RBR ten tým vlastní. Ten team funguje v rámci možností samostatně a neporušuje žádné pravidla FIA.
V případě, že by Mercedes, byť částečně, ovládl nějaký konkurenční team, nebyl bych si ze strany Mercedesu jist, že bude pravidla dodržovat alespoň z větší části tak, jak je dodržuje Racing Bulls.
Přeci jen Totův výklad pravidel a jeho představa o fair play je, abych tak řekl, poněkud frivolnější, než by bylo záhodno.
Ale taková je F1.
Záujem o kúpu má Mercedes a nie Toto Wolff. Toto Wolff nie je Mercedes.
A ihneď na to
Tak dodržiava ich celé alebo z alespoň väčšej časti? Takto si protirečiť v jednom príspevku.
Ty už z toho “objektívneho” hejtu ani nevieš čo píšeš.
Red Bull nedodržiava vždy pravidlá. Ich pilot bol ako prvý v tejto sezóne diskvalifikovaný z kvalifikácie za porušenie technických pravidiel. Aká je záruka, že ich zvyšné tri monoposty boli, alebo budú v súlade s pravidlami? Žiadna.
Dobrá vidím že ti to musím vysvětlit trošku názorněji.
To je rozdíl, jak a kde použiješ čárku.
Pokud napíšu : … Mercedesu jist, že bude pravidla dodržovat alespoň z větší části tak, jak je dodržuje Racing Bulls. - je tím myšleno , že by mi stačilo, aby Mercedes dodržoval pravidla alespoň, například, ze 70 % tak, jak je dodržuje RBR.
Kdybych ale použil čárku jinak : Mercedesu jist, že bude pravidla dodržovat alespoň z větší části, tak jak je dodržuje Racing Bulls.
Pak by to znamenalo, že RBR dodržuje pravidla jen z větší části a ne zcela.
Je to nyní jasnější?
Pravda, mohl jsem zvolit variantu bez “tak”, kde by asi nebyl prostor pro chybný výklad. To se omlouvám.
Racing Bulls nedostal trest. Nevím jestli byl monopost Racing Bulls kontrolován. Nicméně, pokud nezkontroluješ do šroubku každý monopost, nikdy nebudeš mít jistotu, zda například Mercedes, měl, nebo neměl vůz v souladu s pravidly.
Nicméně pokud se neprokáže opak, má se za to, že vůz je v souladu s pravidly.
Samozřejmě vím, že vy fanoušci Mercedesu máte tendence, pokud jde o RBR, automaticky předpokládat vinu, ale smysluplnější je předpokládat, že ten kdo podvádí je spíše Mercedes. Přeci jen má těch DSQ za posledních tak 5 let, několikanásobně víc.
Európsku súťaž hrá aj RB Lipsko a RB Salzburg, detto RC Strasbourg a Chelsea FC, Man City a Girona, PSG a SC Braga či Man Utd. a OGC Nice. Takže kde sú prachy tam je cesta ![]()
Čo sa dá robiť presne tak, ja som predsa tak rád pozoroval Williams s rok starým šasi a bez vízie smerom vpred, hlavná vec ale že boli 100% plnokrvní konštruktéri ![]()
Dodnes Williams platí daň za túto tvrdohlavosť.
Tehdy nebyly stropy, tak Frank prodával své filiálky, aby mohl dotovat svou stáj.
Dnes může vzniknout tým s holou technickou pjdelí, hlavně že má peníze, aby si mohl všechno koupit jako za časů zákaznických vozů, ale prize money dostává stejné jako opravdový konstruktér.
Pôvodne som nechcel odpovedať na tvoju reakciu na mňa. Ale to účelové a jednostranné hodnotenie fanúšikov Mercedesu ma prinútilo reagovať. Aj ja by som mohol hocičo napísať na fanúšikov RBR, alebo Ferrari, Mclarenu, či Mercedesu. Nikdy som to takto ako ty neurobil a dúfam, že sa to ani nestane. A čo sa týka technických diskvalifikácii tak sa mi zdá, že v tebou zvolenom časovom období Mercedes má približne rovnaký počet diskvalifikácii ako Ferrari a McLaren. Túto sezónu ako všertci dobre vieme, je zatiaľ jediným prichyteným pri podvádzaní Red Bull.
I to tak zustane.
Když vidím kachnu, mám tendence říkat že vidím kachnu. Když vidím vaši zaujatost, holt řeknu, že jste zaujatí.
S tím nic nenadělám Ronie. Jsem už takovej. A nemyslím si, že napsat, že jste zaujatí vůči RBR je nějaký zločin, nebo urážka. Prostě jste no, musíte se s tím smířit.
Za mě je Mercedes vynikající team, který se občas sice pohybuje v šedé zóně a někdy i za ní (tak jako je běžné v F1 a RBR nevyjímaje), ale odvádí svou práci dobře a dlouhodobě se drží na absolutní špičce v F1. Toto Wolf je šéf, který má značné kvality a samozřejmě i některé nedostatky. Nicméně jeho přístup k pilotů je vyvážený a jeho zákulisní tahy jsou brilantní a nezřídka přinášejí Mercedesu významnou výhodu. Byl bych jako fanoušek Maxe rád, pokud by v tomto teamu v co nejkratší budoucnosti jezdil. A píši to zde již od počátku roku 2024.
Co ty Ronie, dokázal by jsi něco podobného napsat o RBR? ![]()
P.S. já nejsem fanoušek RBR, teamy mě nikdy nezajímali. V minulosti jsem dost kopal do McLarenu a kritikou na Ferrari zrovna nešetřím.
Zdá sa ti, málo chválim Red Bull? Nechválim ho tiMur menej ako ostatné tímy. A viackrát som tu konštatoval, že Red Bull napriek masívnym odchodom má stále dosť schopných ľudí dobehnúť vo vývoji ostatných. Že vo vývoji auta sú fakt dobrí. To sa nakoniec potvrdzuje. A samozrejme skoro vždy pri víťazstve Red Bullu vo VC som zagratululoval k výkonu a víťazstvu. Ale nakoniec to nie je nič mimoriadne. Robili ste to aj vy pri víťazstve iných tímov a ty najmä pri víťazstve Hamiltona. Či? Prepáč, že nedodám smajlíka, snažím sa vyjadriť slovom.
tiMur to dokázal gratulovat tak, že o jiných pilotech například psal, jak už na to nemají a jako podporu toho si dal důsledky stárnutí v chatgpt. O týmech radši ani nemluvě. Je to pokrytec, který tu cíleně překrucuje skutečnost a ještě se tváří jako victim, když ho na to upozorníš
Ja viem. Preto to o tej kačke, čo chodí ako kačka, vyzerá ako kačka ma najviac pobavilo. Žeby sebakritika v jeho podaní?