Hrozia v Red Bulle spory? Máme veľmi vyspelých jazdcov, upokojuje Horner | Magazín F1 - F1online.sk

Keď má nejaký tím dominantné auto a zakrátko je celkom jasné, že boj o titul sa obmedzí len na tímových kolegov, dajú sa očakávať iskry. Zvládnuť situáciu vo vnútri garáže za takýchto okolností nie je nič jednoduché a podľa niektorých bola saudskoarabská prestrelka prvou lastovičkou tuhého boja medzi dvojnásobným majstrom sveta Maxom Verstappenom a jeho tímovým kolegom Sergiom Pérezom, ktorý taktiež sníva o titule šampióna.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/92318/hrozia-v-red-bulle-spory-mame-velmi-vyspelych-jazdcov-upokojuje-horner

Kiež by bol Checo vo všetkých závodoch hrozbou pre MV. Bohužial tomu malo kto verí. Inak to bude nuda a záujem médií nebude o 1 miesto ale o 3 a dalej.

no prax zatial ukazala ze checo na maxa rychlostne nema… a nema zmysel cakat teraz zazraky, rovnako ako svojho casu od bottasa v medaku.

1 Like

:grin::grin::grin::grin::grin: Checo pre Maxa nie je hrozba. Checo je sice velmi dobry jazdec, ale na Maxovo tempo v dlhodobom horizonte jednoducho nema. Vyuzil technicky problem Maxa a vyhral, ale to je tak vsetko. Max mal cely vikend lepsie tempo. Ak by mal Max bezproblemovy vikend, tak zasa vsetkych pobije o desat a viac sekund. To si musi uvedomovat Perez aj vedenie timu.

Podobne tomu bolo aj minuly rok v Monaku. Perez tam vyhral a z nejakeho dovodu nadobudol pocit, ze ide bojovat o titul. A skoncilo to rekordnym poctom vitazstiev Maxa v jednej sezone… A vykonmi Pereza hlboko pod ocakavanim.

1 Like

jediny kto v Jeddah vystrkoval rozky bol Verstappen, ked neposluchal prikazy timu.

Nie som si celkom isty, ale myslim si, ze cisto vykonnostne bez prispenia okolnosti Perez pocas dvojrocneho posobenia v Red Bulle zdolal Verstappena v kvalifikaciach trikrat (aj to prizmurim oko nad Monakom) a v pretekoch ani raz, takze asi taku relevanciu ma suboj Verstappen vs Perez.

Realne v tomto smere vyrazne zaostava este aj za novym Bottasom, ktory Hamiltona pravidelne zdolaval v kvalifikaciach a sem tam aj v pretekoch vedel vystrcit rozky.

2 Likes

vzdy ked ma Verstappen nejaky problem a Perez nahodou skonci pred nim tak nasleduje 30 clankov o tom ako ide Perez na titul a pol miliona komentarov o tom ako Redbull Pereza v nasledujucich pretekoch sabotuje.

7 Likes

Pisat o tom, ako na titul idu vo Ferrari, Astone ci Mercedese, je momentalne este vacsi ulet, tak treba aspon takto udrzat napatie.

1 Like

Kdyby se Jos netvářil, jak když má týden zácpu, tak by 1/2 článků nevznikla. :slight_smile:

V RB rychle zapomněli, když skákali do nebe z 3 místa.

pre ludi ktori dlhodobo sleduju f1, je toto cisty bulvar.
checo na to nema, jedine ze by sa Ver zranil aspon na 5 pretekov

Ze pravidlá určuje tím? :smiley: chudák Horner, snaží sa tváriť dominantne ale pravda je taká že verstappen si sám určí co chce a v lepšom prípade nevynada svojmu inžinierovi :smiley:

2 Likes

Kdyby neměl frustrát jistotu, že mu ze strany týmu nic nehrozí, tak to kolo nezajede. Perez má plné právo brát tohle gesto jako potvrzení správnosti přístupu a na týmového ducha Red Bullu zvysoka kašlat…