Keď má nejaký tím dominantné auto a zakrátko je celkom jasné, že boj o titul sa obmedzí len na tímových kolegov, dajú sa očakávať iskry. Zvládnuť situáciu vo vnútri garáže za takýchto okolností nie je nič jednoduché a podľa niektorých bola saudskoarabská prestrelka prvou lastovičkou tuhého boja medzi dvojnásobným majstrom sveta Maxom Verstappenom a jeho tímovým kolegom Sergiom Pérezom, ktorý taktiež sníva o titule šampióna.
Kiež by bol Checo vo všetkých závodoch hrozbou pre MV. Bohužial tomu malo kto verí. Inak to bude nuda a záujem médií nebude o 1 miesto ale o 3 a dalej.
Checo pre Maxa nie je hrozba. Checo je sice velmi dobry jazdec, ale na Maxovo tempo v dlhodobom horizonte jednoducho nema. Vyuzil technicky problem Maxa a vyhral, ale to je tak vsetko. Max mal cely vikend lepsie tempo. Ak by mal Max bezproblemovy vikend, tak zasa vsetkych pobije o desat a viac sekund. To si musi uvedomovat Perez aj vedenie timu.
Podobne tomu bolo aj minuly rok v Monaku. Perez tam vyhral a z nejakeho dovodu nadobudol pocit, ze ide bojovat o titul. A skoncilo to rekordnym poctom vitazstiev Maxa v jednej sezone… A vykonmi Pereza hlboko pod ocakavanim.
Nie som si celkom isty, ale myslim si, ze cisto vykonnostne bez prispenia okolnosti Perez pocas dvojrocneho posobenia v Red Bulle zdolal Verstappena v kvalifikaciach trikrat (aj to prizmurim oko nad Monakom) a v pretekoch ani raz, takze asi taku relevanciu ma suboj Verstappen vs Perez.
Realne v tomto smere vyrazne zaostava este aj za novym Bottasom, ktory Hamiltona pravidelne zdolaval v kvalifikaciach a sem tam aj v pretekoch vedel vystrcit rozky.
vzdy ked ma Verstappen nejaky problem a Perez nahodou skonci pred nim tak nasleduje 30 clankov o tom ako ide Perez na titul a pol miliona komentarov o tom ako Redbull Pereza v nasledujucich pretekoch sabotuje.
Ze pravidlá určuje tím? chudák Horner, snaží sa tváriť dominantne ale pravda je taká že verstappen si sám určí co chce a v lepšom prípade nevynada svojmu inžinierovi
Kdyby neměl frustrát jistotu, že mu ze strany týmu nic nehrozí, tak to kolo nezajede. Perez má plné právo brát tohle gesto jako potvrzení správnosti přístupu a na týmového ducha Red Bullu zvysoka kašlat…