Ak ste po poslednom stinte Maxa Verstappena zašli na skorý obed, po návrate z neho vás čakalo nepríjemné prekvapenie. Posádka Mercedesu sa z prvého miesta prepadla hlboko do stredu poľa a réžia nám ponúkala zábery na Daniho Juncadellu, ako bezmocne sedí v kokpite, zatiaľ čo mechanici riešia technické problémy. Juncadella vysvetlil, čo sa v nedeľu na Nürburgringu udialo.
“Po odstúpení sa verejnosť začala zamýšľať, či tím v konečnom dôsledku nedoplatil na Verstappenovu prehnanú agresivitu”
No pokial viem, tak sa nad tym zamyslal jedine Hogr. A ani ten sa vlastne moc nezamyslal, len to tak bez rozmyslu flochol do priesoru, aby sa odbavil na Verstappenovi.
Keďže si pritupený trtko čo si v nedeľu dá tričko ferrari, otvorí pivko a pustí si Eiselleho s Králom na NovaŠporte aby to bolo v jazyku, ktorému rozumieš, ale tam tvoje znalosti končia a 24h komentuješ len odkedy vieš že tam je Verstappen, tak ti vysvetlím prečo majú GTčka ABS a trakčnú a dokonca aj klímu.
Jednak tie autá vychádzajú z produkčných vozidiel bežných automobiliek, na Nurburgringu to má dokonca aj blinkre
ale hlavne v GT-čkach je veľká tradícia tzv. Gentleman’s drivers jazdiacich bok po boku s top tímami. Tento rok tam bola dokonca Dacia Logan, často je to proste navarený rám a pár úprav a môžes ísť na 24h
Samozrejme pro piloti ako Max majú ABS aj trakčnú buď na minimálnych hodnotách blízko nuly, lebo s tým spravia lepšie časy na kolo na brzdách ako bežný lolo spoza klávesnice čo by pedál zadupával naplno
A to je jenom špička ledovce. Každopádně jsem myslel, že to všechno víš. Soudil jsem dle toho, jak jsi tady vypisoval moudra o celém závodu a technice.
Máš nějaký referenční časy ze simulátoru nebo trackday? Příjde mi, že vůbec netušíš, co vše v tom autě musíš dělat, abys nebyl o několik vteřin mimo.
Se mi zdá, že tady pár účtů jezdí na simulátoru, Ty a asi ještě někdo i na skutečných tratích, v kart arénách asi taky někdo… Možná kdyby se zavedlo vlákno s časy, byla by tady alespoň jedna aktivní sekce.
ja a tricko ferrari, to moze napisat fakt len trtkos ako ty
jasne a preto po poruche abs musel juncadella upravit brzdny balans aby neblokoval prednu napravu ale to asi preto, ze abs ma blizko nuly
keby bola abs a trakcna dovolena v f1 tak ju aj tam daju lebo jednoducho s tymi pomockami by boli rychlejsi ako bez nich, tak tu nevypisuj p1coviny ako su niektori rychlejsi bez toho
trtkos nikdy nepochopi, ze tu neporovnavame/nehodnotime beznych ludi. takze je uplne bezpredmetne ci ja, ty, alebo ktokolvek vie co vsetko tam treba nastavovat a ako rychlo by kto znas na tom aute ten okruh zajazdil. clovek by cakal, ze trtkos ako ty aspon tusi, ze sa bavime o profesionalnych jazdcoch ktori cely zivot nerobia nic ine len krutia volantom
jazda s tym auto je proste jednoduchsia ako jazda s autom f1 a jadzi v tych pretekoch s vynimkou maxa boli druha/tretia a nizsia kategoria, takze z toho pohladu aj treba hodnotit vykony galaktickeho miniho, ktory ako klasicky ked ho niekto predbiehal tak ho musel vytlacit mimo trat. to je uz proste jeho podpis. uz to, ze ho predbiehal druhotriedny jazdec a keby ho klasicky maxikovsky nevytlacil tak by ho aj uspesne predbehol je dost velke ponizenie miniho ako galaktickeho jazdca
Možná nás tu bude víc, nevím… Akorát minulý týden jsem byl v Brně rozjet gumy, ale podcenil jsem to.. Říkal jsem si, že trať je studená a nebude potřeba snižovat tlaky… No, spletl jsem se. Po dvou ostrých kolech jsem se klouzal a už pak jel stylem “do obchodu pro rohlíky” a uhejbal.