Jazda v čistom vzduchu a kvalifikácie sú dôležitejšie než v minulosti, pripomína Leclerc | Magazín F1 - F1online.sk

Keď malo Ferrari skvelé kvalifikačné auto, rozhodovalo o výsledku pretekové tempo; teraz je červený monopost vynikajúci v nedeľu, ale oveľa dôležitejšiu rolu zohrávajú kvalifikácie. Aspoň taká je premisa, z ktorej vychádza aj Charles Leclerc. Ten si v Saudskej Arábii uvedomil, že Scuderia nezaostáva výrazne, ale jej výsledky limituje sobotné dianie.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/197020/jazda-v-cistom-vzduchu-a-kvalifikacie-su-dolezitejsie-nez-v-minulosti-pripomina-leclerc

Nikdy nezabudnem na to, ako sa dokola tvrdilo, ze auta 2022 budu moct za sebou jazdit v tesnom zavese, nebudu citlive na spinavy vzduch, ze sa zrusi DRS a pod.
OK toto je vysledok. Stale tvrdim a budem dokola - predne kridlo treba minimalizovat na r.2002.

1 Like

tak teda super ze vtedy ked sa dalo lahko prenasledovat sme mali auto do kvalifikacii a teraz ked sa neda mame auto do pretekov

isto lepsie ako era predtym a 8 rokov po sebe ten isty vitaz pohara konstrukterov

1 Like

A co to ma spolocne s tym co pisal on ? :smiley: Ved mercedes mal motorovy naskok, ako tu hejteri omielaju cele roky.
Ci tym ze by boli krajsie, mensie a s inymi prednym kridlom by sme mali zase dominanciu jedneho timu na 10rokov ? :smiley:

Ironicky napísal že to bola trefa do černeho tieto pravidla, čo implikuje že to podľa neho bola zmena k horšiemu. Na základe toho som porovnal predošlú éru a tuto éru meritkom, ktoré je pre fanúšika najpodstatnejšie… a to atraktivita šampionátu… tato éra nám za 3 sezóny ponúkla väčší počet víťazov pohára konštruktérov ako predošlá éra za 8 rokov… a rovnaký počet reálnych súbojov o jazdecký titul medzi jazdcami odlišných tímov… pričom predošlá éra to ponúkla až v poslednej 8. sezóne (2021) a súčasná éra už v 3. sezóne (2024)… takze dúfam že ti to stačí ako vysvetlenie toho, že čo to ma s tým spoločne, ak nie, tak naozaj už nerozumiem

1 Like

asi zalezi co clovek od pretekania chce a je to podla chuti, mozno ze pre teba je dolezite aby bolo vela predbiehacich manevrov, pre mna napriklad je podstatnejsie aby sa v boji o titul miesalo viac timov