Horner v reakcii na Browna: Mal by nás chváliť, nie kritizovať | Magazín F1 - F1online.sk

Výkonný riaditeľ McLarenu Zak Brown sa opakovane púšťa do Red Bullu a RB. Američanovi totiž vadí, že rakúsky a taliansky celok úzko kooperujú, a tiež skutočnosť, že zdieľajú spoločného vlastníka. Podľa Christiana Hornera by však 52-ročný biznismen nemal tímy z Milton Keynes a Faenzy kritizovať, ale naopak im vyjadriť poklonu. Brit hovorí, že prevádzkovať dve stajne po dobu takmer dvoch desaťročí stálo kopu úsilia, za ktoré prináleží majiteľom tímov rešpekt, nie dešpekt.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/143899/horner-v-reakcii-na-browna-mal-by-nas-chvalit-nie-kritizovat

ale dnes uz nieje minulost, tak ho predajte Andrettimu a aj vlk bude syty aj koza cela.

At se Andrerrimu proda mercedes.

Proč by prodávali něco, do čeho investovali kvantum peněz, času a dalších prostředků kdy nikdo jiný nechtěl, vypracovali ten tým v nějakou značku která funguje, hodnota roste a oni by to měli prodávat? ok :smiley:

4 Likes

Aha, takze zachrante tim, podrzte ho dve krizy a preckajte s nim 20 rokov tazsich casov a ked konecne su timy v F1 vo vseobecnosti ziskove, tak ho predajte, lebo Zak neveri tomu, ze dodrziavate vsetky pravidla, hoci ich dodrziavate. Takto si to myslel? :smiley:

5 Likes

Přesně tak Horny, jen mu dej.
Však to je zcela normální. :upside_down_face::upside_down_face:

Stavebník stavia dom. V zlom počasí, musí prečkať zlé časy, keď materiál nie je k dispozícii, musí zvládnuť aj keď ceny materiálu stúpnu. Nakoniec ho predá zo ziskom.
Samotný predaj tímu nie je problém. Myslím, že v dnešných časoch je jeho cena taká, že by na tom majiteľ neprerobil a za svoju obetu počas predchádzajúcich 20 rokov by pozbieral ovocie.
V Torro Rosso však dlhé roky jazdili jazdci, ktorí by ale inak mali problém dostať sa do F1, produkty akadémie Red Bullu. Podľa mňa by b olo lepšie, keby sa štartový rošt zúžil na 7 áčkových tímov a k nim by bolo 7 béčkových. Pravidlá spolupráce áškových a béčkových tímov by sa mohli uvoľniť, takže by sa ľahšie kontrolovali. Mali by sme viac konkurencieschopných áut, a aj viac zaujímavých jazdcov…

HR v IT a/alebo v GB tu odvádza mizernú prácu :slight_smile:

Vlk (Zak Brown) bude sýty a ovca (RB) zostane roztrhaná na kusy. Ak nájde dôkaz, zaslúžia si trest. Ak nenájde dôkaz, sú to iba reči do vetra. Brown má motív takto rozprávať. RB to môže iba oslabiť. Kvôli jeho podozreniam ale predsa RB nebude teraz šaškovať a meniť majiteľa.

Podme špekulovať. Keby to kupil niekto a spolupracoval s redbullom normalne ako teraz v ramci pravidiel, len by bol iny majitel blizky neblizky proste iny. Bol by si spokojný? :joy:

Toto by ma zaujimalo ako sa k tomuto dostal?

A kde bol 8 rokov ked dominoval mercedes. Vtedy mu to nevadilo? Vtedy mu neprislo divne ze 8 rokov sa dva timy ktorych “operacie neprebiehaju v medziach zakona” nevedia dotiahnuť na mercedes?

1 Like

To společné vlastnictví se celkem tolerovalo, avšak RB přestěhoval svou část do A-RedBullu pod jednu střechu. To mu vadí.
Myslím si, že by ti taky vadilo, kdyby Wolff koupil Williams a přestěhoval si ho pod jednu střechu.

Brown se vzteká naprosto legitimně. Tohle v jiným sportu neexistuje ani zdaleka.

2 Likes

Ved im v tom nik nebrani ani pravidla ani nic… Ak raz nieco môžem tak ma mozu v rit bozat… Ci je to rb alebo mb alebo ferrari… Ked to zakazu tak budis, nemam problem ale preco nie, ked je to problem F1 nie redbullu…

Takze nie nevadilo by mi to ani keby to robil wolff si predstav.

na druhej strane by som napriklad za, keby bolo 20 jazdcov a 20 rovnakych aut napriklad… Alebo 10 refbullov a 10 ferrari a podla výsledkov hornych 10 do lepsieho auta a naopak :man_shrugging:

2 Likes

Taky je za to nikdo nezavírá. Jen to Brownovi vadí a chce o tom hovořit do budoucna.

Pre mna zamna keby to aj presadil mne je to jedno ci to predaju alebo co… Len nech neprska kedje vsetko co robia v ramci FIA pravidiel…

Vycucal si to z prsta. Ako pises nizsie, ziadne pravidlo nezakazuje dvom teamom sidlit v blizkosti. VCARB uz aero oddelenie malo v UK, to ze isli blizsie k RBR im ako pomoze v tom domnelom podvadzani?

Ja neviem… Treba sa ho spýtať preco nekrical do roku 2022

F1 je úplne iná ako iné športy, to je len taká výhovorka pre deti.