Je na viac ako 90 percent isté, že skončíme na súde, hovorí Szafnauer o spore s Piastrim | Magazín F1 - F1online.sk

Alpine sa nevzdáva. Francúzsky tím je pevne presvedčený o tom, že práva na austrálskeho pretekára Oscara Piastriho patria výhradne im. Rezervný pilot Alpinu a jeho manažment však majú opačný názor. Podľa ich názoru už francúzsky celok práva stratil, pravdepodobne tým, že nevyužil opciu v jeho zmluve. Podľa šéfa Alpinu Otmara Szafnauera môže tento spor skončiť až v súdnej sieni.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/73591/je-na-viac-ako-90-percent-iste-ze-skoncime-na-sude-hovori-szafnauer-o-spore-s-piastrim

To bude naozaj týmový hráč ak ho tam donútia pretekať súdom, toto dosť pokašlali.

Ja som velmi zvedavy ako bude tento zázrak jazdit.

Podla AutoHebdo uznala ratifikacna komisia oba kontrakty ako legalne (platnost zmuvy s Alpinom aj s McLarenom)
Teraz je to uz len o odskodneni Alpinu za investicie pocas Piastriho kariery

Jen ať ho trochu potahají a ukážou mu, že svět není videohra. :blush:

1 Like

Oni uz nechcu aby za nich pretekal. Oni chcu prachy co do sopliaka investovali.

Uz teraz viem, ze Piastri bude moj najneoblubenejsi jazdec. Neznasam nelojalnych ludi.

1 Like

Nevim proc by mel otrocit, to se delalo v 15. stoleti.

Aka neloajalita? Veď Piastrimu dali miesto len preto, že odišiel Alonso. Inak by za nich nejazdil. A ani mu nenašli žiadne iné miesto v F1, keď musel poza chrbát všetkých jednať s Mclarenom. V Alpine ho nechceli, a teraz sa tvária, že ich podrazil. Jediný podraz prišiel z ich strany.

Som si skoro istý, že to pôjde na súd a zistí sa, že Alpine na Piastriho stratil opciu. A keďže už nebol pod ich zmluvou, tak im ani nebude musieť nič nahrádzať, lebo si to frantíci premeškali všetko sami.

6 Likes

No tak chalan si vybavil celkom dobrú štartovaciu pozíciu.
Bude musieť dokázať, že McLarenu stál za túto drámu.
Verím, že Alpine chcú len peniaze a nechcú ho donútiť aby za nich aj jazdil lebo to si predstaviť neviem.
A to vymáhanie…no chápem ich, investovali do neho s tým, že bude aspoň v začiatkoch jazdiť za nich, ale neviem príde mi to také čudné.

Ak je to fakt takto, tak je to taká amatérčina ako stratégie Ferrari

@bob2 @faraoh odpoviem vsetkym…

Ak su platne oba kontrakty a Fia ich ratifikovala, to znamena ze sa nevylucuju, maximalne tam mozno je uvedene to odskodnenie pre Alpine v pripadne podpisania ineho kontraktu a preto teraz idu uctovnici pocitat… vsak v takom futbale je prestupova ciastka presne toto odskodnenie za predcasne ukoncenie zmluvy a je to uplne normalne…
A neviem co na tom je nelojalne, on nie je ich majetkom a zjavne podpisal este predtym ako ho menovali na socialnej sieti ich jazdcom pre rok 2023 (co mimochodom pravne nic neznamena a uz len to ze to tak narychlo spravili svedci o tom ze chceli zachranit nieco co pokazili ked si nechali otvorene vsetky moznosti aj ked im uz jazdci mohli zdrhnut) a preto uz ani za Alpine jazdit nemohol ked uz mal druhu zmluvu…

1 Like

A z kade máš ze mu nenasli inde miesto? Williams pravdepodbne prejde k Renault motorom a požiadavka kludne mohla byť že tam bude jazdit Piastri. Otamar to vravel uz niekolko mesiacov, ze Piastri bude určite buduci rok v F1. Čiže vychádzť by si mal z tohto.

Otázka je či Webber a Piastri podpísali poza chrbát s McL pred vypršaním opcie, na čo pravdepodobne nemali právo, alebo podpísali minútu po polnoci a následne Alonso s nimi vy*ebal keďže den pred tým klamal že zostáva.

Vzhľadom na to ako Webber, Piastri a McL stále mlčí, podľa mňa vedia, že to asi nebolo všetko s kostolným poriadkom.

Nečudoval by som sa ani keby Piastri ohrdol sedačkou vo Williamse a preto podpísal s McL skôr ako mohol.

To by bolo hejtu na Russella keby nepočká na sedačku v Mercedese a podpíše s priamou konkurenciu po dlhej dobe ich podpory, bez ktorej by pravdepodobne ani nebol v F1 bez ohľadu aké ma kvality. Na mieste Alpine by som sa rozhodne súdil a ak by som “vyhral” Piastriho naspäť, nechal ho sedieť rok a následne rovno by som ho aj prepustil a môže dúfať že po nom ešte niekto pojde.

Kiež by nakoniec ti žabožrúti museli zaplatiť jemu že ho ťahajú po súdoch

Co ma lojalita spolocne s otrocenim? :smiley:

Hento nerieš, jeho príspevky dávajú logiku jedenkrát za mesiac.

3 Likes

Kámo, aj keby ho “vyhrali” späť ako píšeš, čo nevyhrajú, tak žiaden súd ani FIA ani žiaden iný svätý nezabráni tímu ani jazdcovi, aby nejazdil v inom tíme. Maximálne Piastri bude musieť niečo zaplatiť. Čo sa asi nestane. Ak je naozaj pravda, že opcia skončila 31.7. a 1.8. nemal Alpine pripravenú zmluvu s W pre Piastriho, tak o tú opciu prišli. A je úplne jedno, že Otmar niečo mrmľal o tom, že je všetko na správnej ceste. Dám ruku do ohňa, že 31.7. nemal Piastri podpísanú žiadnu zmluvu so žiadnym tímom.

S Alpinom ju nemal určite. To už vieme teraz. A ak ju mal podpísanú s Williamsom, tak už Capito sám by volal po dodržaní zmluvy. A Williams sa zatiaľ neozval, teda žiadna zmluva podpísaná nebola. Ergo, Piastri prakticky na 100% nemal 1.8. žiadnu zmluvu, tak to začal riešiť sám, lebo inak by naozaj sedel druhúsezónu na prdeli a nič nerobil.

2 Likes

Žiadne súdne popoťahovačky nebudú – Alpine ťahá za kratší koniec. Od McLarenu dostanú Ricciarda na rok zdarma a budú ešte radi.

Toto nie je žiadna Piastriho súkromná akcia – že sa zle vyspal a už za Alpine nechce jazdiť. Evidentne je s tou zmluvou nejaký problém a ľudia okolo Piastriho (Webber) to len využili.

Nikdy nejsi majetkem, pod zadnou smlouvou a projekt Alpine v ocich fans definitivne klesl, nedivil bych se kdyby se zpatky vraceli k nazvu Renault…

Pokud má tým s hráčem opci, tak ji tým může využít opci bez ohledu na názor hráče.

To, že nic nepodepsal, nic neznamená.

Věřím tomu, že se najde dokument, kde před 31.7. využili opci, se určitě najde. :grin:

Z českého f1 webu. Ono to asi bude pravda:

“Důležité pro Piastriho zůstává, že rada FIA dohlížející na uzavírání smluv potvrdila Oscarův kontrakt s McLarenem jako platný na úkor dohody s Alpine - francouzský tým sice má na Oscara pro rok 2023 opci, ovšem jak bylo uvedeno, nemůže být nárokována. Tým ji v případě Piastriho neuplatnil v požadované lhůtě 30 dnů od podpisu příslušného kontraktu.”

Otmar len metá rukami a vyhráža sa, lebo musí ukázať pred vedením automobilky silu. Ale už teraz by som na Otmarovom mieste hľadal nový flek v inom tíme. Lebo ak nechal újsť Alonsa i Piastriho v priebehu 48 hodín, tak to je na vyhadzov.

4 Likes