Jordan: Všetci sme kritizovali Péreza, no možno on ukazoval skutočnú výkonnosť auta | Magazín F1 - F1online.sk

Problémy Sergia Péreza s monopostom RB20 sa začali už v úvode európskej časti sezóny, no Red Bull ich dlho nebral príliš vážne. Dnes sa ukazuje, že možno mal venovať oveľa viac pozornosti svojej tímovej dvojke a neutešovať sa tým, že Max Verstappen stále dokázal zbierať pódiá. Mohol to byť totiž práve Mexičan, kto bol skutočným indikátorom výkonnosti monopostu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/170887/jordan-vsetci-sme-kritizovali-pereza-no-mozno-on-ukazoval-skutocnu-vykonnost-auta

Velka hloupost a utopie, i kdyby se zazrakem vratili autem tam kde jeste tahlo, Mclaren ale i Ferrari a Mercedes uz jsou jinde, Red Bull by byl jeste pomalejsi nez ted, to mu asi nedoslo, uz bych toho mudrovani radeji nechal, je to vsechno cim dal smesnejsi.

2 Likes

Ten radši ať už nic nevytahuje, nebo odjedou další lidi z RBR

2 Likes

“Max ukazoval to, čo Max dokáže. Ja nemám žiadne pochybnosti o tom, že momentálne je najlepším jazdcom vo Formule 1.
Přesně to co tvrdím už několik let, a všichni kdo nejsou zaslepení nenávistí to musí uznat. Dokonce i Wolf řekl že má RB nejlepšího jezdce. Myslím že místní fanatici tyhle tvrzení záměrně ignorují, ale v hlavě je to určitě musí neuvěřitelně žrát :rofl: :rofl:

Toto som ja tvrdil už dlhšie. RB nebol od novej sezóny vôbec dominantný. Áno, bol najrýchlejší prvých 5-7 pretekov, ale určite už nie dominantný ako predošlú sezónu. Ale len vďaka Maxovi mali takýto náskok aký majú. Jordan má v niečom pravdu. Max je najlepším pilotom momentálne na gride(a to hovorím ako nestranný fanúšik v bojujúcich táboroch Max vs. Lewis, ktoré tu vidieť každý deň v diskusii). Už len porovnanie s Norrisom dáva jednoznačnú odpoveď. Veď Lando má najrýchlejší monopost už viac pretekov v sezóne než Max. A zatiaľ čo max nahnal 7 víťazstiev, Lando má chabé 2(rovnako ako Lewis a Charles). Už len z toho vidieť že Lando ešte nie je na úrovni Maxa, Lewisa alebo Charlesa. Niečo mu chýba…

5 Likes

Otázka je… zda měli vždy ty auta identické. JInak že Max je rychlejší je zcela jasné.

1 Like

Jasné. Perézovi dali zámerne pomalšie auto :smiley: ako pochopím ak mal Max nejaké upgrady skôr… ale že mal iné auto? To vážne? Netreba za všetkým hľadať konšpirácie… to snáď by nespravil žiaden rozumný tím ani keby mali auto dominantné o 3s na kolo…

4 Likes

Ale notak, tak to asi budes vedet jak to ze jsou ted za sebou :rofl:, budes jediny na svete. Meli se oba logicky propadnout stejne, tedy VER na 5-6 misto a PER na 15-16 misto, hmmm :sweat_smile: tak pojd.

1 Like

No ale kdyz mas pilota rozmazlene decko tak musis.

Ale počkej, já jsem nemyslel pomalejší, jen jiné. Snad píšu že Max je o hodně rychlejší.

A tebe uz mamicka urobila desiatu?

3 Likes

Ja uz jsem po a jdu hajat. Jo a taky nejsem pilot formule.

Perez jede na skutečně možnosti auta.
Max z toho auta dostává 130%.

4 Likes

Jak by pod stropmi vyvijali dve rozne auta, prosim?

Co to je, skutečná výkonnost auta? Ta je taková, jak rychle (nebo “výkonně”) s ním ten který jezdec dokáže jet. Jestli s ním Max dokáže jet o 20 s (nebo kolik) rychleji než Pérez, tak ukazuje skutečnou výkonnost auta Max. Kromě vlastních schopností, preferencí na vlastnosti auta atp. není důvod, aby s ním Checo nejel taky tak rychle.

3 Likes

Nemusis vyvijet dva odlisna auta, staci aby tam byl klicovy trik, ten se po odchodu Neweyho vytratil, jako mavnutim kouzelneho proutku, jses na pohadky? :wink: A rozumim ze tohle je nuda, lepsi je verit nesmyslum ze je nekdo rychlejsi o 20s atd.

Praveze uz davno niesom a preto tu konspiraciu s dvoma rozlicnymi autami nepodporujem lebo mi nedava zmysel

Myslel jsem pohadku o pilotovi ktery byl rychlejsi ne o 20 ale o 30s nez ostatni.

A navic jen po urcitou dobu.

1 Like

toto su tie hluposti co v f1 koluju celu jej historiu aj ked v skutocnosti popieraju zakony fyziky.

ziadny jazdec, opakujem ziadny jazdec nedokaze zajazdit viac ako na co ma auto. jazdec sa dokaze len priblizit k limitom auta.
take tie reci, ze ferko z auta vytiahol to co v nom nebolo, su naozaj len kecy popierajuce zakladne zakony fyziky

cize skutocny vykon auta ukazuje vzdy ten rychlejsi a to este nemusi byt skutocny vykon auta a v tom aute moze byt este viac :slight_smile:

1 Like

No ked nevies prijat fakt ze verstappen je supertalent a vedel neweyho auta vyuzit namaximum, toje potom tazke