Je to definitívne: Druhé bahrajnské preteky sa pôjdu na “oválovej” konfigurácii | F1online.sk

Podľa oficiálnych údajov Formuly 1 má konfigurácia, ktorá obchádza celú vnútornú sekciu trate, dĺžku 3,543 kilometra. To z nej spraví druhý najkratší okruh vo Formule 1 — hneď po Monaku. Počet kôl sa však nebude na rozdiel od VC Monaka nijako krátiť, piloti teda budú musieť okruh obísť celkovo 87-krát. Predbiehania bude viac ako dosť.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/8964/je-to-definitivne-druhe-bahrajnske-preteky-sa-pojdu-na-ovalovej-konfiguracii

Ja som za…ale nech na tomto okruhu zrusia drs…

Uplne suhlasim … najlepsi rocnik na to vyskusat nieco netradicne, ale DRS moze celu tu show pokazit a pokial bude realne kvalifikacny cas 55s na kolo tak, ani velmi chybat nebude.

Ak to dobre chapem mala by sa na tomto layoute ist aj F2 ale nie F3 … F2 by mohla ponuknut nadherne divadlo.

To ma poser, kolko kol dostanu od medaku vseci ?
A to nehovorim o tom, ze medak si na normalnych rychlych tratiach, dava aj dostatocny pritlak, aby bol rychly aj v pomalych, klukatych sektoroch.
Na takejto trati mozu mat s minimalnym pritlakom brutalnu maximalku…