Hülkenberg namiesto Péreza? Podľa Helmuta Marka všetko zmenila VC Sachíru 2020 | Magazín F1 - F1online.sk

Keby mal Nico Hülkenberg viac šťastia, nemusel na svoje prvé pódium čakať až do tohtoročnej VC Veľkej Británie. Na konte dokonca mohol mať už niekoľko víťazstiev. Helmut Marko totiž prezradil, že spojenie nemeckého jazdca s Red Bullom bolo čoraz bližšie, až kým sa Sergiovi Pérezovi nepodarilo vyhrať VC Sachíru 2020.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/211070/hulkenberg-namiesto-pereza-podla-helmuta-marka-vsetko-zmenila-vc-sachiru-2020

Ale to sa vedelo. To aj Horner vravel, že nemohli ignorovať Perézove víťazstvo.

2x mu tesne ušla miestenka v Mercedese a potom následne aj v Red Bulle. Tiež si ešte spomínam, že koketoval aj s Ferrari. Zrejme, keby sa tam netlačil Vettel, tak by ho angažovali po Alonsovom odchode.

Smola v načasovanie. :frowning:

Checo není špatný, ale myslím že by si Hulk vedl v RB lépe. Je kámoš s Maxem a pohodář, takže by zapadl i do toxického RB docela dobře …

Ak je Fernando prestupový smoliar, tak potom co je Hulk …

1 Like

Tiez by som skor preferoval Hulka, ale pri spatnom pohlade by to nejaky zasadny vykonnostny rozdiel asi nebol a navyse Perez doniesol batoztek plny dolarikov. :moneybag:

Hulk do Red Bullu.

Do Ferrari mal ist k Alonsovi ale rozhodli sa v poslednej chvili pre Raikkonena ktory vyhral 2 preteky v Lotuse.

Vsak nech ho zoberu teraz, neviem naco cakaju, Tsunoda jazdi horsie ako Perez.

Helmut v podstate potvrdil, ze je glory fan a bud nema, alebo nedoveruje svojmu usudku a prehladu. Nestalo sa to prvy krat. Nick DeVries bol potobny pripad. Aj ked tam by sa to dalo este ospravedlnit. Pri pilotoch ako Hulkenberg a Perez predsa bez ohladu na nejaky Sachir musel mat absolutny prehlad.

3 Likes

Jasne ze slo o Slimove peniaze

To Hulky nema … nejaky Sachir moze spominat DtS fandom

1 Like

U de Vriese byl tlak i od Verstappena, aby se vzal

Che che, jak muze nekdo porovnat vicemistra Pereze a Hulka :rofl:

Ale Hulk do RB, to je jasny, Pereze ceka nova vyzva.

Hele, tak ten jeho usúdok je taký, že z celej tej slávnej akadémie RB, ktorou sa tak rád chváli vzišiel jeden jediný fakt, že úspešný pilot. Ricciardo. Vettel v tej akadémii nebol, Verstappen išiel do RB len preto, že Wolf mu nedal lepšiu ponuku. Marko ho neobjavil.

Ale v tomto kontexte bolo logické, že zobrali Peréza. Obaja boli zhruba na rovnakej úrovni + Perézove občianstvo. Ale s DeVriesom sa sekol.

akozeby nebol? vies nieco co ja neviem?

A kto ho teda objavil? Alebo komu pripísať zásluhy ak nie Markovi? O to ide, že Wolff nemal cojones vtedy posadiť 17-ročného Maxa do F1, zatiaľ čo Marko áno.

Marko dostal do F1 cca tretinu gridu - Verstappen, Tsunoda, Lawson, Hadjar, Albon, Sainz, Gasly. Predtým stabilní jazdci ako Ricciardo a Kvyat alebo už teraz legenda Vettel.

Rovnaké možnosti malo aj Ferrari a Mercedes so sedačkami v zákazníckych tímoch, akurát oni tam zvykli roky blokovať sedačku neperspektívnymi pilotmi a mnohým talentom kvôli tomu ani nedali šancu, zatiaľ čo Marko v B tíme radšej každý rok skúsil niekoho iného a ten, kto sa nechytil bol vo svojej ďalšej kariére oveľa atraktívnejší ako bývalý pilot F1.

Koho prístup je teda lepší? Kto priviedol do F1 v posledných rokoch lepších pilotov ako Marko?

1 Like

Uf, tady to vypada ze nikdo jiny nez Marko neexistuje a ze kdyby nebyl tak v F1 nema kdo jezdit :face_with_hand_over_mouth:

1 Like

Sry, tu som sa oj*beal. :laughing: Niekde v hlave som mal intforrmáciu, že Vettel nejako prešiel pod RB až po tom čo sa nedohodol s BMW ale bolo to inak. RB ho podporovali od mladosti. Moja chyba.

Tak či tak, Verstappen išiel pod RB, preto, že mu dali najlepšiu ponuku. Jeho otec vedel čo robí. Vedelo sa o ňom od motokár, že je to veľký talent a bol na radare. Nebolo to o tom, že by Marko jeho “objavom” vynašiel teplú vodu.

Objavil sa sám svojim talentom. RB ho nepodporoval v zmysle jazdeckej akadémie. Záujem o neho bol z viacerých strán. RB mu vedel od 2015 garantovať sedačku skrz Torro Rosso, tak išiel tam.

Samozrejme, netvrdím, že Marko pri jeho podpise nezohral kľúčovú úlohu, ale rozhodne to nebolo tak, že by to bol jeho diamant vo farbách RB od čias motokár.

Ja myslim, ze tie akademie ani nie su tak o objavovani, ako o davani prilezitosti. Zvysok je len prirodzena selekcia. Lepsi generuju zaujem sponzorov a postupuju. Priemerni a horsi postupuju podla toho kolko je rodina ochotna utratit.
Ked ma sikovny pretekar ako take zazemie ako mal Verstappen tak sa to da aj bez akademie. Jos pre neho spravil obrovsky rozdiel. Inak to je podobne v kazdej profesii. Ked sa dieta rozhodne robit rovnaku profesiu ako rodicia tak ma kopec dveri hned otvorenych. Prehlad a aj nejake skusenosti sa uz na nich nalepi vo velmi rannom veku.

1 Like

Tak isto mu mohol ponuknut sedacku Mercedes alebo Ferrari v jednom zo zakaznickych timov, len nemali na to cojones. Ide o to, ze Marko spravne vycitil generacny talent, isiel all in a vyslo mu to. :slight_smile:

Takto to ale nie je skoro pri ziadnom jazdcovi z akademie. Vacsina sa pripoji do akademie v juniorskom veku (F4 / F3 / F2).

Verstappen sa pripojil do RB akademie asi len o rok neskor (vekovo) ako Leclerc do Ferrari alebo Russell do Mercedesu, takze ani tam v tom pripade nemozme hovorit o nejakom produkte akademie, ked pouzijeme rovnaky meter, no vsetci vieme, ze oni dvaja sa beru ako sucast Ferrari / Mercedesu od juniorskych cias.

Jediny rozdiel je, ze Red Bull posadil Verstappena do F1 uz po pol roku. Keby ho este 1-2 sezony nechal v F2, tak uz by sme o nom mohli hovorit ako o produkte RB akademie alebo ako to vnimas?