Hughes: Verstappen už nemôže jazdiť ako Verstappen, ale nemôžu si to dovoliť ani jazdci McLarenu | Magazín F1 - F1online.sk

Nebo 2011, to byla taky jízda.

2 Likes

no aspon ty si to pochopil :smiley: co ted , nic :stuck_out_tongue:

1 Like

A je pro tebe lepší Vettel nebo Senna?

2 Likes

Lepšie prirovnanie by bolo, že síce niekto vyhral o pár titulov viac v cestnej cyklistike (napr. Sagan), ale nevyhral žiadny v dráhovej, ktorej sa ani nevenoval a je oveľa menej populárna.

2 Likes

Naprosto skvělý příměr. Ještě lepší než ten můj. :+1:

1 Like

Se stejnou inteligencí se můžeš ptát, kdo hrál tenis lépe, Borg nebo Federer?

No já to neberu právě na zakladě titulů, proto se ptám těch co to tak berou.

2 Likes

Už se omluv a nedělej si ještě větší ostudu

1 Like

neviem preco sem odbacas, ale asi hej… nechcem to ale moc porovnavat… je to ine o dost

Ta otázka nemá smysl ze své podstaty.

Senna prošel procesem legendarizace. To je sociologický fenomén, který přesahuje hranice samotného sportu. Podílí se na něm za a) Sennova specifická (a v lecčems až negativní) povaha, za b) soupeření s Prostem (význam soupeře, který sám má význačný status v dějinách F1), a za c) jeho smrt. Tuto kombinaci nikdo nepřebije, nepřebíjí ji ani Hamilton, nepřebije ji ani Vettel. Blíží se jí Schumacher, protože si vytvořil image dobové ikony, která vycházela z jeho úspěchů, ale zároveň se na ně nedá zredukovat. Podle mě se jí blíží, resp. přiblíží i Max, ale pro dobro všech doufám, že ingredienci smrti už nikdo do svého koktejlu nepřidá. Klidně ať Sennovi ten symbolický status zůstane, ale on neodráží pouze samotnou bilanci úspěchů.

Problém je samozřejmě dán tím, že proces legendarizace obsahuje i silně iracionální složku. Například Vettel dlabal na to, budovat si nějaký image, zatímco Alonso si ho cíleně vytvářel a vytváří. On byl třeba Prost v řadě ohledů i lepší pilot než Senna, taky mohl mít pět titulů a Senna “jen” dva, ale z historických důvodů se Senna stal (tragickým) symbolem sportu. Ale nemá smysl v této přeměně na symbol a ikonu hledat důkaz objektivních kvalit, resp., důkaz toho, že Senna měl objektivně vyšší jezdecké kvality než Prost a udělal z Prosta pilota nižších schopností.

Nikdo nebere Alonsovi řadu kvalit, které má, ale vy se tu chytáte do vlastních pastí, jednou se odvoláváte na selektivní statistiky, pokud nahrávají Alonsovi, a tam, kde ne, začnete obratem blábolit, že statistiky jsou irelevantní. Jste jako pes, který pronásleduje svůj vlastní ocas.

Protože tu Jos máchá argumentem počtem titulů, no to lze těžko porovnávat, když se bavíš o motrosportu, kde to není jen o jezdci.

1 Like

Kam odbočám? Však Vettel má 4 a Senna 3.

2 Likes

Jim došla slova koukám :smile: To je ale normální když šampionát WEC maj za kurz pletení :smiley: Co neudělá s jistou skupinkou že si Alonso odskočil do WEC a přidal tak k titulu F1 i titul WEC :sunglasses:

2 Likes

ja som sa snazil iba na nieco poukazat, ale viac sa nemienim vyjadrovat uz k ALO VET “problematike”

1 Like

No jo, čekám na argument, proč Max chce zkusit kurz pletení a tolik ho láká, když nikoho nezajímá?:thinking:

2 Likes

Počkej, takže to s tituly platí jen účelově když se to hodí? Aha :face_with_hand_over_mouth:

2 Likes

Až Max pojede WEC, tak to teprve bude mít nějakou váhu, já je pochopil :smile:

2 Likes

Ale zároveň platí, že nikde nebude mít nejlepší techniku :smile:

2 Likes

Jo tady bylo hodně psů, cca 70 000. :+1:

2 Likes

Přesně potvrzuješ to, co jsem napsal výše. Iracionalitu v tvorbě “image”. Sorry, ale tyto statisticky sumarizované dojmy jsou jen statisticky sumarizované dojmy, as per usual. Můžeš tam přidat i svůj hlas a bude to jen iksypsilontý hlas zaslepeného fanouška, který v tom má zmatek.