Jos Verstappen nie je proti nasadeniu Lawsona: Je pripravený! | Magazín F1 - F1online.sk

To, co izraelský novinář Michael Sfard: podepsal pár petic, které mají, jak píše, asi stejný efekt jako snaha vysoušet oceán čajovou lžičkou.

V “demokracii” nemůžeš změnit nic, protože systém, který adoruješ, ve skutečnosti demokratický není. Je to elitokracie, která vyhandlovala svou moc za právo něco říct nebo napsat, ale nic víc. A tenhle handl s ní udělali intelektuálové a velmi ochotně. Jen nerad, nerad, nerad se odvolávám na Radku Denemarkovou, protože ona je zrovna ztělesněním takového handlu, ale v Hodinách z olova, jakkoli je to mizerná a v mnoha ohledech prolhaná kniha, to vlastně píše: ty petice apod. Co jiného? Já jsem kdysi jednu přímo organizoval, byla právně založená, času mě stála dost, obesílal jsem s ní dokonce i školy (snad až několik tisíc), v domnění, že právě učitelé by ji mohli podpořit, a usilovala o zpřísnění trestního zákona ve prospěch obětí sexuálního násilí, na prvním místě dětských. Jediný efekt: Poslanecká sněmovna jako adresát zaregistrovala, že ta petice k nim došla. Tečka. (Taky mám hezký dopis přímo s klikyhákem tehdejšího policejního prezidenta Petra Lessyho, kde mě ujišťuje, že PČR stále pátrá po jednom nezvěstném klukovi - pokud je naživu, je už dospělý, ale věř tomu - po kterém ve skutečnosti vlastně nepátrala ani tehdy, kdy se ztratil, s tím jsem otravoval jednu ochotnou poslankyni.)

PS. Mimochodem, nedíváš se na jednoho takového intelektuála každý den do zrcadla?

2 Likes

Podla mna sa tuto hlboko mylis, pretoze sa vobec nezaoberas kauzalitou, uplne mixujes priciny a nasledky do jedneho vreca. Preto to pre mna nema cenu ani miesta na disku, ktore to zabera. Je to lacny nazor podlozeny len zjednodusenim videnim. Pripomina mi to nejaku karikaturu z rudeho prava ako kapitalista zmyka robotnika. Podla mna mas kapacitu tuto temu prezut lepsie, ale asi nemas zaujem.

11 Likes

Souhlasím s Tebou, ale nezlob se, že Ti nepomůžu. Nějak na podobné debaty už nemám morál :slight_smile: .

2 Likes

Typický helmutko. Dostanu tě do úzkých, tak vytáhneš kartu “stranické školení” a zasypeš to několika jalovými větami typu “zjednodušující vidění”. Tak hlavně ty to vidíš velmi komplexně, že jo? A hlavně, tvé etické závěry jsou takové, že v jednom případě vytasíš kategorické odsudky (OK) a v druhém začneš mlžit, jen abys zakryl ten ultrajednoduchý obraz své víry: Dobrý Západ (Zlý Východ). O komplexnosti mě nepoučuj, děkuji.

1 Like

Kterou elitu podporuješ? Západní zbrojaře nebo Bílý dům?

Co ty jsi za dobytka nechutnýho? Ty sdílíš takovéto fotky na webu o F1, a jen, aby sis hájil své politické názory?! Už se prober, ty jsi vážně ubohý lhář, co je ochotný využívat takovéto fotky ke svému přesvědčení, jsi odpad, nic jiného. Nechutné co tu předvádíš

3 Likes

Jediný dobytek jsi tu ty, fašisto.

Nepodporuju ruskou rozpínavost a nevěřím jim ani slovo, protože jejich cíle se nezměnily snad staletí. Takže se zároveň vzhledem k jejich současnému konání cítím být z jejich strany potenciálně ohrožená, já i moje rodina. Z druhé strany přes všechny problémy ohrožení (možná zatím) nepociťuji. Toť vše.

6 Likes

Neda mi nereagovat. Strawman argument. A aj vysvetlim preco. Svoj tazky relativizmus si podlozil “objavnym zistenim”, ze demokracia je len dalsie mocenske usporiadanie a ako pri kazdom mocenskom usporiadani figurky tahaji ti mocni. Wow… Si ma dostal. Neviem ci sa mam urazit, alebo ta mam pokladat za naivneho hlupaka alias toho intelektuala zo zrkadla. Takze to necham radsej tak a vratim sa k prvej myslienke.
Tymto zasadnym objavom, si asi chcel naznacit, ze mas pravdu aj v inych veciach, ktore, sudiac podla dolozenych myslienok, nemas vobec predzute, len prebrate. Takze to z teba len tak visi ako politicke promo tricko vo velkosti XXXL.

3 Likes

De facto souhlas, Evap, takže jistě pochopíš, že stejný ohled mám i na ty, které ohrožuje rozpínavost jiných, v tomto případě podporovaná a sponzorovaná USA.

A pokud jde o střední Evropu, moc bych nespoléhal na to, že vojensko-průmyslovému komplexu USA by byla představa vleklé války v střední Evropě nějak proti srsti. Vydělali by fantasticky a rozdmýchat věci umějí.

@helmutko Tam není žádný relativismus, naopak. Jen ta dělící linie nevede mezi mocenskými režimy, ale mezi vrstvami vládnoucích a ovládaných. Máš to prostě špatně nastavené.

Víš co, tahle relativizace pro mě není. Nezlob se, co jsem chtěla říct, to jsem řekla.

1 Like

To není relativizace, to je helmutkovo chybné označené mého postoje. Ten je naopak velmi nesmlouvavý.

A bohužel také bezmocný.

Ale jistě je fajn věřit, že naše elity si přejí tvé dobro. Teď to dobro předvádějí v Palestině.

Dalsi straw man.

Mozme sa bavit o tom ako elity vyuzivaju “bezvyznamne” zivoty mas pre svoje ciele, ale nemyslis, ze tym vlastne kompletne potieras svoj povodny nazor? Nejak si tu zaznacil, ze demokrati su bezcharakterna banda vo vacku americkych zbrojarov a vlastne je tam cely tento system zvany demokracia pretoze je to elitokracia. Ja ti to vobec nevyvraciam, mozno to tak to istej miery naozaj je.
Ale s takymto nazorom prist do diskusie a komentovat vysledky demokratickych volieb je snad definicia pokrytectva…

1 Like

@Bretnix tá fotka je podľa mňa hrubo cez čiaru. :-1:

7 Likes

To myslíš ty volby mezi zlem A a zlem B, resp. hledání menšího zla, které každopádně mají pod palcem elity?

Co chces po Red Bull fans, jeste sis nezvyk…

Na základě čeho mě nazýváš fašistou? Na základě toho, že nepodporuji teroristické hnutí, co uřezává dětem a dospělým hlavy? Ty jsi se snad úplně zbláznil. Tvoje obhajoba Hamásu nebo Ruska je totální zhovadilosta nechutnost. A jediný ty tu vystupuješ, jako fašista se svým politickým přesvědčením a popíráním jakéhokoliv jiného názoru.

2 Likes

Really?

Bohužel je pravdivá.

Bohužel to někdo prožívá právě teď.

Promiň, že jsem ti zkazil dobrou náladu.

Nechcu být jízlivý, ale… dobře, raději stop.

Každopádně je to dodatek k příspěvku výše, když už tu jiný uživatel v jiném kontextu přetiskl sérii výroků ještě jiného uživatele (a de facto i dezinformátora), který mě tu systematicky označuje za “Hitlera v Gaze”, protože jsem jednou dal najevo, že izraelské řádění je příliš. Pokud je něco za hranou, pak právě toto označení.

Volně se pak můžeme bavit o tom, že VC v Soči byla zrušena (což je v pořádku), zatímco VC v USA se jede, dokonce na těch různých místech pod třemi názvy, ačkoli v Iráku si americká agrese vyžádala milion životů.

Které zjevně na rozdíl od ukrajinsých nic neznamenají. A kdo tu potom relativizuje, Evap a helmutko?

ok, a naco potom tie emocie? prezentujes tu urcitity politicky nihilizmus a nasledne sa hned promptne a iniciativne postavis na jednu stranu barikady.

2 Likes

Na kterou stranu jsem se postavil? Jedině na stranu těch, kteří zbytečně umírají.

Sorry, ale toto je klasické: kdo kritizuje západní války, je Putinův agent. Nic lepšího nemáš? Za chvíli budeš jako Hogr se svým zákeřným osočováním.

1 Like