Jean Todt stojí za Mickom Schumacherom: Je lepší ako polovica jazdcov na rošte | Magazín F1 - F1online.sk

Mick Schumacher sa musel s Formulou 1 rozlúčiť po dvoch sezónach v Haase. Teraz čaká na svoju ďalšiu príležitosť, no žiadna sa bezprostredne neponúka. Podľa bývalého šéfa Ferrari a spojenca Michaela Schumachera to nie je celkom fér, keďže miesto by si určite zaslúžil.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/158857/jean-todt-stoji-za-mickom-schumacherom-je-lepsi-ako-polovica-jazdcov-na-roste

Zkusí někdo tu konkrétní horší polovinu jezdeckého pole horší než Mick vyjmenovat?

Čekame na odpovědi :slightly_smiling_face:

1 Like

Celkem smutny pribeh, pritom nic vyjimecneho, zastup pilotu co uspeli v juniorech a v F1 jezdili lepsi prumer, nebo vubec neuspeli je nekonecny.

Stredopolaru ma F1 dost, neni misto, navic SCHU zatezuje tymovy rozpocet, to nechce nikdo riskovat.

Sargeant je polovica rostu? :smiley:

2 Likes

Minimalne je na urovni Tsunodi…a to som nikdy nebol nejak Mickov fanusik

2 Likes

aktuálne, Stroll, Sargeant, Zhou, Bottas, KMag, Ricc, Checo, v sezóne kedy jazdili obaja určite aj Tsunoda, ten ale dostal vďaka pasu šancu vyjazdiť sa do priemeru. Verím tomu, že s rovnakou podporou a časom, by jazdil Mick pred ním tak ako v juniorských šampionátoch

Neni spatny pilot, jen kdyz se prestal vozit a zacal tlacit tak prisel crash, neni jednoduche opustit komfort, musi se to cvicit, neni to jen v oblasti F1, obecne celkove v praci, zivote.

Ale KMag ho napriklad zajazdil. Mick uz novacik nebol a auta s ground efektom boli nove rovnako pre vsetkych v 2022. Wolff mu tiez sedacku nedal a mohol.

Všech 10 týmových šéfů + Marko k tomu jsou naprostí hlupáci, že si ten talent nevzali k sobě do týmu…

Mick jazdil fajn, niektorí horší jazdci sa tam udržali rozhodne dlhšie. Keby tam bol on tak dlho, určite by dnes jazdil inú ligu.
Je to Mišov SYN !

Su, aj nie su.

Zober si De Vriesa - na zaklade jedneho preteku ho tam posadili a vysledok 0 bodov. Lepsie by zajazdil aj Schumacher. Proste ma smolu, ze je teraz plnka a ze mal tych par nehod, lebo sa snazil tlacit viac na pilu. Ale zly jazdec nebude, najma ked sa vyjazdi (co mu ale trvalo dlhsie, ako niektorym inym jazdcom, videli sme to aj v nizsich seriach).

1 Like

Ked je taky dobry tak si miesto najde…

1 Like

To víš, když platiči zabírají misto i v mistrovským týmu…

Co ma Sergio robit? za chyby sa plati…

Aby na to nedoplatil tym

Perez dostal smlouvu za to ze bude drzet hubu, silne kontroverzni tym musi delat i takove veci :speaking_head:

Ani by som nepovedal ze ho Magnusen zajazdil. Skor by som povedal ze Magnusen vytazil len zo skusenosti ktorych mal priblizne o 100 pretekov v f1 viac. Mick Spravil par chyb v zaciatkoch sezony ked auto este mohlo bodovat . Pre chybu v kvalifikacii nenastupil do preteku a tam prisiel tym padom o moznost ziskat nejake body. V druhej polke sezony mal urcite vecsiu rychlost ako Magnusen ale mal tam aj smolu ked mu dvakrat v jednych pretekoch pokazili boxy a v dalsom preteku ked z bodovanej priecky musel odstupit kvoli problemom s pohonnou jednotkov. A celkovo ho aj vedenie Hasu nepodrzalo a samotny Gunther mu hadzal polena pod nohy vsade kde mohol. Mick keby sa len v tych zaciatkoch vozil ako to robil Magnusen tak by dosiahol viac . Lenze v tom su tie skusenosti ktore mal Magnusen oproti Mickovi. Mick keby ho vedenie v tom roku podrzalo tak by v dalsej sezone bezproblemov Magnusena porazil .Najvetsia chyba bola ze ho Ferari dealo do Hassu a nie do Alfy kde bol sef stajne Frederik Vasser co je oproti Gunterovi 1000 x lepsi sef timu ako Gunter

Kazdy pilot moze hovorit keby toto a toto bolo inak, tak… ale zial, v neuprosnej F1 sa hra na vysledky a nie “vyhovorky” a tie boli v 2022 nasledovne:
Body: Mag 21, Mick 11
Kvalifikacie este jednoznacnejsie: Mag 16 vs Mick 6
Mick uz bol vo svojej druhej sezone, aj tak vela a nakladne bural (co je dalsi velky faktor) a zabuda sa, ze Magnussen mal rocnu pauzu a celkovo nie je silny pilot, co vidime tuto sezonu pravidelne, cim Mickova porazka vyznieva este horsie…
Taky vysledok a porazka Mazepina s 0 bodmi na F1 nestaci, hoci je Mick sympaticky. U vacsine inych neuspesnych pilotov sa tolko empatie a ospravedlnovania nehlada.
A problem je, ze to tak nevidel len Haas, ale aj Ferrari a vlastne vsetky timy, kedze po nom hned neskocili…

Skoda len, ze su v F1 este aj ini, co by tiez uz nemali byt, ale snad casom…