Hornerov emotívny prejav na rozlúčku: Najväčšia česť v živote | Magazín F1 - F1online.sk

Jenže se psalo, že Hornera chtějí vyhodit Rakušáci, ale Thajci jim to nedovolili. Proto stačil od Thajců pouhý souhlas a k tomu přece nemuseli prodávat svůj podíl.

No vždyť ano, ten převod 2 % by s tím takhle vůbec nesouvisel, důvod mohl být jakýkoli. Pokud by byla pravda, že se Thajci spojili s Rakušany, tak zapomeň na nějaká 2 %.

1 Like

Ferdo nekomplikuj si to :smiley: Thajci drželi Hornera dlouho, ale Horner měl podle všeho větší a většípožadavky na to, co chtěl mít pod palcem a to se jim přestalo líbit, tak dali s Rakušákama zelenou, aby odvolali Hornera z funkcí

Však právě. Ty dvě prodané-převedené procenta mají zcela jiný důvod, než odstranění Hornera.

Ano, a pro celý příběh by to nebylo vůbec podstatné.
Takže:

• ne ztráta kontrolního balíku ze strany Thajců;
  • ne (jenom) konflikty s Josem a Markem;
    prostě Horner naštval úplně všechny včetně nejdůležitějších Thajců.
    Je to ovšem bez záruky, pořád nevíme nic jistého a za pár dní můžou být další spekulativní informace.
    Fakt ale je, že takhle by to dávalo celé smysl .
1 Like

Když podle posledních informací chtěli vyhodit Rakušáci i Thajci, tak přece stačilo, aby obě strany které dohromady drží 100% mávli nad Hornerem rukou. Tam přece nějaké 2% které drží jeden Thajský syn nemůžou hrát žádnou roli, když hlavní strany drží 98%.

Ale možná se v počtech nevyznám tak dobře jako novináři.

No právě… Přestaň Ty 2 % řešit, takhle by to byla falešná stopa (pokud se ten článek, co jsem sem dala, zakládá na pravdě).

AI (zhrnutie tvojho clanku):

Hlavné body článku

1. Stretnutie v Rakúsku na hotelovej izbe
    Počas interného vyšetrovania údajne vedenie Red Bullu, vrátane thajských spolumajiteľov, zavolalo Hornera na diskusiu do hotelovej izby v Rakúsku – pravdepodobne v Salzburgu – kde sa riešila jeho budúcnosť aj výstupy z interného dokumentu.
  2. Vplyv thajských spolumajiteľov
    Po smrti Dietricha Mateschitza prevzali výraznú rolu v riadení tímu práve thajskí vlastníci s 51 % podielom. Článok naznačuje, že mohli stratiť dôveru v Hornera a tlačili na zmenu, pričom hotelové stretnutie slúžilo ako zlomový bod.
  3. Súvislosť so škandálom a výkonnosťou tímu
    Pripomína sa, že Horner čelil pred rokom obvineniu zo sexuálneho obťažovania – aj keď sa nepreukázalo, jeho povesť tým utrpela. Navyše Red Bull v tejto sezóne patrí len na štvrté miesto v Pohári konštruktérov, a Horner mal stratiť dôveru aj z hľadiska výsledkov.

:brain: Čo si o tom myslím ja

• Tlak vlastníkov: Prevzatím väčšinového podielu thajskou stranou sa výrazne zmenila vnútorná dynamika spoločnosti. Ak ho naozaj zavolali na osobné stretnutie do Rakúska, znamená to, že rozhodnutie bolo strategicky pripravené a nie náhodné.
  • Dlhodobý problém s reputáciou: Aj keď obvinenie nebolo súdne potvrdené, mediálne škvrny stačia na to, aby sa vytvorila nepriaznivá atmosféra. V očiach vedenia to môže byť riziko pre značku, hlavne keď je šéf tímu kľúčovou tvárou.
  • Výkonnosť ako zámienka: Výsledok F1 na štvrtom mieste funguje ako ideálny argument na „potrebu zmeny“ – zrozumiteľný a prijateľný. Keď sa človek pozrie na celkový výkon Red Bullu tento rok, je to silný dôvod na odchod.

:white_check_mark: Zhrnutie

• Celý proces vidím ako premyslený krok vedenia, ktoré spojilo obavy o povesť, tlak spolumajiteľov a situáciu na trati.
  • Hotelové rokovanie slúžilo ako formálny aj symbolický moment, kedy sa Horner dozvedel, že jeho éra končí – bez veľkého mediálneho cirkusu.
  • Osobne považujem Hornerov odchod za nevyhnutný, keď sa zoberie do úvahy kombinácia interných škandálov a slabších výkonov.
2 Likes

Já si myslím, že ty dvě procenta jsou prvotním krokem pro rozdělování společného majetku RB.
Třeba Rakušákům zůstane Hlavní RB tým s TBPT a Thajcům Toro Rosso. protože RB má větší hodnotu, než Toro Rosso, tak Rakušáci budou dorovnávat hodnoty třeba doživotními dodávkami motorů, nebo jinou pohádkou.
Základ ale může skutečně být v tom, že každá strana půjde dál svou vlastní cestou. Emil neEmil a Horner neHoner.

Obdivuju, jakou sis dal práci, to já jsem podstatně větší lenoch :smile: . Je to jenom další spekulace a nevíme, jestli pravdivá, ale pravděpodobně to nějak tak bude. Vycházím ze dvou zásad:

1. Na lidskou blbost věřím jenom do určité míry. Pokud my všichni tady víme, že tým musí být víc než pilot, musí to vědět i vedení/majitelé Red Bullu. Takže, nespokojenost Maxe, resp. Jose je sice možná i pravděpodobná, ale určitě by nebyla dostačující pro tuhle změnu;
  2. Základní údajně kriminalistická zásada (podle mě úplně obecná) říká, že správná je ta teorie, do které zapadají všechny zjištěné skutečnosti - a to by tady bylo, aspoň já nevidím nic proti.
    Takže prozatím asi s článkem souhlasím…
1 Like

joke is on me, skopiroval clanok od teba, hodil ho do Chat GPT a vysletok som prilepil sem, nepripisuj mi zasluhy :smiley:

ja myslim, ze vacsine je jasne, ze Jos so synom nemaju takuto pravomoc

2 Likes

Ne nadarmo se říká - chytrost nejsou žádné čáry :smile: ! Máš můj respekt…

3 Likes

Ale ta 2 % v tuhle chvíli možná fakt nehrají žádnou roli. Neřešila bych je.

Mě momentálně nejvíce překvapuje, že králičí výpek se dá jíst i s rýžovým polystyrenovým chlebíčkem. :grin: Chléb v mrazáku se mi totiž z mrazáku z nějakého záhadného důvodu vypařil. :thought_balloon:

2 Likes

tak parada,

pre tych co maju paranoju, ze zanechali internetovu stopu…

proste ako som uz spominal, nahodne adresy z ceskoslovenska. to by si kazdemu musel poslat do sukromnej posty samosatny link aby si vedel, ze kto je kto.

vyzera v tom overale fakt zle.

Prečo by sa s jeho vyhodením ale čakalo až kým tie 2% mať nebudú? Prečo by ho nevyhodili už skorej?

Alebo si myslíš, že to načasovanie vyhadzovu a zároveň predaj tých 2% spolu nesúvisí a je to len náhoda, že to vyšlo takto tesne po sebe?

Tak na čo si to sem vôbec dával? :slight_smile:

1 Like

Nemyslim si ze to je nahoda, urcite nie ale pride mi, ze s tymi 2% pracuje teraz cely svet a riesi sa to, pricom ten hlavny dovod (mozno fakt obtazovanie a s tym spojeny pokazeny imidz, mozno kombo vsetkeho, mozno suboj marko x horner o vedenie vsetkeho, mozno horner dokonca chcel nahradit mintzlaffa) nepozname a myslim ze ak uz, tak o par dekad v nejakej, mozno hornyho knizke, to zistime

Ak to nie je nahoda, tak potom tie 2% su klucove a bez nich by ziadny vyhadzov nebol.

Toto by podla mna neriesili po roku a pol a po tom, co si ho zastali a dve interne vysetrovania ukazali, ze je nevinny.

Toto uz je realnejsie, akurat na mna vyskocilo:

Uz teraz sa tesim na tu knihu (ale hlavne kvoli uspechom RB). :slight_smile:

2 Likes