Jos Verstappen reaguje na Péreza: Na jeho mieste by som povedal to isté | Magazín F1 - F1online.sk

Ako je možné, že Max Verstappen má dlhodobo takú veľkú prevahu nad tímovými kolegami v Red Bulle? Túto otázku riešime v podstate už od roku 2019 a za ten čas sa v stajni z Milton Keynes popálili Pierre Gasly, Alex Albon, Sergio Pérez, Liam Lawson a Júki Cunoda. Tretí menovaný nedávno dokonca vyhlásil, že v Red Bulle by po boku Verstappena neprežil žiadny pretekár na svete.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/220049/jos-verstappen-reaguje-na-pereza-na-jeho-mieste-by-som-povedal-to-iste

Hlavne ked mu postavili auto podla jeho :smiley: Tam je hlavny rozdiel, zo zaciatku sa Perez drzal ale postupne vylepsenia pre neho nedopadli dobre. A este ho aj vedenie ***, ze je Mexican a podobne.

Tak to nie je, samozrejme. Verstappen dokáže jazdiť s nestabilným autom, s ktorým to dokáže málokto (ak vôbec). Takže ak by tam bol niekto iný, tak Red Bull musí vyvinúť stabilnejšiu platformu (a aj by to spravili, pretože by mali problém bodovať), ktorá by nemusela byť taká rýchla v ideálnom prípade, ale dokázali by v nej jazdiť viacerí piloti pekné výsledky – tak to funguje v B-čku.

Red Bull je rýchly stroj – nie je to slabé auto, ale je to na ostrí noža a prepad mimo “ostrie” je s touto generáciou áut dosť výrazný (šprint a kvalifikácia v Brazílli vs. najrýchlejšie auto v nedeľu) a Red Bull má v tomto smere asi najnestabilnejšie auto na rošte (v kontraste je McLaren).

Ale aby som parafrázoval Josa – na Josovom mieste by som tvrdil to isté. :slight_smile:

2 Likes

Toto snad stary Verstappen ani nemoze mysliet vazne. Jako, ja uznavam talent jeho syna, ale tuto budem skor verit Perezovi…

Nepochybujem o tom, ze Verstappen je rychlejsi od vsetkych, co tam s nim jazdili odkedy Ricciardo odisiel, ale je do oci bijuce, ze cele sa to tam toci okolo Verstappena a druhy pilot sa musi prisposobit. A cakat, ci sa mu ujdu nejake upgrady

2 Likes

zase tie upgrady - nie je dovod aby druhy pilot jazdil s dielmi starsimi o viac ako o jednu generaciu. To by nemalo ziaden zmysel okrem toho, ze tie diely nevie vyuzit vo svoj prospech.
Na druhej strane je mi jasne, ze 100% casu, ktory maju alokovany v CFD a tuneli sa ide na Verstappenovych nastaveniach a rovnako na neho idu piloti na simulatore.

Nuz, ten dovod tam je: rozpoctovy strop.

Kazdy diel, ktory pre Tsunodu nevyrobia su usetrene peniaze, za ktore spravia novsie diely pre Verstappena. Mne to pride, ze tento rok v tom valia dost agresivnu taktiku s ktorou zrejme zacal este Horner.

tie starsie diely su uz vyrobene. Pokial ich Verstappen neznici su predsa k dispozicii. Hovorim teda o aero dieloch.
Ked uz sme pri tom tak v tom strope by to mohli nejako upravit aby sa predislo extremnym situaciam, ze nejaka stajna postavi druhe auto len proforma.

A to im este Beckovy tim, testuje kopu dalsich komponentov. Cize na to, aby Ver mohol konkurovat pracuju 3monoposty, plus simulatory na plne gulky.

Si tam bol a ti to ukazali, ze? :rofl: Joj ty traged

2 Likes

„Max premenil slabé auto na víťazné,“

Je to cele tak trapne, konec sveta nastal v roce 2012, to uz je dost dlouho aby se s tim lidi dokazali srovnat, krome Jose ten si pojede furt to svoje.

Tebe v hlave zasa vyhrava ?:joy: Venuj sa skor svojmu Luimu