Tak, na zaklade minulosti si vies casto odvodit pravdepodobnost, s akou niektore udalosti v buducnosti nastanu. Moze sa Piastri stat prvym majstrom sveta za poslednych mozno dvadsat rokov, ktory by vyrazny rychlostny deficit vykompenzoval neskutocnou konzistenciou a dokracal tak k titulu, ale asi by som do toho velku nadej nevkladal.
Po Miami, kde Lando vyhral s novym balikom, ktory Oscar nemal a vytvoril si nanho vacsi naskok, bola strata Oscara na Landa 42 bodov.
V Baku, o takmer pol sezony neskor 32 bodov.
To mi pride celkom slusne na “pomaleho” jazdca.
Ak to zvladne celu sezonu (s rovnakou technikou a bez zarezani ako Silverstone), tak nevidim dovod preco by nebojoval o titul, ak dostane top monopost.
Kto presne tvrdí, že je Norris druhý najlepší pilot na rošte ? To hádam nikto nemôže myslieť vážne
Predsa jeho fanúšikovia.
A na konci sezony stracal 84 bodov.
Ale spytam sa inak, pocas ktorych vikendov bol podla teba Piastri od Norrisa jasne rychlejsi?
SPA, Monako, Saúdská na začátek
A dalej? 151515
Napsal jsem pro začátek, ale ty jsi otazku položil tak, že by se tomu vubec nedělo
Nie nepolozil. 1515
No predsa Norris je 6 a mozno horsi a Piastri ako vyrazne stracajuci je daleko mimo top10 podla toho co tu zase pisu kritici.
A tito priemerni jazdci ziskali PK.
To je logicke
Ber to s nadhladom. Aky zmysel to ma riesit?
Vseobecne sa trio Max a potom Charles/Lando beru ako uplna spi.cka, tak naco sa hadat ci je druhy, ci max. stvrty?
Podstata bola, ze Oscar ma za kolegu top pilota (nazor odbornikov tiez) s vyrazne vacsimi skusenostami a nejazdi proti priemeru ci napr. Perezovi, inak by posobil podstatne lepsie az hviezdil…
ano položil
ale moment v GB ukazoval i navigování jezdce v závodě. Oba si měli vybrat pneu na sucho, při předchozím přezouvání ztratil Piastri 20s, dojel pod 5s na Norrise
Ok, dalej? 1515.
Co dále? čtení závodů ti nepřijde, jako důležitej prvek?
Dál Baku a Monza
To je vsetko, alebo este nejake?
Ty si sa rHapa pytal, ako moze dokazat pomalsi jazdec porazit rychlejsieho a nejake priklady.
Tak hned oni su priklad, ze pomaly a nekonzistneny Piastri stiahol pocas pol sezony na vicemajstra 10b.
Alebo moze napodobnit Rosberga
To, ze musi zrychlit a podavat take vykony celu sezonu, uz odznelo viac krat, tak neviem co k tomu este chces
Uz ti @HellHogr napisal 5, zabudol Madarsko, minimalne na 3 nemal upgrade, ale toto je zbytocne, lebo ty si mal s rHapo inu debatu a teraz riesis tempo v 24 co nikto netvrdi, ze Oscar bol rychlejsi
Ja nechcem nic, mozno tak, aby nemecke vlaky jazdili nacas, ale to ani Panboh nezariadi.
Len poukazujem na to, ze ziskat titul konzistenciou, ako pisal rhapo, je pomerne zriedkavy scenar, ktory sa za poslednych dvadsat rokov velmi nevyskytol. Vsetci majstri sveta mali bud najlepsiu rychlost v poli alebo boli na jednej urovni resp. mimoriadne tesne za svojim hlavnym konkurentom. Najblizsie k tomu “konzistentnemu” zisku titulu bol asi naozaj ten Rosberg, ale aj tam bola zakladnym kamenom uspechu skvela rychlost na zaciatku sezony, ktora mu vyniesla styri vitazstva v rade.
Co sa tyka “stiahnuti 10 bodov na vicemajstra”. Trochu by som upozornil na jednu skutocnost. Podla mnohych odbornikov mal McLaren tuto sezonu celkovo najlepsie auto, nechcem teraz sklznut do zbytocnej debaty o tom, aky pomer sil medzi nimi a Red Bullom skutocne bol, myslim si, ze sa da zhodnut na tom, ze to bolo minimalne velmi vyrovnane, no konzistentny Piastri sa so svojou konzistenciou dostal az tak daleko, ze ani v pretekoch, kde mal McLaren vyrazne navrch, nevedel Verstappena pravidelne ohrozit ci nebodaj porazat a ako mozny adept na zisk titulu sa v ziadnej faze sezony ani len nespominal, v tomto smere to cele lezalo na Norrisovych pleciach.
To ze je to zriedkave suhlasim.
To, ci sa uz Oscar nezlepsi, ukaze cas…
Len podla mna pouzivas tvrde slova, ale je pravda ze ty skoro na vsetkych jazdcov si taky
Iste, cas aj ukaze, ci nahodou Alpine do troch rokov nezautoci na titul. Ja len poukazujem na to, ze keby u Piastriho nastalo dalsi rok vyrazne rychlostne zlepsenie, bolo by to pomerne neobvykle, pretoze, ako pise helmutko a Arafinwe, rychlost je vacsinou nieco, cim spickovi jazdci disponuju od zaciatku svojho posobenia v F1 a nepotrebuju tri roky, kym ju nahle odomknu. Sermovanie skusenostami ma tu preto az tak nepresviedca. Aj priame porovnanie Piastriho s rovesnikmi ako Leclerc alebo Russell ukazuje, ze na tom boli v tomto smere lepsie, nez on.
Ale no, jak Russell prokazoval větší rychlost? Jak jí prokazoval Leclerc? vedle Ericssona? A vsadil bys na oba, že by dovezli titul sedět v monopostě, co má na titul?