Je Alpine na predaj? Generálny riaditeľ kritizuje vlastných a sľubuje zmeny | Magazín F1 - F1online.sk

Však to splňují, minulý rok ukazali, že jezde opravdu neřeší…

1 Like

Myslím, že tam problém v jezdcich není.

Myslet znamená prd vědět, kdyby to nebylo i o jezdcich, tak maji vic bodů, treba z Austrálie

Prd vím, to máš pravdu, ale tohle vím určitě, že není problém v jezdcich.

Máme za sebou takřka čtvrtinu sezóny, myslím, že je čas na stručné shrnutí:
Red Bull se ostatním vzdálil na míle, po pěti závodech má na druhý AM náskok 120 bodů;
Aston Martin se ne zcela vysvětlitelným způsobem ve výrazně omezujících podmínkách najednou vylepšil. Po prvním překvapení už o tom nikdo moc nemluví, mj. možná proto, že AM tak aspoň navenek imituje, že sezóna není naprostá tragédie;
Ferrari, Mercedes - místo zlepšení přinejlepším stagnují;
McLaren, Alpine - katastrofa, spekulace o tom, jestli to vůbec nechtějí celé rozpustit;
Alfa Romeo, Williams, Hass - nepřekvapivě na konci, nezměnilo se nic.
Místo závodů sledujeme nepřetržité testování. Jestli takhle nevypadá naprosté fiasko nových pravidel v kombinaci se starými omezeními, tak nevím jak. Tak dlouho všechno uměle přiškrcovali a regulovali, až jim (FIA) to bouchlo do ksichtu.

3 Likes

amen (15 znakov)

2 Likes

:smile: ! Já se na to koukat nepřestanu, ale za co chtějí vlastně letos vstupné je mi záhadou…

no za hotdogy predsa :smiley: a za bucanie na Maxa, vela ludi chodi na sporty len aby dalo tzv nepodporu superovi

1 Like

Pozerám, že Aston Martin robí aktuálne v padoku F1 silné vetri. A pritom stačilo aby Lance Stroll ku každej novej pracovnej zmluve prihodil jednu 0.

Ono jak se to vezme. Alonso měl loni v kvalifikaci v průměru 2 či 3 desetiny na Ocona, Ocon zatím Gaslyho v průměru před sebe nepouští, naopak. Aston má dle dat výhodu nad Alpine asi půl sekundy, pokud ale Astonu odečteš faktor Alonso a Alpine přičteš faktor onoho elitního jezdce, pak máš najednou mezi Alpine a Astonem rovnost. Mimochodem v průměru je ztrátou na PP Ocon nad Strollem, byť se netajím tím že za to může hlavně to Strollovo vypadnutí v Q1 v Miami (ale i medián je jen desetina a půl). No vychází mi že na jezdcích záleží.

Osobně si myslím že v jezdcích problém není, pokud nemíříš bojovat s jezdci levelu Leclerca, Alonsa, Hama či Russela.

1 Like

Uplně nerozumím tomu, jak myslíš tu imitaci. :smile:

nebyt astonu je to len RB dlho dlho dlho dlho dlho dlho nic, pak mercedes … Alonso beast aspon poberie nejake 2 priecky a vyhraje trofej za predbiehanie :smiley:

1 Like

Dík, zase jsi odpověděl za mě :smile: . Proto si myslím, že i RB se přestal k AM vyjadřovat, ať už to bylo jakkoli - je samotné Aston neohrozí a pokud by aspoň v dostřelu za nimi nebyl nikdo, zesílil by tlak na FIA “něco s RB udělat”.

Spíš nebýt Alonsa, se 2 Strollama by Aston bodově za Rb rozhodně nebyl. :smile:

Jako v dostřelu za RB není bohužel nikdo, ani Aston, tak klidně FIA může začit konat. :sweat_smile: RB je uplně jinde.

faktor Alonso jak to tu myslim situs pisal

1 Like

Jak konat, zrušit svoje vlastní omezení, na kterých si tak zakládá? Nebo začít všechno komplikovat ještě víc ve snaze zastavit RB, i když už snad aspoň někteří zodpovědní lidi by mohli vidět, že je to jenom kontraproduktivní?

Tak psala si, že by zesílil tlak něco udělat s Rb, kdyby nikdo nebyl v dostřelu. Podle mě nikdo v dostřelu není.:man_shrugging:t2:
Zvyšujeme tlak.

Ty jsi psal, že nemáš rád Aston a jestli by měl jít Alonso do AM, tak to ať jde radši do jiné série.

Tak jaký zvyšujeme tlak? :grin:

To víš no, Alonso dokáže převrátit uplně vše. To co se jim povedlo je pro mě obdivuhodné. Já se ale nezměnil, mě změnil Aston ve vnímáni týmů a za to jim děkuji. :stuck_out_tongue_closed_eyes: