Ide do tuhého? Péreza už pridŕža aj jeho mecenáš Carlos Slim: Nerozumiem tým pochybnostiam | Magazín F1 - F1online.sk

Veľká cena Mexika mala byť pre Sergia Péreza ďalšou príležitosťou zlomiť nelichotivú šnúru výsledkov. Namiesto toho sa jeho kvalifikácia premenila na totálne fiasko, po ktorom už aj najzarytejší Checov fanúšik bez mexického pasu musí uznať, že pre Red Bull je príťažou. Napriek tomu sa v ňom drží. Cez víkend sa ozval jeden z nezlomných pilierov, ktorému za to vďačí.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/176738/ide-do-tuheho-pereza-uz-pridrza-aj-jeho-mecenas-carlos-slim-nerozumiem-tym-pochybnostiam

Williams by si mal vybrať či chce Colapinta alebo nie, lebo takto bude len brzdiť jeho kariéru. :slight_smile:

2 Likes

Kolik dáváte bolševikům z RedBullu, než se rozpadnou? Rok, maximálně dva? :grinning:

Pristi rok budou krvacet, pak nove auto, motor a netrefeny koncept na nekolik let.

Drive nez se rozhodnou koho k Maxovi posadi, nikdo uz do RB nebude chtit , ani Max.
Musi se rozhodnout co nejdrive co vlastne od tymu v F1 ocekavaji jako firma. Neni mozne tam mit dva tak rozdilne tabory Helm vs Horn a nikoho kdo je vede… jako to delal zakladatel RB nez “odesel”…

Ja si stale myslim, ze Horner potrebuje Perezove peniaze na chod teamu. Inak by som navrhoval swap Pereza za Colapinta, Albona by som asi poslal prec, zobral k Sainzovi Pereza kvoli prachom na rozvoj teamu a v Red Bulle buduci rok RBR VER+LAW a VCARB TSU+COL

1 Like

Sergia Pérezaje tam le ndaka pasu ale uprimne už by ho mali vyhodiť jasne možete tu hovoriť že nema stejnu techniku ako max a je to pravda určite ale stejne jedno auto 2 mieste druhe na 18 mieste to perez jazdi na premalovanom sauberi ? skrata je to nepripusne keby perez jazdil kolem 5-7 miesta tak dajme tomu zbiera body občas trochu pomože maxsovi tak by to bola pohoda ale ted ved je to katastrofa

Už nemajú dominantný monopost ako minulý rok, aby to všetko potiahol Verstappen, takže je možné, že na rok možno už nebudú bojovať o žiadny titul, ale keď je im prednejšie nejakých 30mega od pilota ako tituly, tak už nemajú čo robiť medzi top tímami. Ale aspoň majú svojho Latifiho.

Takhle to vypadá, když se podá ďáblovi ruka. Samozřejmě, že jsou sponzoři důležití, ale neměli by takhle držet v hrsti vrcholový tým. To pak můžou sedačky rovnou dát do dražby a přestat s předstíráním, že F1 má něco společného se sportem.

Podla mna je to skor kvoli politickemu pozadiu. Perez je Hornerov kon a ked odide Perez, tak Horner nema nikoho. Verstappenovci su “tim Marko”.

Perez vo Williamse je zaujimavy zvrat

1 Like

Marko má zálusk na Landa Norrisa? Na čo by bol Redbullu taký, podľa jednookého kyklopa, “psychicky nestabilný” jazdec!!! Marko nech si nekadí do huby a radšej nech sa stará o rozpadajúce sa malinovky z ktorých, po Mateschitzovej smrti, každý kľúčový človek odchádza. Landovi je najlepšie tam kde je.

Hodně štěstí Hornymu až bude vysvětlovat, že nejlepší auto v 2024 skončilo v PK na 3. místě, tak proto zaměstnanci nedosáhnou na vydatné bonusy. :slight_smile:

3 Likes

Perez hocikde v F1 mimo RB je zaujimavy zvrat. :smiley:

Ale vidiet porovnanie Perez-Sainz by bolo zaujimave. Ze ci naozaj je Perez taky babrak za akeho ho dnes vacsina ma alebo to je autom RB, v ktorom jedine Max dokaze hviezdit.

Zeby tak? To ale nema kona ale postihnuteho oslika (nie je myslene ako urazka na Pereza, ale na to, ze to ma Horner hodne slabu kartu). Zasa, aj keby Verstappen odide, myslis, ze by Horner do RBR nikoho poriadneho nezohnal? Verstappenovci mozu byt team Marko, ale ak odidu, akademia stale patri Red Bullu, Markom ci bez Marka.

Druha vec co ma napadla je, ci predlzit Pereza nenanutila materska spolocnost kvoli exportu plechovic za oceanom s tym, ze ich vykony teamu nezaujimaju. Tak to Horner len kryl a vymyslal si kraviny aby nestratil tvar.

1 Like

RedBull moc nemusím, ale jsem na straně Hornera - on vybudoval tým RedBull a z nuly udělal perfektní celek.

Horner potrebuje Pereza, resp tu “zlatu banu”. Po Didiho smrti sa ukazalo, ze dedicia a nastupnici nie su az taki oddani motorsportu (su skor do futbalu) a zacali skrtit vydavky na F1. Horner nelenil a financne zabezpecil stajnu cez lukrativne zmluvy (Oracle, Bibit a dalsi). Perez, resp hlavne Carlos Slim do toho zapadol velmi dobre. Vidno to aj na tom ako Sergio od Hornerar neraz dostal a stale dostava otvorenu podporu. Horner moze byt vselico, ale hlupak nie je. Kazdy vidi, ze Perez sa trapi.

4 Likes

Tak upřímně se není čemu divit - F1 prostě není tak prestižní a populární jako fotbal. Dávná popularita F1 je tatam.

Zase v klidu s tou adorací, a foukáním do Hornyho plachet.
Ty dealy byly dávno před Mateho smrtí. :slight_smile:

1 Like

Az tak davno to nebolo, bolo v rovnaky rok. Ja nic neadorujem. Hornerova laska k Perezovi je priamoumerna k ziskom, ktore zmluva s Perezom prinasa co upevnuje jeho poziciu. Mas snad iny nazor?

2 Likes