Každý rok to isté? Kdeže, Ferrari prekvapilo množstvom nových prvkov | Magazín F1 - F1online.sk

Nejsem si jistý, jestli se tady ví, že obecně barva, lak, nebo jakékoliv čmáranice na autě jsou s velkým náskokem nejméně důležitou částí auta.

Když to vezmu do důsledku, tak je to jediná věc na autě, která se tam dává navzdory tomu, že tím auto přichází o výkonnost.

No, tady je to bráno jako nejdůležitější…:grinning:

Jenže ta barva na vozech je nejjistějším přísunem peněz.

Ano, protože sponzoři neplatí za reklamu na monopostech, že ano? 🫡

Toto je skvele ​

1 Like

Jediné, co generuje peníze jsou výsledky.
Všechno ostatní je kompromis na který z pro mě záhadného důvodu všichni přistoupili.

Barva, lak a loga dají i těm nejšetrnějším cca 3-4 kg.
Navíc v těch nejméně vhodných místech, kde to nejvíce ovlivňuje těžiště.

Možná je jen otázka času, než někoho napadne dát na airbox holografický projektor a loga na šasi promítat…

Peníze generují další peníze a bez peněz by ani nápis Ferrari kromě vzpomínek nic neznamenal. Ale to víme oba.
Ty ale mluvíš o technické záležitosti a v té hraje barva opravdu zbytečnou zátěž. Ve sluníčku by asi holografický projektor moc nefungoval.
Osobně bych měl mnohem účinnější návrh jak zbavit vozy F1 o přebytečnou zátěž.

Jj, zrušil bys kyseliny a vyházel všechny ajťáky…
Dal bys tam zpátky karburátory, zrušil posilovače řízení a povolil tabákové sponzory…
A vavřínové věnce na krk by dostávali :grinning:.

3 Likes

Pro Hama žluté a pro Leclerca modré řešení

1 Like

Příchod foukaček beru jako nejzajímavější období celé F1. Navíc tahle technologie dovolila snížit obsah motorů na menší úroveň, než jsou ty současné i s kyselinami.
A věnce? Ty mě moc nezajímají. Klidně ať se v F1 místo nich rozdává čestné uznání. :grin:

1 Like

Trochu to tady začíná vypadat jako klub veteránů.

Nevím, jak dlouho to ještě vydržím :grinning:.

Třeba se FIA někdy rozhodne pro foukačky 1,3 litrů, nebo pro vodíky. Hlavně bez těžkých kyselin, které dělají ze sportovních vozů neohrabané monstra.

A zpátky šaltpáku, hlavně do Monaca!

1 Like

Na tu jsem zapomněl :+1:.

1 Like

Teď tak přemýšlím o zákazu tabákových peněz.

Zajímavé je, že ač to lehce nahradily jiné firmy, tak vše s tím spojené je nuda k uspání.

Redbull je asi poslední svého druhu.

Už jsem tu psal o Marlboro adventure team, shodou okolností jsem byl na posledním ročníku 99, potom to zrušili.
Tam nikdo nepočítal náklady, mám odtud Marlboro péřový spacák, 25 let starý, používám a půjčuju ho dodnes, nemá konkurenci, je sice obrovský ve složeném stavu ale můžu v něm spát nahý i v mrazu…

Už i ta upoutávka měla tehdy grády :grinning:.

4 Likes

Ty furt len slubujes

1 Like

Nádhera, ale co je pryč je pryč… Mě by spíš zajímalo, kde jsou ty peníze, které šly do motorsportu. To musel být hrozný balík, který se nepropadl do země.

Obávám se, že by dnešním jezdcům museli v cíli pravou ruku rovnou amputovat. I tehdejší jezdci, kteří byli na fofr klacek zvyklí, často měli c cíli krvavé puchýře.

Velká část těch peněz se spravedlivě přerozdělila na trhu pomocí zbrklých pokusů o diverzifikaci činností.
Pokusy o alternativní druhy spalování tabáku, elektronické cigarety, investice do kávy a podobné nesmysly.

Nejlépe jim asi zafungovala expanze na dříve přehlížené trhy v zemích 4 a 5 světa, kam to dříve distribuovali zločinecké gangy :slightly_smiling_face:.

1 Like

No asi jo, nějaké vysvětlení to mít musí. Že by si neporadili, o to strach nemám :slight_smile: .

Cítím se tady jako misionáři z 18 století, někdo tady musí dělat osvětu…
:grinning:

2 Likes