom momente nesmie prekrocit 60kmph, tak im staci doniest telemetriu z auta, aj ta musi byt doveryhodna a ak gasly nikdy cez 60 nesiel, nema preco dostat trest. Je to relevantny novy dokaz, ktory FIA v case rozhodovania nemala :upside_down_face: v takom pripade je blbost FIA, ze to robi tak ako to robi. Skratka si FIA vybrala zly meter na zaklade ktoreho nemozu penalizovat.

Ak je v pravidlach, ze auto nesmie mat cez boxy vypocitanu priemernu rychlost vyssiu ako 60kmph, tak potom je FIA v prave a piloti doplatili na svoju nedbalost

Čiže pravidlá hovoria o maximálnej rýchlosti 60 kmh a Gasly išiel celý čas len 59 km/h.

Skracovanie uličky cez bielu čiaru je teda povolené? Beriem že Ano, vid Russellov nájazd do boxov vlani v Baku.

Za čo teda Gasly a ďalší dostali trest? :joy: Toto môže Gasly pokojne hnať až na arbitrážny súd.

Nabuduce nech tam daju kuzel od cestarov a bude vsetko v pohode :smiley:

Senzory boli v poriadku a meranie na okruhu bolo správne. Všetci vedeli ako sa bude merať. Pravidlá porušili iba niektorí, zďaleka nie všetci. Dalo sa jazdiť tak, aby neporušili pravidlá. Rýchlomer v monoposte je iba orientačný a nemôže byť použitý ako dôkaz. Vyhodnocuje sa na základe určeného meradla.

Podobne by mohli protestovať proti trestu, keď nedobrzdia do pitlane. Zablokuje kolesá a do pitlane vchádza príliš rýchlo. V telemetrii budú ukazovať, že pri vjazde do pitlane malo auto rýchlosť 0km/h veď kolesá stáli. Vyhodnocuje sa na základe určeného meradla.

Keď ma policajti budú pokutovať že som prekročil rýchlosť a ja poviem že podľa môho rýchlomeru som neprekročil, nebude mi to nič platné. Vyhodnocuje sa na základe určeného meradla.

1 lajk

Prekrocenie rychlosto o 0.1 kmh… to by policajt ani nemrknul okom. Je to trapne takato hodnota prekrocenia o ktorej sama FIA vie ze je to sposobene najazdom. Takze za mna jednoznacna a umyselna manipulacia od FIA.

1 lajk