K predaju tímu nedôjde, prehlásil Gene Haas | Magazín F1 - F1online.sk

V poslednom tíme uplynulého ročníka došlo pred začiatkom sezóny k poriadnemu zemetraseniu. Majiteľ stajne Gene Haas sa rozhodol vykopnúť dlhoročného šéfa a protagonistu značky Günthera Steinera a po nezhodách si kufre zbalil aj technický riaditeľ Simone Resta. Z Haasa badať veľkú frustráciu a nejeden si pokladá otázku, či sa náhodou tímu, ktorý pôsobí v F1 od roku 2016, nerozhodne zbaviť. Americký biznismen však nič také nemá v úmysle. Celok z Kannapolisu a Banbury si hodlá ponechať a verí, že sa všetko na dobré obráti.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/139801/k-predaju-timu-nedojde-prehlasil-gene-haas

Neverim tomu.
Ked budem citat ze HAAS team predava, nebudem sa cudovat ani milimeter.

Myslím, že nie si jediný… dokonca by som povedal, že si to všetci aj želáme… Haas je suverénne najhorším tímom… ak by nebol iný záujemca o F1, tak by som Haasu aj fandil, nech v F1 ostane… ale keď za dvermi čaká Andretti a tomu chcú odoprieť možnosť mať tím v F1, zatiaľ čo sa máme pozerať na tragický Haas, tak to určite nie…

2 Likes

Bol by blazon, keby predaval najlacnejsiu svetovu reklamu na jeho masiny. A este mu to aj zaraba: F1. Haas with a profit of 6.8 million Euros in 2022

2 Likes

Preco.
Ked to preda ze miliardu …
Pre Andrettiho idealne + kupit nehnutelnosti vo Faenze od Alpha Tauri + prilepit sa ferrari.

Takze prodano, ted jeste komu.

S tou reklamou to ale taky nejde donekonečna - být spojen s nejslabším týmem je trochu dvousečné samo o sobě. A pokud by se Haas dostal do pozice, kdy začíná být vyloženě k smíchu a zároveň by v USA začal růst pocit, že je v F1 na úkor Andrettiho a GM, tak to klidně může sklouznout až k reklamě vyloženě negativní.
F1 je prostě jako marketing super, v tom se shodneme, ale není to zcela automatické, tým musí být buď úspěšný anebo alespoň sympatický a budit pocit “děláme co se dá”. A u Haasu je problém, že se jako asi jediní pomalu sunuli do pozice, kdy nesplňovali ani jednu možnost. A popravdě Steiner byl docela výraznou součástí tohoto problému :frowning:

2 Likes

v poslednej dobe dostat sa do F1 je zazrak takze skor je za to uznavany, ze tam je, hlavne americanmi. Nikto sa mu nesmeje len pseudoodbornici na internete a v mediach. V Amerike ho nebudu urcite odsudzovat za to, ze sa Andretti nevie dostat do F1. Prave naopak, budu hatovat F1 a uznavat Haas. Americanom sympaticky je. To ze vsetko kupuju od Ferrari je tiez len vyplod internetovych odbornikov. V ociach priemerneho divaka nie je Haas o nich horsi ako AR ci AT.

1 Like

Tak ako niekto musi byt prvy, niekto musi byt aj posledny.
Minardi mi nikdy nevadilo, bola to moja oblubena stajna.

3 Likes

Mne pride ten Haas vazne strasne nemohuci. Mozno to bol Steiner mozno to je sam Gene Haas, ale ked Andretti bez miestenky si vie zbezpecit partnerov ako GM, tak Gene musi robit nieco zle.

Ako pokiaľ by Andretti išiel a nalepil sa na štart o Ferrari + zobral ich motory, možno by to zmysel dávalo, predsa len Caddillac motorom no neviem neverím.

Pretoze verejnost nevie s akou pohnutkou ten team samotny gene financuje, ci mu ide len o reklamu alebo chce naozaj zavodit a napredovat

vsak to sa vzajomne nevylucuje.

To sice nie ale musis si v istom bode podla mna zvolit ci chces tlacit peniaze do reklamy alebo do vyvoja

HAAS dělá v tak specifickým odvětví, že žádnou reklamu tlačit nepotřebuje.

resp najlepsia reklama su dobre vysledky

1 Like

Tak naco maju ten team potom :smiley:

Nevím. Protože chce a baví ho to? :slight_smile: :smiley:

uprimne moc tymto hejtom na haas nerozumiem. asi to nie je prave stajna, ktorej by sa dalo fandit, zas na druhej strane mi pride ovela lepsia, ako boli hrt, caterham, virgin / marussia a pod.

ani steiner mi neprekazal, proste hovoril veci na plnu hubu tak, ako boli.

naviac si nemyslim, ze haas niekomu blokuje svojou ucastou vstup do f1. od cias vstupu haasu sa situacia zasadym sposobom zmenila a to urcite nie je dovod, aby sa odporucali stylom dakujeme, dovidenia, tu je team, ktory budete mat radsej a my mu pokorne uvolnime miesto.

Stále dokolo to isté, 3-4 roky dozadu každý predával a vyhadzoval Williams, teraz zasa Haas a to ani nie sú konštantne viac sezón po sebe najpomalší. Úplne vidím Geneho ako predáva niečo, čomu zo dňa na deň stúpa cenovka a ešte nejaký čas aj stúpať bude

1 Like