Je Alpine na predaj? Spája sa s Hitechom a kazašským miliardárom | Magazín F1 - F1online.sk

Platí vo Formule 1, že keď máš miestenku, môžeš všetko? Michael Andretti neustále počúva, že jeho projekt nie je pre Formulu 1 dosť dobrý, ale Liberty Media zároveň len prihliada, ako sa jedna z jej tradičných továrenských stajní zmenšuje na veľkosť priemerného tímu stredu poľa. Navyše, podľa niektorých je to len začiatok.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/167048/je-alpine-na-predaj-spaja-sa-s-hitechom-a-kazasskym-miliardarom

Obávám se, že Renault bez výroby motorů ze scény F1 nenávratně zmizí.

uvitam akukolvek zmenu. renault neinvestoval dostatocne peniaze do vyvoja celu hybridnu eru. aj ked to boli prave oni co tlacili na zmenu motorov. materska spolocnost nemala o f1 vobec zaujem. nech to predaju niekomu kto ma zaujem o pretekanie.

3 Likes

Ak k tomu predaju dôjde, tak to bude ďalšia podpásovka pre Andrettiho. Alpine sa radšej sústredí na WEC.

Zacina sa seriozne spekulovat o tom, ze by tam mohol dojst Mazepin. Pred par dnami som sa tu niekomu za to vysmial a teraz som to normalne cital v novinach. Neveril som, ze by z toho sucasneho neschopneho Alpinu mohol byt este nechutnejsi a nesympatickejsi tim, ale ocividne je vsetko mozne. Hanba pre Renault, ich auta boli vzdy o nicom, ale vo svete F1 mali nejaku tradiciu a nejake slovo.

Já o prodeji Alpine Hitech hned první den, kdy Oakese oznámili jako nového šéfa.
Co taky očekávat, když se tým už loni nezdráhal kus týmu rozprodat po částech.

Již škoda slov.

Uvědomuje si Renault o jak velké peníze v budoucnosti příjde v dotacích za historický přínos F1?
Nevím jak dnes, ale za Bernarda by se jednalo o velice slušný balík ročně.

Podla mna to nepredaju. Musela by prist nejaka dvoj - troj miliardova ponuka. Nieco co ma zmysel reinvestovat. Ked nebudu vyrabat vlastne motory tak vlastne nemaju sancu byt stratovi. Preco by sa mali zvavit niecoho co generuje zisk a prakticky zadarmo funguje ako reklamny baner pre ich sportovu znacku?

Honda taky prodala svůj tým za pouhý jeden Dolar.

to boli ine casy a kompletne ine podmienky, to sa vobec neda porovnavat.

15 roků zpátky zase není tak moc.
O peníze se taky jednalo a výkonnostně si Honda a současný Renault jsou hodně podobní. Mizerný motor a špatný vůz.

nejde o roky, ale o podmienky. Vtedy mohol do F1 kazdy kto na to mal, dnes je to exkluzivny klub, z ktoreho sa neodchadza.

To je asi jediné, proč ještě stále doufám, že Renault zůstane jako Renault.

Tak zatial zostava ako Alpine. Pokial bude mat bude mat nohu vo dverach v podobe vlastnictva stajne tak je to v podstate jedno ako sa to vola.

Alpine je podobná odnož továrny jako třeba u nás Škoda Kvasiny. Mi je celkem jedno pod jakým názvem vy pokračovali a vůbec by mi nevadilo ani Renault-Mercedes.