Hughes: Na mieste Alonsa by som podpísal čo najskôr, na mieste Verstappena by som prijal výzvu | Magazín F1 - F1online.sk

Prestupový trh zostáva aj na začiatku letnej prestávky sterilný. Stále čakáme na zodpovedanie najdôležitejších otázok i pád prvej kocky domina. Medzi najdôležitejšie otázky naďalej patrí budúcnosť Maxa Verstappena a Fernanda Alonsa.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/241627/hughes-na-mieste-alonsa-by-som-podpisal-co-najskor-na-mieste-verstappena-by-som-prijal-vyzvu

To jsem zvědav, co z toho bude. Už teda aspoň jezdí. Ale PJ mají pořád stejnou ne?

Protože pokud ano, pak nechápu proč tolik povyku kvůli Hondě. Ok, měla problémy, ale auto stejně nebylo konkurence schopný.

1 lajk

To jsou tedy rady…za mne , pokud budou současné motory ještě “pouze” 3 roky, tak je Honda bez šance to dohnat. Vždyť Mercedes teď prý využije ADUO a těch 30 koní tam přidá taky a to furt to nepustí naplno…10 koní nad RB bude takticky stačit.

Takže chodit do AM je mise která bude ještě dlouho prokletá…nic pro nikoho , kdo chce něco vyhrát. Mohu se plést, ale vidím to takhle…

Na místě Alonsa i Verstappena bych ukončil kariéru a šel závodit do reálných závodů.

Tyto AI umělotiny nedosahují jejich kvalit.

Alonso ma 45 rokov, uz by mal pochopit, ze cas ist do dochodku bol pred par rokmi. Nadsluhuje a to uplne zbytocne, lebo ziadnu vodu uz nenamuti, na to su 19rocny Kimi2 a jeho kamarati.

Přesně, proč je povyk kvůli motoru co ztrácí 90hp a na začátku roku vibroval jako Jos s pěnou u huby, když jde na forum, strašně divný

1 lajk

1 lajk

Povyk bol len zasterka. Auto naozaj stalo za prd a snazili sa vacsinu hodit na motor. Aj tie problemy so spolahlivostou sa riesili primarne upravami auta a nie motora. Ano, na motorovych okruhoch sa deficit Hondy prejavi silnejsie ako problemy sasi kedze sasi uz maju nove. Ale Aston bol doteraz totalne deklasovany aj na okruhoch kde vykon motora nerozhodoval tak moc.

2 lajkov

Nemusi. Ved dnes to odjazdi hocikto. Zhodou okolnosti to povedal aj sam Alonso, ten tusim povedal, ze to da aj kuchar. Dnes vyhrava ten, co jazdi najpomalsie, cize ziadne zavratne pretazenia, nizsie rychlosti znamenaju nizsie naroky na kondicku, takze vlastne Alonsov vek nehra rolu. Reflexy uz nie su to co 20tich ale stale to musi na tieto serble na ktorych sa jazdi stacit.

Alonso sa nema kam ponahlat. Keby bola dalsia GE era, ze sa jazdi stylom ze ide hlavu utrhnut v zakrute a musia extremne pracovat na krcnych svaloch, mozno by bol cas ist. Ved toto je len take vozenie sa a nabijanie bateriek

Stane se z toho formule staříků.

Možná by se mohli vrátit i Prost a Mansell.

No on se rozhodně nikam “neponahla”. A to ani na závodní dráze. :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 lajkov

A Jackie a Emerson :smile: .

1 lajk

To bol krasny smec :laughing:

1 lajk

Ale ja to myslim vazne. Teraz sa mi nezda, ze piloti vystupuju z tych aut taki unaveni.

Jasne, postupne sa to o kusok zlepsi, sme v prvom roku pravidiel. Teamy teraz len zbieraju data da sa povedat. Lenze ta akcia, nad ktorou si Domenicalli tak mlaska a podla neho aj vacsina fanusikov, podla mna coskoro vymizne. Mozno uz aj buducu sezonu. Moj predpoklad je, ze teamy pozbieraju svoje data, data superov a budu vyuzivanie energie optimalizovat. Narozdiel od Domenicalliho totiz nechcu, aby dostali v polke rovinky na frak a budu energiu rozkladat lepsie, aby k tomu nedochadzalo. Pilot este viac strati kontrolu nad deploymentom, lebo to bude precizne namapovane a onedlho budu vsetci jazdit relativne rovnako. Takze akcia zmizne a zostanu len auta, co nejdu zakruty naplno a v polke roviniek zacnu stracat maximalku. Tie super duper suboje su len preto, ze vsetci estelen debuguju software.

Ked prisli Pirelli, tiez clovek nevedel kto vyhra a bola to “bomba”, kopa akcie, lebo niektori si gumy zrusili zachvilu. Onedlho sa vsetci naucili, ze pomaly dalej zajdes a preslo sa ku kruzeniu a setreniu gum

1 lajk

Zareagoval jsem bonmotem, ale věcně souhlasím. Nicméně samotné fyzické nároky pilotování monopostu F1 začaly klesat už dříve, David Coulthard to kritizoval už u aut z Vettel éry. Zdůrazňoval, že on kolikrát z monopostu po závodu lezl z vyplazeným jazykem, kdežto ty mladší vozy už takovou dřinu nevyžadovaly. Nicméně pilot pořád musel být brilantní. Teď už nemusí ani to.

Dokonce ani nesmí, protože jezdeckou virtuozitou nenabiješ baterie, na to se musíš naučit jezdit jako amatér.