Může to tak vypadat podle toho, co jsem napsal.
Ve skutečnosti je to o Čechovi, kterému je dnes 90 let žije v Praze a dodnes se neví, jestli byl agentem, dvojitým agentem, nebo trojitým.
Pracoval pro StB, tam ho naverbovala KGB a spoustu let pracoval ve Washingtonu v centrále CIA…
Nakonec ho odhalili a záhadně nijak nepotrestali…
Moc takových lidí po světě neběhá, alespoň ne veřejně.
V tomto s tebou vobec nesuhlasim. Na tehdejsich vozech sa da chapat presne to, co aj na tych dnesnych. Nemali ale adekvatne technologie, a ani vedomosti, aby mohli vsetky aspekty merat a porovnavat a nasledne prisposobovat jazdeckemu stylu. Takze ano, vtedy to bolo len o pocite z auta a jazdec si to auto prisposoboval podla pocitu. Toto je aspekt, ktory sa velmi vyrazne okresal. Tvrde data maju nad jazdcovym pocitom vyraznu prevahu.
Toto je velmi velmi pritiahnute za vlasy. Ale celkovo to dobre ilustruje rozdiely medzi pretekanim dnes a v minulosti. Pamatam sa ako sa pred 25 rokmi hovorilo, ze Jacques Villeneuve je prvy, co jazdi cez Eau-Rouge s pedalom uplne na podlahe. Potom takz acali jazdit aj ostatni. Vtedy hral strach este nejaku rolu, a par desiatok rokov predtym to bolo este o uplny vesmir ine. Podla mna v casoch Fangia islo viac o to, kto sa odvazi na vacsie riziko, nez o skutocnych jazdeckych schopnostiach. Dnes to maju jazdci prejdene na simulatore a riskuju len minimalne.
No je to samozrejme mozne. Nicmene ja si stojim za svym. Soucasny a minuly sport se neda porovnavat. V dobach meho mladi piloti kourili a chlastali. A byli schopni podavat na tehdejsi dobu spickove vykony. Dnes? Vylouceno.
Ale jak by to bylo, se nikdy nedozvime.
napadla ma otazka: daju sa teda z casti nehody napr micka schumachera, latiffiho, ale aj strolla alebo sargeanta, pripisat ich jazdeckym schopnostiam?
čo ti urobil ježek?
Ano, to som sa snazil vyjadrit v druhej casti mojho komentara. Dnes su potrebne ine schopnosti ako v minulosti… Vtedy to bolo o prekonavani strachu, a podla mna v tych najvyzyvavejsich sekciach trati, nikdy nesli na hranici moznosti auta. Dnes to maju najazdene na simulatore, plus vysoka bezpecnost ci uz aut samotnych ale aj trati, a tak strach podla mna hra iba minimalnu rolu, a teraz sa ide vyslovene na limity auta… To je sice tiez umenie, ale ineho typu. Je to ako porovnavat futbal s hadzanou… Lopta tam je, treba ju dostat do brany…
Zaujimava otazka. Podla mna je to kombinacia… Jednak vdaka moznosti simulatorov aj trochu menej talentovani jazdci dokazu jazdit casy podobne tym najlepsim jazdcom (+ par desatin). A plus niektori jazdci s podporou maju aj viac realnych kilometrov. No potom v situaciach ked sa stane nieco menej predvidatelne, mozu tuto situaciu nevyriesit spravne a vysledkom je nehoda, ktora by sa povedzme Verstappenovi nestala… Nie kazdy totiz dokaze jazdit na hranici moznsoti auta, hoci tie hranice pozna…
Na druhej strane nahradme si tie mena nazvami timov Haas, Williams, Aston (Racing Point), Williams… To tiez nieco naznacuje… Teda ze pricinou moze byt aj to, ze timy druheho a tretieho sledu nedokazu nastavit auto tak, aby bolo rychle a lahko sa riadilo… Tak idu do kompromisu, teda aby bolo co najrychlejsie, no ma nestabilnejsi zadok napriklad.
Schwarzman jazdil v F2 uz druhu sezonu, v prvej ho vyklepal aj Tsunoda, Schumacher a dokonca aj Illot. Piastri ho v 2021 jasne zdolal ako uplny novacik a navyse o 2 roky mladsi pretekar, Zhou jedny preteky vynechal, inak by zrejme skoncil pred Schwarzmanom…
Problemom ani tak nie je jeho narodnost, lebo ju elegantne vyriesil zmenou obcianstva na Izraelske, ako skor slaba podpora od sponzorov, kedze Ruski uz boli mimo oblika, kdezto Cinski nabrali na sile…
Faktom ale je, ze Robert dostatok talentu, ktorym by prekonal slabsiu podporu sponzorov, teda ze ho tam ziadnys ponzor nepretlacil, nepreukazal. Preto nie je v F1. Drugovich tiez v F1 nie je…