Je to o čase a ja ten čas nemám, povzdychol si Lawson | Magazín F1 - F1online.sk

Já myslel, že ho hodí pod autobus jako Pereze až po uvodních zavodech sezony.

1 Like

Sainz zatial nestaci ani Albonovi, ktory v RB zhorel rovnako ako Gasly, Perez a zatial aj Lawson. Co by Sainzom ziskali?

Ja si to nemyslim. Podla toho co doteraz ukazuje Lawson tak problem nebol v Perezovi, ale v systeme aky tam maju, respektive v systeme akym vyberaju pilotov.

1 Like

Ovela zaujimavejsie ako vidiet Tsunodu v Red Bulle by bolo vidiet Verstappena v Racing Bulls. Novacik Hadjar v B time len nieco vyse 2 desatiny od Verstappena v A time.

Ze ci nahodou to Bcko nie je aj rychlejsie alebo aspon porovnatelne a navyse lahko ovladatelne auto. :sweat_smile:

4 Likes

Dobre im tak. Neviem ci tam niekto rozmysla hlavou este. Vedia ake maju auto, ake je narocne na ovladanie, ked s tym mal problemy Perez, co cakali od chlapca, co nema odjazdenu ani jednu kompletnu sezonu? Perez sa musi doma v Mexiku od smiechu valat po zemi, vyplatili ho aby im nerobil hanbu a platia druheho za tu istu cinnost.

Je sanca, ze sa chlapec pozbiera, predsalen je iba druhy vikend, ale necakal by som ze sa mu budu snazit pomoct presmerovanim vyvoja v jeho prospech, takze velky optimista by som nebol. Skusili a nevyslo, ale mali skusit radsej Tsunodu, len Marko ma asi depresie z toho, ze im ho natlacila Honda a nie on

1 Like

Ten ho dobre griloval :smile:

Já nesouhlasím s tou glorifikací Maxe.
Jakože jeden jezdec bojuje o pp nebo top3 a druhej končí poslední a v Q1?
To tam sedí na hřebíkách? Nebo tam má v botě žhavý uhlíky?

To není v silách týmu jako RedBull sehnat jezdce, který se dokáže dostat do Q3?
To auto je na úrovni Ferrari, Mercedesu.

Racing Bulls dostává jezdce do Q3 nebo na hranu Q2/Q3 oba jezdce.
To má B tým říditelnější a lepší auto než A tým?

3 Likes

A myslis, ze by Tsunoda bol vyrazne lepsi, aby to malo zmysel? (aj tak to asi uvidime, lebo takymto Lawsonovym tempom najneskor v Miami bude v Acku)

Koho? Norris tam ist nechcel, Leclerc s Hamiltonom by tiez nesli.

Len nepovedz Sainza, ktory zatial dostava aj od Albona, ktory v RB jazdil asi to co Lawson, len pole nebolo tak natesno.

No právě že ta tvoje poslední věta “To má B tým říditelnější a lepší auto než A tým?” vůbec nemusí být tak docela mimo realitu… A u prvního bodu “řiditelnější” bych se dokonce vůbec nebál odpovědět “ano”. Jestli i celkovým výkonem lepší si jistý nejsem, ale nemožné to není.
Byl by hodně drsný fór prohodit Maxe a Yukiho :slight_smile:

Ja neviem. Nieco robia asi inak ako zvysnych 9 stajni. Perez aj ked nie je povdzme ze rovnako talentovany ako Verstappen, urcite nie je o sekundu pomalsi.

Moj pohlad na vec je, ze kazde auto ma svoje pracovne okno pocas jedneho kola ci jedneho stintu a cim je tempo rychlejsie tym je to okno uzsie. Max sa asi vie pohybovat v miestach kde to pilotom na druhej strane garaze uz nejde a inzinieri si na to zvykli.
Pracuju totiz uz roky s jeho datami a to nielen pocas vikendu, ale aj pocas simulacii vo vyvoji.

2 Likes

Jedna věc mě prostě napadá dlouhodobě. Ta auta prostě nejsou kvalitativně stejná.
Jinak to prostě není možný.
Ti kluci snad nejsou idioti a vidí data, i kdyby to měli napodobovat, tak nemůžou končit pořád poslední.
Však ten Lawson neporazí ani Kick…

Nebo ani Kick… za 3 kvalifikace porazil Ocona, když byl Haas totálně mimo.

2 Likes

Podla mna tam bola vacsia sanca na lepsi vysledok. Alebo mali zobrat niekoho z vonku. Ale posadit do auta o ktorom viem ze je notoricky narocne na ovladanie jazdca co nema ani jednu sezonu nemalo podla mna velku sancu na rychly uspech

1 Like

Lawsonova ztráta na Q2.
+0,578s
+0,558s
+0,546s

Prostě každou kvaldu ztratí 0,5 vteřiny na Q2? Na Q2, na 15. místo!!!
To prostě není možný. Není to možný.

A to všechno byly suché kvaldy, krásné počasí. V Číně přímo ideální.

4 Likes

nevie odomknut potencial.

Práveže keby nie sú autá rovnaké, tak by to videli na dátach. Rovnako v McLarene dostával Ricciardo od Norrisa, lenže tam to každý hádzal na Ricciarda. Skrátka to auto bolo nejaké a Ricciardovi nesedelo, tak ako je to v RB, len oveľa špecifickejšie a zvládne ho len Max.

A nie je to náhodou aj práca Neweyho, ktorý v podstate postavil auto 2024, ktoré sa ukázalo rovnako a Péreza pochovalo?

3 Likes

Osobne by som tam dal Ricciarda alebo Hulka. Skúseností mnoho a keby jazdia to čo Lawson, tak by neboli pod takým tlakom ako mladík.

Ja postradam zmysel toho preco by mali byt auta rozdielne. Akoze Verstappen ma v aute nejake nelegalne vychytavky, ktore do druheho auta nedaju? Iny dovod ma nenapada a aj toto je pekna hlupost. Najdrahsi na aute je vyvoj a ten predsa nebudu robit 2x.

5 Likes

Kvalitnější materiály, váha.

1 Like

:cold_face::cold_face::cold_face:

1 Like